در حاشیه مشکلات بیمارستان امام خمینی کرج مطرح شد:
مشکلات بیمارستان ناشی از سوءمدیریت است/شهرداری ۳ میلیارد تومان برای تسویه کارکنان پرداخت کند/کاربری پزشکی مکان باید حفظ شود
عضو شورای شهر کرج در خصوص مشکلات کارکنان بیمارستان امام خمینی کرج گفت: مشکلات این بیمارستان از سوءمدیریت ناشی میشود. بخشی از بیمارستان متعلق به شهرداری کرج است بنابراین شهرداری به ازای حقالسهم خودش باید حداقل بین ۲ الی ۳ میلیارد تومان برای تسویه بخشی از معوقات کارکنان بدهد تا یکسری مشکلات در کوتاه مدت حل شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، طی نهتنها روزها، بلکه ماههای اخیر، کارکنان بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج در اعتراض به وضعیت بلاتکلیف بیمارستان و معوقاتی که اکنون به یازده ماه میرسد، دست به اعتراضات دامنهداری زدهاند اما تاکنون نتیجهای از این تجمعات اعتراضی، عایدشان نشده است.
در همین رابطه، غدیر مهدوی کلیشمی (استاد دانشگاه علامه طباطبایی و عضو شورای شهر کرج) با اشاره به وضعیت نابسامان کنونی بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج و دیدار و گفتگوی اخیرش با کارکنان آنجا، به ایلنا گفت: ماجرای این بیمارستان، واقعا تاسفبرانگیز است. این مکان درمانی از امکانات و تجهیزات پیشرفتهای برخوردار است که متاسفانه خاک میخورند. نزدیک به ۴۰۰-۵۰۰ نفر پرسنل دارد که با توجه به این شرایط، نه میتوانند کار کنند و نه میتوانند درآمدی کسب کنند و در نتیجه، زندگی بسیاری از آنها از هم پاشیده است. زمانی که در بین تجمعکنندگان حضور داشتم، فردی را دیدم که پلاکاردی در دست داشت با این مضمون که با ادامه این روند و برای تامین زندگی، ناگزیر از فروش کلیهاش است. این گفته شاید در واقع، نمادین باشد، اما اشاره به واقعیت دردناک و حال و روز ناراحتکننده این روزهای کارکنان این بیمارستان دارد.
وی با بیان اینکه مساله و مشکلات این بیمارستان از سوءمدیریت ناشی میشود، اظهار داشت: برای پیگیری وضعیت اینجا، من به آقای استاندار پیامی دادم که وی نیز، متعاقبا، فرماندار را مسئول رسیدگی به این ماجرا کردند. با مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز (محمدرضا آهنگران) هم در اینباره گفتگویی داشتم که وی نیز نقطه نظرات خوبی را مطرح کرد.
مهدوی در خصوص سرنوشت بیمارستان، گفت: بنابر گفتههای آقای آهنگران و دیگر مسئولان، قرار شده بیمارستان به دو گروه پزشکی واگذار و خصوصی شود تا از این مسیر برای آن ایجاد درآمد و فعالیت شود و دیون باقیمانده بیمارستان نیز، تسویه شود.
وی افزود: با رییس و دیگر همکارانم در شورای شهر کرج نیز، در اینباره گفتگویی داشتهام. گفتم که بخشی از بیمارستان متعلق به شهرداری کرج است بنابراین شهرداری کرج به ازای حقالسهم خودش، باید هزینهای را از بدهیهای خودش بدهد یعنی حداقل بین ۲ الی ۳ میلیارد تومان برای تسویه بخشی از معوقات کارکنان بدهد تا یکسری مشکلات در کوتاه مدت حل شود. اکنون این عمل، اضطراریترین هزینهای است که میتوان انجام داد تا پرسنل، حداقل زندگیشان به روال عادی بازگردد.
مهدوی اشاره کرد: به دنبال این هم هستیم که برای پیگیری و تصمیمگیری درباره مشکلات بیمارستان، روز شنبه، اعضای شورای شهر جلسهای اضطراری با رییس سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز و شهردار کرج داشته باشند. تلاش داریم پیگیریها را با جدیت آنقدر ادامه دهیم تا به نتیجه برسند.
عضو شورای شهر کرج در خصوص امنیت شغلی کارکنان در صورت واگذاری آن به بخش خصوصی، تصریح کرد: بالاخره هر سازمانی باید کارا عمل کند. اگر یک بیمارستان به بخش خصوصی واگذار شود، مدیریت آن بهصورت کارآمدتر و روند درآمدزایی آن بهتر خواهد بود. مدیریت کارآمد، کسانی را که کارایی ندارند، استخدام نمیکند. در مدیریت دولتی، راهکاری مشخص برای بیرون راندن نیروهای ناکارآمد وجود ندارد. در صورت واگذاری آن به بخش خصوصی یا نیمه خصوصی، مدیران جدید براساس کششی که آن محل دارد، برای بهکارگیری نیروهای کار مورد نیازشان تصمیم خواهند گرفت. در صورت سپردن اداره امور آن به هیئت امنا (متشکل از پزشکان بیمارستان)، ممکن است با نرخهای دولتی نتواند درآمد خوبی کسب کند و در نتیجه، پولی به آن تزریق نخواهد شد تا معوقات کارکنان تسویه شود. برای رفع این مشکل، شاید بهتر باشد که یک حد واسط و منطقیای از قیمت، یعنی نه به نرخ دولتی و نه به نرخ بازار آزاد، برای خدمات آن تعیین شود. در این حالت، میتوان امیدوار بود که بعد از چند ماه، بیمارستان به روال عادی درآمدزایی خود بازگردد.
مهدوی در پایان، تاکیدکرد: این مکان باید کاربری پزشکی آن حفظ شود و نباید تجاری شود. ما با تغییر کاربری آن مخالف هستیم. البته بررسیهای من هم نشان داده که مسئولان و مقامات مرتبط با این بیمارستان همچون فرماندار، استاندار، شهردار، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای استان البرز و... به دنبال تجاریسازی آن نیستند.