خبرگزاری کار ایران

دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج:

کارگران خباز معطل افزایش مزد/ افزایش بهای نان را تایید نمی‌کنیم

کارگران خباز معطل افزایش مزد/ افزایش بهای نان را تایید نمی‌کنیم
کد خبر : ۳۷۶۸۳۵

دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج با انتقاد از عدم افزایش دستمزد کارگران در دو سال گذشته تاکید دارد که افزایش مزد خبازان نباید ارتباطی با افزایش قیمت نان داشته باشد.

«یدالـله صمدی» در گفتگو با ایلنا با تاکید بر اینکه عدم افزایش دستمزد کارگران خباز غیر قانونی است گفت: وزارت کار موظف است مطابق بند 1 و 2 ماده 41 دستمزد خبازان را افزایش دهد و تاخیر در اجرای قانونموجب نارضایتی کارگران خباز خواهد شد.

وی با شاره به اینکه از 17 آذر 93 شاهد هیچ افزایشی در دستمزد خبازان نبوده‌ایم؛ گفت: مصویه شورای عالی کار در خصوص افزایش دستمزد در دو سال گذشته برای خبازان اجرا نشده است و مسئولان مربوطه هرگاه که بحث افزایش دستمزد خبازان مطرح می شود می‌گویند که دستمزد خبازان با افزایش قیمت نان افزایش می یابد.

دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج با تاکید بر اینکه این انجمن در بیانیه‌ها و قطع نامه های خود هیچگاه خواستار افزایش قیبمت نان نشده‌است؛ تصریح کرد: خبازان به خوبی می‌دانند که افزایش قیمت نان بر اسایر اقلام مصرفی همه اقشار آسیب‌پذیر از جمله خود آنها تاثیر گذاشته و در نتیجه معیشت خود خبازان را تحت تاثیر قرار می‌دهد از این رو ما هیچگاه خواهان افزایش قیمت نان نبوده و نخواهیم بود.

این فعال صنفی افزود: خواسته کارگران صنف خباز واقعی شدن مزد است اما اینکه به غلط از سوی دیگران مسئله افزایش دستمزد به مسئله افزایش بهای نان پیوند خورده موضوعی جداگانه است و به هیچ وجه مورد تایید کارگران خباز نیست.

دبیر انجمن صنفی کارگران  خباز سنندج همچنین با انتقاد از اینکه سازمان تامین اجتماعی در استان کردستان فقط  شاطرها را در ردیف مشاغل سختی و زیان‌آور قرار داده؛ اظهار داشت: این سازمان باید بقیه مشاغل خبازی را هم در ردیف مشاغل سختی و زیان آور قرار دهد زیرا تمامی کارگران نانوایی‌ها  با توجه به حرارت کوره دچار بیماری‌های پوستی و تنفسی هستند.

صمدی ادامه داد: دیوان عدالت اداری در گذشته مصوبه ای صادر کرده بود تا تمامی مشاغل خبازی شامل سختی و زیان اور شوند اما مجمع عمومی دیوان با بر خلاف رای دیوان عدالت کارگران کارگاه خبازی تعطیل شده را از ردیف مشاغل سختی و زیان آور خارج کرد که با توجه به اینکه بیشتر کارگاه ها که در گذشته در این زمینه فعال بوده اند تعطیل شده اند این مسئله موجب ضررهای روحی و مالی برای کارگران خباز بیکار شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز