علی ربیعی در نشست امنیت شغلی و امنیت تولید و سرمایه:
پرداخت انعام و قرارداد سفید امضا باید از بازار کار خارج شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز با پدیدههایی مانند قرارداد سفید امضا و همچنین انعام به جای دست مزد روبرو هستیم که هر چه زودتر با آنها برخورد خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ربیعی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در نشست تخصصی امنیت شغلی و امنیت تولید و سرمایه که از صبح امروز در مجموعه ورزشی و فرهنگی تلاش با حضور مقامات وزارتخانه و فعالان کارگری، کارفرمایی آغاز شده است، گفت: امروز ارتباط بین کارگر و کارفرما نسبت به زمانی که قوانین حوزه روابط کار در حال تنظیم شدن بود، بسیار متفاوت شده است و اکنون در مقایسه با آن زمان با پیچیدگیهایی در روابط کار مواجه هستیم.
او ادامه داد: در بازار کار ایران تنها در حوزه امنیت شغلی کارگر و امنیت سرمایهگذار روبرو نیستیم بلکه باید به وضعیت تعداد زیادی از متقاضیان کار نیز توجه کنیم.
ربیعی با اشاره به وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه کاملا اجتماعی است که حوزههای گستردهای را تحت پوشش دارد و از این بابت برای برخی اشخاص متاسفم که فعالیتهای وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بسیار ساده میپندارند.
عضو هیئت دولت تدبیر و امید با اشاره به پیشرفت فناوری گفت: با پیشرفت فناوری وضعیت روابط کار هم پیچیدهتر شده و باعث کمتر شدن حضور کارگر و همچنین تاثیرگذاری کمتر انسان در تولید میشود.
وی در همین خصوص ادامه داد: فناوریهای روز قدرت چانهزنی نیروی کار را کاهش داده و در همه جای جهان باعث پیچیدهتر شدن روابط کار شده است. ما در آینده در این حوزه دچار مشکلاتی خواهیم شد. برای مقابله با غافلگیری و شوکهای احتمالی در چهار سال اول دولت تدبیر و امید برنامهریزیهایی انجام دادهایم تا در آینده در مسیر استقرار امنیت شغلی در بازار کار پیش برویم.
ربیعی با اشاره به بکارگیری روش "المان ایر" خاطرنشان کرد: برای اولین در ایران با روش المان ایر مسائل پیش روی حوزه کارگری را تحلیل دقیقی انجام دادهایم تا به نتایج مطلوبی نیز دست یابیم. مسایلی مانند افزایش سهم زنان در بازار کار، سهم نیروهای کار در بخش کارگاهها و... با چنین روشهایی میتوانیم در آینده نزدیک به امنیت شغلی دست پیدا کنیم.
وی با انتقاد از وضعیت حاشیهنشینی بیان کرد: در داخل کشور نسبت به سالهای گذشته نوع مهاجرت تغییر پیدا کرده است. در گذشته مردم از روستاها برای فعالیت در پروژههای راهسازی راهآهن، سدسازی، خودروسازی و... به شهرها میآمدند ولی اکنون مردم روستاها به حاشیه شهرها مهاجرت میکنند.
وی در همین خصوص ادا مه داد: ما باید برای حاشیهنشینان شهری در روستاهای خودشان و محل زندگی ایجاد اشتغال کنیم.
ربیعی افزود: بر اثر رکود مزمن در ۱۰ سال اخیر؛ مشکلاتی برای حوزه کار و گارگر به وجود آمد و باعث شد کارگران از ترس بیکار شدن ریسک پذیری خود را از دست بدهند و با تلاش تنها شغل خود را حفظ کنند.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش دستمزدها گفت: افزایش دستمزدها باید بیش از نرخ تورم باشد. این افزایش باتوجه به نرخ تورم باید سالهای سال ادامه داشته باشد تا کارگران بتوانند از نظر معیشتی به وضعیت خوبی دست پیدا کنند.
ربیعی به مشکلات پیش روی برخی از نیروهای کار اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی خبرها حاکی از آن است که طیفی از کارگران امروز تنها با انعام زندگی خود را میچرخانند که باید به شدت از این نوع رفتارها جلوگیری کرد مسائلی مانند دریافت انعام بهجای دستمزد و کار با قرارداد سفید امضا باید هرچه زودتر از فضای کار و کارگر ایران خارج شوند.
عضو هیئت دولت در پایان به یکی از پروژههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: اعضای وزارتخانه پس از شش ماه تلاش شبانهروزی در خصوص امنیت شغلی یک بستهای به نام بسته امنیت شغلی را ارائه خواهند داد.