آموزش زبان در تایلند برای توانمندسازی کارگران مهاجر
برای بسیاری از کارگران مهاجر در تایلند، زبان یک مانع مهم برای دسترسی به خدمات ضروری، اقدامات اداری و کارهای روزمره است. برای پذیرش حقوق آنها و ادغام اجتماعی در جوامع مقصد، این زبان آموزی اهمیتی ویژه دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از سازمان جهانی کار، آموزش اختصاصی زبان تایلندی به منظور حمایت از کارگران مهاجر این کشور و توانمند ساختن آنان، از سوی دولت این کشور اجرایی شده است.
برای بسیاری از کارگران مهاجر در تایلند، زبان یک مانع مهم برای دسترسی به خدمات ضروری، اقدامات اداری و کارهای روزمره است. برای پذیرش حقوق آنها و ادغام اجتماعی در جوامع مقصد، این زبان آموزی اهمیتی ویژه دارد.
کارگران مهاجر میانماری بخش بزرگی از نیروی کار در صنایغ غذایی تایلند را تشکیل میدهند. با این حال، درک محدود آنها از زبان مقصد مهاجرت خود یعنی زبان تایلندی، اغلب توانایی آنها را برای برقراری ارتباط موثر محدود میکند و آنها را در برابر انزوا و استثمار بیشتر آسیبپذیر میکند.
این مانع زبانی همچنین مانع از تحقق پتانسیل کامل، شکوفایی استعدادها و دسترسی آنها به خدمات عمومی از جمله مراقبتهای بهداشتی، آموزش، خدمات اداری و قضایی و… میشود. علاوه بر این، مهارتهای محدود زبان تایلندی میتواند کارگران مهاجر را از پیشرفت شغلی خود در این صنعت محدود کند، زیرا ممکن است فرصتهای آموزشی، ترفیعها یا نقشهایی با مسئولیتهای بیشتر که مستلزم مهارت مکالمه و نوشتن هستند را از دست بدهند.
با درک این نیاز، برنامه (S2SR SEA) با حمایت اتحادیه اروپا و سازمان جهانی کار و با همراهی بنیاد حقوق کار تایلند، این برنامه زبان آموزی برای کارگران مهاجر شروع شد. با هدف تجهیز کارگران مهاجر میانماری به مهارتهای اساسی زبان تایلندی، آنان استقلال رفتار بیشتری در زندگی خود در تایلند تجربه کردند. همچنین با افزایش توانایی آنها در برقراری ارتباط به زبان محلی، درک آنان از حقوق کار خود در منطقه مقصد بیشتر شد.
بنیاد آموزش زبان تایلندی به کارگران مهاجر که در سپتامبر ۲۰۲۳ راه اندازی شد، واژگان و عبارات ضروری را به کارگران از همان ابتدا میآموزد و متناسب با نیازهای کارگران مهاجر در صنایع ماهیگیری و فرآوری غذاهای دریایی است. درخواست کمکهای پزشکی، ایمنی، مبادلات اقتصادی و تعاملات اداری از جمله مواردی است که در حین زبان آموزی به کارگران مهاجر آموزش داده میشود. همچنین فرهنگ کشور مقصد نیز که فرهنگ تایلندی است، به آنان آموزش داده شده است.
یکی از کارگران این دوره میگوید: ما خوشحال بودیم که میتوانیم رایگان تایلندی یاد بگیریم و در بسیاری از تعاملات دیگر راحت هستیم.
از زمان راه اندازی آموزش زبان، بیش از ۳۳۰ کارگر مهاجر میانماری مهارتهای زبان تایلندی خود را بهبود بخشیدهاند. این دوره، مانند این یک فرصت عالی برای توسعه تواناییهای شخصی طولانی مدت است. علاوه بر این، من میتوانم به هموطنان مهاجری که به زبان تایلندی مسلط نیستند نیز اکنون بسیاری از مفاهیم و واژگان و جملات را آموزش دهم.
تایلند مدتهاست که مقصد اصلی کارگران مهاجر از آسیای جنوب شرقی، بهویژه برای کسانی که از کشورهای همسایه میانمار، کامبوج و جمهوری لائوس هستند. طبق آمار وزارت کار تایلند، در سال ۲۰۲۳، تقریباً ۴ میلیون کارگر مهاجر در تایلند وجود داشت که فقط حدود ۶۰۰.۰۰۰ نفر از آنها در بخشهای ماهیگیری و فرآوری غذاهای دریایی مشغول به کار بودند.
کارگران کامبوجی، میانماری، لائوسی و اندونزیایی مهاجر به تایلند، معمولاً در تمامی مکالمات روزمره و ضروری خود دچار مشکل بوده و این خود ابزار فشاری روی آنان بوده است.