تجمع هزاران کارگر و بازنشسته پرتغالی در اعتراض به مزد و مستمری
حداقل دستمزد و مستمری در پرتغال بسیار کمتر از همتایانش در اتحادیه اروپا است.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از تلویزیون یورونیوز، صبح روز یکشنبه این هفته، هزاران کارگر و بازنشسته عضو تشکلهای کارگری در لیسبون پایتخت پرتغال تظاهرات کرده و خواستار افزایش دستمزدها و مستمریهای بازنشستگان و بهبود خدمات اجتماعی مانند بیمه و کمکهزینه مسکن بازنشستگان شدند.
راهپیماییهایی که کنفدراسیون سراسری کارگران پرتغال (CGTP)، بهعنوان بزرگترین فدراسیون اتحادیههای کارگری کشور، فراخوانش را داده است، بیشتر در دو شهر پورتو و لیسبون برگزار میشود.
دبیرکل CGTP، تیاگو اولیویرا، گفت: اعتراضات به بخش دولتی و خصوصی معطوف شده و ما کارزار یک ماههای با عنوان «کمپین افزایش حقوق و مستمری، کلید حل مشکلات کشور» را آغاز کردیم.
چهار کنفدراسیون کارفرمایان پرتغال پیشنهاد افزایش حداقل دستمزد ماهانه به ۸۷۰ یورو تا سال ۲۰۲۵ را دارند، اما در مذاکرات این میزان با مخالفت طرف کارگری مواجه شده است. تشکلهای کارگری پرتغال بر ضرورت پوشش خط فقر پرتغال و اتحادیه اروپا (مبلغ حداقل مزد بیش از ۱۰۰۰ یورو) تاکید کردهاند.
یکی از معترضان در لیسبون گفت: «پول در کشور وجود دارد. مشکل توزیع ثروت است و ما باید به کار ادامه دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که سهم بیشتری به کارگرانی که هر روز آن را تولید میکنند، میرسد. من مدرک دانشگاهی دارم و فکر میکردم در بازار کار وضع بهتری خواهم داشت، اما متأسفانه وضعیت اینگونه نیست و ما اینجا در خیابان خواهیم ماند تا برای زندگی بهتر بجنگیم.»
پرتغال یکی از فقیرترین کشورهای اروپای غربی است که دادههای رسمی نشان میدهد که بیش از نیمی از کارگران این کشور کمتر از ۱۰۰۰ یورو در ماه درآمد دارند.
در حال حاضر، کارگران در پرتغال حداقل دستمزد ۸۰۰ یورو در ماه دریافت میکنند. دولت همچنین پیشنهاد کرده است که حداقل دستمزد را تا سال آینده به میزان ۵۰ یورو افزایش دهد و حداقل دستمزد حداقل را در سال ۲۰۲۸ به ۱۰۲۰ یورو برساند. پیشنهادی که حتی از پیشنهاد کارفرمایان نیز اندکی کمتر است!
حداقل دستمزد و مستمری در پرتغال بسیار کمتر از همتایانش در اتحادیه اروپا است. باوجود ثروتهای قابل توجه کشوری مانند پرتغال، بر اساس دادههای موسسه یورواستات، از میان ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا که حداقل دستمزد دارند، پرتغال در رتبه سیزدهم قرار داشته و جز ۱۰ کشور ضعیف مزدی اتحادیه اروپاست.