محمدزاده:
حدود ۸۰ درصد از شهرکصنعتی آققلا زیر آب رفت/ خسارت ۱۰۰ میلیاردی سیل به زیرساخت شهرکها
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: در برآورد اولیه خسارت سیل اخیر زیر ساخت شهرکهای صنعتی حدود 100 میلیارد تومان و 92 واحد صنعتی حدود 136 میلیارد تومان خسارت دیدهاند.
به گزارش ایلنا، فتحعلی محمدزاده درباره اقدامات صورت گفته برای شهرکهای صنعتی استانهای سیل زده گفت: زیر ساخت شهرکهای صنعتی استانهای دچار سیل در برآورد اولیه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت دیدهاند. این زیر ساختها شامل تاسیسات، معابر، تصفیه خانه، شبکه های آبرسانی، شبکههای گاز، فاضلاب و ... است.
وی با بیان اینکه اواخر سال ۹۷ به طور کتبی به شهرکهای استانی درباره بارندگی و آبگرفتگی هشدار داده بودیم، افزود: این آمادگی میزان خسارتها را کاهش داد، اما شهرک صنعتی آققلا دچار آبگرفتگی و خسارت شد. حدود ۸۰ درصد از شهرک صنعتی آققلا زیر آب رفت و بیشترین میزان خسارت را در این شهرک داشتیم.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: حجم بارندگی و جاری شدن سیلاب کانالهای زهکش و سیلبندهای اطراف شهرک صنعتی آققلا را تخریب کرد. این حجم آب برای زهکشها سنگین بود. در بخش دیگری هم برای اینکه سیلاب مناطق مسکونی کنترل شود، آب به سمت دشت هدایت شده و به شهرک صنعتی وارد شد.
بازگشت ۱۰۹ واحد صنعتی آق قلا به چرخه تولید
وی از آغاز به کار ۳ واحد صنعتی در فاز سوم شهرکصنعتی آققلا خبر داد و گفت: با پیگیریها و تلاشهایی که در این مدت انجام شده تاکنون ۱۰۶ واحد در فازهای ۱ و ۲ این شهرک، ۳ واحد در فاز سوم و در مجموع ۱۰۹ واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشته است. در مجموع ۸۰ واحد صنعتی در آققلا دچار خسارت شدند که طبق برآوردهای اولیه خسارتهای وارد شده به این واحدها تاکنون حدود ۱۳۳ میلیارد تومان برآورد شده است. این خسارتها شامل دستگاهها، ماشینآلات، مواد اولیه و ... است.
تشکیل کارگروه بررسی زیرساخت های شهرک صنعتی آق قلا
محمدزاده با اشاره به اینکه وزیر صمت درباره بررسی مشکلات آب گرفتگی شهرک صنعتی آققلا دستوراتی دادند، گفت: برای بررسی این مشکل کارگروهی تشکیل دادیم که مشکلات داخلی منطقه و شهرک بررسی شود. لازمه تحقیقات میدانی این است که آبهای منطقه خارج شود تا بتوانیم نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم و سال های آینده به چنین مشکلی بر نخوریم.
وی گفت: پس از بروز سیلاب در استانهای گلستان و مازندارن با هماهنگیهای انجام شده سیل بند شهرکهای صنعتی استان های دیگر را تقویت کردیم. نقاط ضعف و قوت شهرک ها را از نظر وقوع سیلاب بررسی کردیم. تا امروز این اقدامات موفق بوده و توانستیم از سرمایه هایی که در شهرک ها بوده صیانت کنیم.
معاون فنی شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: اواخر سال ۹۷ کانالهای هدایت سیلاب و آبهای سطحی شهرکها را لایروبی کردیم که در صورت بارندگی آب از داخل شهرک به راحتی به بیرون هدایت شود. حوضچهها و لاگنهای شهرکها را لایروبی کردیم تا برای ذخیره آبهای سطحی آماده باشد. همچنین بر اقدامات شرکتهای استانی و شهرکهای صنعتی نظارت مستمر انجام شد.
محمدزاده عنوان کرد: مجموعه فعالیت های شرکت شهرکهای صنعتی در راستای کاهش خسارتهای سیل بوده است. هماهنگیهای بسیار خوبی با شرکتهای خدماتی و شهرکهای صنعتی انجام شد و این هماهنگیها توانست خسارتها را به حداقل رسانده و اثرات مخرب سیلابها را کنترل کند.
وی ادامه داد: تجهیزات نیروی انسانی در سطح شهرکها را با همکاری استانداریها، فرمانداریها، بخشداریها و ادارات مدیریت بحران همهجا تجهیز شد و از ظرفیت نیروی انسانی و تجهیزات نیروهای مسلح، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج مستضعفان حداکثر استفاده را بردیم که از آنها تشکر را داریم.
استفاده از شهرکهای صنعتی برای اسکان مردم
معاون فنی سازمان شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه تلاش کردیم در کنار رسیدگی به شهرکهای صنعتی به مردم هم خدماترسانی کنیم، تصریح کرد: در استانهای خوزستان، گلستان، لرستان و کرمانشاه از ظرفیت شهرکهای صنعتی بهعنوان مراکز سکونت گاهی مردم و از تجهیزات واحدهای صنعتی برای کنترل سیلاب و تخلیه آب برای خدمات به مردم استفاده کردیم.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه بهدلیل شدت بروز حادثه، مقام عالی وزارت به بخش صنعتی به ویژه شرکت شهرکهای صنعتی دستور آماده باش دادند، گفت: همان روزهای اول مرخصی تمام پرسنل شهرکهای صنعتی به ویژه معاونان، مدیران فنی و کادر عملیاتی در استانهای سیلزده کنسل شد و همکاران ما بهصورت شبانه روز به حالت آماده باش در آمدند.