دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری:
بودجه انقباضی ۵۰۰ گروه شغلی را تهدید میکند/حفظ حمایتهای حداقلی کمترین توقع از دولت بود
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری با اشاره به انقباضی بسته شدن بودجه سال ۹۷ و کاهش چشمگیر بودجه عمرانی در آن، هشدار داد که دولت با این کار ۵۰۰ شغل که به صورت مسقیم و غیرمستقیم به کارهای ساختمانی مربوط میشوند را در معرض تهدید قرار داده است.
«هادی ابوی» دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری در گفتوگو با ایلنا؛ با اشاره به کاهش ۱۸ هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی کشور در سال ۹۷، گفت: انقباضی بسته شدن بودجه سال ۹۷ و دیده نشدن سهم عمران کشور، ۵۰۰ گروه شغلی که بهصورت مسقیم و غیرمستقیم به کارهای ساختمانی مربوط میشوند را در معرض تهدید قرار داده است.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه دولت موظف است با تزریق عادلانه بودجه؛ مشاغل موجود را حفظ کند و قوام ببخشد، گفت: صنعت ساختمان بیش از ۱۰ سال است که رکود را تجربه میکند و انبوه کارگران شاغل در آن بیکار و خانهنشین شدهاند. قاعدتا دولت در چنین شرایطی میبایست منطق به خرج میداد و مشاغل مرتبط با این صنعت را حفظ میکرد تا کارگران ساختمانی و کارگران که در صنایع مرتبط به آن کار میکنند و تعدادشان به صدها هزار نفر میرسد، بر سر کار بازمیگشتند.
دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری با تاکید بر اینکه دولت در درجه اول باید از رونق گرفتن صنایع ساختمانی که خود متولی آن است حمایت کند، گفت: وقتی دولت صداقت خود را ثابت کرد و پا جلو گذاشت بخش خصوصی نیز جرات پیدا میکند که در صنعت ساختمان، راهسازی، سدسازی و هتلسازی ورود کند و اینگونه است که میتوان گفت دولت توانسته به گونهای موثر شغل ایجاد کند.
ابوی با بیان اینکه امروز اقتصاد کشور نیازمند رشد مثبت غیرنفتی است، گفت: همین که دولت نگاهی به رشد غیرنفتی ندارد به رکود دامن زده و کاری کرده که بخش صنعت به حاشیه برود به گونهای که حالا تنها تکیهگاه دولت صنایع بالادستی است که این اصلا در شان کشور و شعارهایی که درباره رونق گرفتن اشتغال داده میشود، نیست.
این فعال صنفی کارگری تصریح کرد: اصناف کارگران ساختمانی در سالهای پس از رکود صنعت ساختمان به دولت هشدار داده بودند و انتظار داشتند که حداقل در تدوین لایحه بودجه، حداقلهای حمایتی نیز از صاحبان مشاغل سلب نمیشد.