یک فعال کارگری:
تشکلیابی یک راهکار برای جلوگیری از بروز حوادث دردناک/ کارگران معدن یورت حق اعتراض نداشتند
یک فعال کارگری میگوید اگر کارگران بتوانند آزادانه، نهادها و تشکل های مستقل ایجاد کنند و در آنها فعالیت داشته باشند، از حوادث اینچنینی جلوگیری می شود.
یدالـله صمدی (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن ابراز تاسف از بروز حادثه معدن یورت و مرگ دلخراش بیش از بیست معدنچی، گفت: یکی از ابزارهای جلوگیری از فجایع کارگری، تشکل یابی است.
وی ادامه داد: در خیلی از کشورهای جهان، بحث نظارت بر ایمنی به خصوص در بخش خصوصی به تشکل های کارگری سپرده میشود و یا حداقل تشکل های کارگری برعملکرد بازرسان ایمنی و حفاظت کار، نظارت دارند.
او در تشریح این مطلب گفت: اگر کارگران یورت حق اعتراض داشتند و میتوانستند نسبت به حقوق معوقه خود و همچنین ناایمن بودن محیط کار اعتراض کنند و این اعتراض شنیده میشد، حادثه دلخراش انفجار رخ نمیداد؛ اگر این معدنکاران تشکل قدرتمند داشتند، کارفرما هرگز نمیتوانست نسبت به رعایت اصول ایمنی قصور بورزد و کارگران را به راحتی به تیغ مرگ بسپارد.
صمدی با بیان این که هم قانون کار و هم مقاوله نامه های 98 و 87 سازمان جهانی کار، تکلیف را روشن کرده و حق اعتراض در قانون به رسمیت شناخته شده؛ افزود: اگر این متون صریح قانونی اجرا شوند و سودجوییها و طمع ورزی ها مانع اتحاد کارگران نشود، ارزش جان نیروی کار افزایش خواهد یافت.
وی در پایان اظهار داشت: در این شرایط اسفبار چه کسی قرار است پاسخگوی فرزندان و خانواده معدنچیان جان باخته استان گلستان باشد؟ غیر از حسرت و دریغ از ما کاری برنمیآید؛ باشد که مسئولان تدبیری بیاندیشند و از این قبیل فجایع جلوگیری کنند.