عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد:
جامعه ۴۰ میلیونی کارگران به تعداد انگشتان دست در مجلس نماینده ندارند/هرچقدر که درمیآوریم، خرج میکنیم
نماینده مردم ساوه و زرندیه با بیان اینکه در این ۲۰ سال آنهایی که بلد بودند خوردند و زدند و بردند، گفت: کارهایی که ما با اقتصاد ایران کردیم اگر با اقتصاد آلمان هم میشد آنجا را هم نابود میکرد. هرچقدر که درمیآوریم، خرج میکنیم. فروپاشی اقتصادی قابل پیشبینی و طبیعی بود. کسی یک سفر خارج که میرود یک سوم هزینهاش را دولت میدهد. کسانی بودند که از امارات در ایران پول میگذاشتند و با افزایش ۲۴ درصدی، دلاری پولشان آن را برداشت میکردند
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا منصوری (نماینده مردم ساوه و زرندیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس) گفت: در دولت کسی در چهار ماه گذشته یا نتوانسته رای اعتماد بگیرد و یا نتوانسته پاسخگوی سوالات نمایندگان باشد. همت آقای محجوب و کمالی و برخی دوستان و همکاران دیگر بود که در رای اعتماد آقای شریعتمداری موثر افتاد.
وی در خصوص جامعه کارگری گفت: این جامعه ۴۰ میلیونی به تعداد انگشتان دست در مجلس نماینده ندارند. ما عده کافی که برای جامعه کارگری قدم بردارند، نداشتیم. من خودم افتخار میکنم که کارگری کردهام.
وی افزود: باید آسیبشناسی کنیم که چه اتفاقی در حوزه اقتصاد ما رخ داده است. تمام اتفاقات ما پیش از تحریمها قابل پیش بینی بودند. من همیشه اعتقاد داشتم چو دخلت نیست، خرج آهسته کن. چطور میشود کشوری مثل سوریه و نیکاراگوئه ارزش پولش در مقابل دلار ثابت باشد. حداکثر ۱۰ سال میتوان فقط سود داد و تولید نکرد بعد از آن فروپاشی رخ میدهد. اگر یک واحد پولی با نرخ ۲۴ درصد در بانک بگذاریم، در چهار اول میزان آن دو برابر میشود، در چهار سال دوم چهار برابر به همین ترتیب جلو میرود. بنابراین فرض کنید که آن یک میلیاردی که ما ۴۰ سال پیش گذاشتهایم با روندی که پیش گرفتیم اکنون به ۲۰۴۸ میلیارد تومان میرسید. این همه پول از کجا آمد آیا ما یخچال تولید کرده و آن را صادر کردهایم؟ چهار سال دیگر این پول تبدیل به ۴۰۹۶ میلیارد تومان میشود.
وی افزود: این کارهایی که ما با اقتصاد ایران کردیم اگر با اقتصاد آلمان هم میشد آنجا را هم نابود میکرد. هرچقدر که درمیآوریم، خرج میکنیم. فروپاشی اقتصادی قابل پیشبینی و طبیعی بود. کسی یک سفر خارج که میرود یک سوم هزینهاش را دولت میدهد. کسانی بودند که از امارات در ایران پول میگذاشتند و با افزایش ۲۴ درصدی، دلاری پولشان آن را برداشت میکردند من نگران این هستم که اکنون مسئولان خودشان را به خواب زده باشند.
وی تاکید کرد: شما در یک کشور باید به اندازه درآمدتان هزینه کنید. اقتصاد یعنی درآمد و هزینه. راه اصلاح این موضوع رسیدگی به پولهای بیحساب و کتاب است. کسی که چیزی صادر نمیکند از کجا پول درمیآورد. ما باید درآمد و درواقع صادراتی داشته باشیم.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس گفت: ما شبه خودرو داریم برای همین هم نمیتوانیم آن را بفروشیم. ما نتوانستیم برای تولید و صنعتمان درست کار کنیم. در این ۲۰ سال آنهایی که بلد بودند خوردند و زدند و بردند. وقتی درآمد کم میشود ارزش پولی پایین میآید. در اروپا از یک پزشک ۶۰ درصد مالیات میگیرند اما در ایران به گونهای است که صفرهای برخی درآمدها را نمیتوان شمرد. ما اگر بتوانیم سود بانکی را دو سه درصد کنیم و صادرات خوبی انجام دهیم آن موقع میتوانیم از زندگی مناسبی بهرهمند شویم. چرا ما فرشمان را به شکلی مناسب صادر نمیکنیم؟ تولیدکننده ما تولید محصولات خوب را به خوبی بلد نیست. ما اگر بلد بودیم خودروی خوبی را تولید کنیم میبایستی قادر به صادرات آن هم باشیم. تولید ما باید صادرات محور باشد.
وی تصریح کرد: سود بانکی در حد دو سه درصد باید باشد. در آمریکا هم این گونه سرمایهدار ایجاد نمیشود که در کشور ما ایجاد میشود. بسیاری از پولها از کشور خارج شده است. ما تا حدی باید ریاضت را اعمال کنیم. در شرایطی که بخواهیم اقتصاد ناسالم تبدیل به یک اقتصاد سالم کنیم، تحریم میتواند مفید واقع شود اما باید راهکاری بیابیم که جلوی خروج پول از کشور را بگیرد.
وی گفت: بهرهوری کارمان را هم میبایستی افزایش دهیم. متاسفانه حیف ما بسیار بیش از میل ما است. بین همه اقشار باید تلاش کنیم که ایجاد عدالت شود. حاکمیت باید یک چنین مسائلی را ایجاد کند. نظام مالیاتگیری در کشور ما وجود ندارد.
وی در پایان گفت: روزی پولهای بیحسابوکتاب فریز خواهند شد آن زمان است که میتوان از ابتدا شروع کرد و برنامهریزی درستی را اعمال نمود من معتقدم حاکمیت ما صلابت دارد و خوب هم کار میکند اما در این میان باید با ذرهبین جستجو کرد و مدیران دولتی را که سالم نیستند، یافت. اگر فساد بیرون رانده شود عدالت هم به جامعه بازمیگردد.