به گزارش خبرنگار ایلنا، همایش هفتاد سالگی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) از شرکتهای تابعه صندوق کشوری، با حضور امیر باروتکوب (رئیس هیات مدیره پگاه)، حجت میرزایی (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) و احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) و مدیران این مجموعه در کشور برگزار شد.
در ابتدای این همایش، امیر باروتکوب (رئیس هیات مدیره شرکت پگاه) اظهار کرد: پگاه هفتاد سال سابقه در توسعه صنعت دامپروری و تغذیه کشور دارد. امروزه ۱۷ کارخانه تولیدی در سطح کشور داریم که شامل ۵ مجتمع کشت و صنعت ما فعال هستند. ما تنها مجموعه صنعتی کشور بودیم که ۲۳ شرکت خود را دانش بنیان کردیم که پیشرفتی خیره کننده محسوب میشود.
وی افزود: پگاه امروزه ۶۰ شعبه توزیعی در کشور با ۹۶۰ قلم کالا دارد. افزون بر این ۱۶۰۰ خودرو وظیفه توزیع دارد و صادرات به ۲۳ کشور همچنان برقرار است. ۹۱ گواهینامه iso و استاندارد و ۳۰ گواهینامه توسعه سبز بخشی از افتخارات ماست. تولید ۳۲۰ تن شیر روزانه در کشور و تامین داخلی شیر خشک از جمله دستاوردهای ماست. روزانه ۲۰۰۰ هزار تن کالا توسط این کشور در داخل نیاز ما را به واردات محصولات لبنی کاهش داده است.
باروتکوب با اشاره به تولید بسیاری از ابزارها و تجهیزات صنعتی تولید شیر از دستگاه هموژنیزه ساز تا بسته بندی در ذیل این مجموعه کار میکنند. ما با همکاری دانشگاه شریف موفق شدیم ظرف ۵ ماه برخی از دستگاههای پیشرفته را تولید کردیم که بزودی به تولید صنعتی و تجاریسازی میرسیم. ۹۱ گواهی نامه استاندارد صادراتی حاصل کار همکاران ما در ذیل مجموعه صنایع شیر ایران است.
رئیس هیات مدیره پگاه با اشاره به وارداتی بودن اجزای شیرخشک نوزاد گفت: خط تولید تمام اجزای شیرخشک در شهرکرد به راه افتاده که امکان تامین همه این اجزا برای کشور را در داخل دارد. در صورت تامین دستگاههای تولید این مواد اولیه و اجزا، میتوانیم تمام زنجیره تولید شیرخشک را در داخل داشته باشیم.
باروتکوب تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از شرکتهای خصوصی در حلقههای مختلف بازار لبنیات مشغول به کار هستند اما همچنان بالاترین سهم بازار متعلق به پگاه است. توانمندسازی روستاییان و دامداران به حول و قوه الهی توانستیم بخش کشت و صنعت را در این مجموعه توسعه دهیم. جا دارد در این رابطه از پیشکسوتان صنعت شیر کشور که در این موفقیت سهیم بودند، تشکر کنیم. ۱۳ هزار پرسنل صنایع پگاه اکنون بیش از ۲۰۰۰ هزار تن کالای لبنی در کشور تولید و توزیع میکنند که باید از آنان هم قدردانی کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: مفتخریم که تلاش ما در قالب سود در نهایت به اعضای خانواده بازنشستگی کشور میرسد و از این بابت دوچندان از همکاران خود تشکر میکنیم. ما تاکنون ۴۰ هزار میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کشوری سود رساندیم و سهم جدی در خلق ارزش برای این صندوق داشتیم. امیدواریم پگاه هم بزودی روی تابلوی بورس بیاید تا عامه مردم در آن سهیم شوند و امیدواریم در این رابطه مسئولان به ما کمک کنند.
در ادامه این نشست، حجت میرزایی (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) با تقدیر از تلاش کارکنان مجموعه پگاه اظهار کرد: در کشوری که با جوانمرگی صنایع مواجه میشوند، به هفتاد سالگی رسیدن یک صنعت نیازمند تقدیر است. پگاه از گردنههای انقلاب و جنگ و تحریم به سلامت عبور کرده و امروز باید تکریم آن با شکوه باشد.
وی افزود: پگاه چند ویژگی دارد که باعث میشود به آن توجه بیشتری کنیم. سود و عواید این شرکت به حدود ۲ میلیون بازنشسته میرسد و باعث توسعه منطقهای در حوزه لبنیاتی شده است و شبکهای گسترده دارد. برای پگاه سلامت و محیط زیست مهمتر از سود است و همین عامل توسعه پایدار این صنعت بوده است. پگاه صرفه زنجیره ارزش دارد زیرا از ساخت و تولید تجهیزات و دامداری و تولید مواد اولیه تا آخرین حلقه توزیع را در درون خود دارد.
میرزایی تصریح کرد: ما میخواهیم تحقیق و توسعه و حوزه علمی شرکت پگاه اولویت داشته باشد و راهی که آغاز کردند، در چهارچوب فناوریهای نوین ادامه یابد. رابطه صنعت و دانشگاه نیز باید تقویت شود و دانشجویان دکترایی در حوزه صنایع غذایی مورد حمایت و استفاده قرار گیرند. در سالهای سخت پیش رو پگاه باید نقشی مهم در امنیت غذایی ایفاکند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: ما باید ۲۵ درصد از سودی که به صندوق بازنشستگی کشوری تعلق میگیرد برای توسعه و رفع استهلاک به پگاه برگردانیم. همچنین ابزارهای بورسی برای رقابتی شدن شرکت لازم است. صادرات ما خوب است اما بسیار کم است و ما باید سعی کنیم از صادرات ۲۰۰ تنی به صادرات ۴۰۰ تنی محصولات برسیم و تمرکز را بر حجم صادرات بگذاریم. ضمن اینکه کارکنان پگاه باید بتوانند بهمیزان زحمت خود بهره مند شوند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید ظرف سه ماه در بخش تولیدات لبنی به یک رتبه بندی میان شرکتهای لبنی خصوصی و دولتی برسیم تا ببینیم کارکرد شرکت پگاه در چه سطح است.
انتهای پیام/