گزارش یک نشست در سازمان فنی و حرفهای/ سربازان مهارت میآموزند
غلامحسین محمدی سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای طی دو روز اخیر نشستهایی را با مسئولان حوزه فناوری و مهارت وزارت علوم و سازمان نظام وظیفه برگزار کرد.
به گزارش ایلنا، نشست هم اندیشی غلامحسین محمدی (سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور) و معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف تغییر رویه و راهبردها و آینده نگری برگزار شد.
در این جلسه بر همکاریهای متقابل و مشارکت شرکاء اجتماعی و بخش خصوصی در حوزه فعالیتهای فنی و مهارتی در کنار بخش دولتی و تعاونی، بهره گیری از تجارب کارشناسان خبره، تغییر رویه راهبردها، ایجاد انگیزه و آینده نگری تأکید شد.
بر اساس این گزارش، تشکیل شورای هم اندیشی و پیگیری پروژههای تعیین شده در حوزه امور بین الملل، تشکیل کارگروههای تخصصی خلاقانه فکری و انگیزهای با هدف ارتباط صنعت و دانشگاه در حوزه مهارت آموزی و مشارکت شرکای اجتماعی، بنگاههای اقتصادی و بخش خصوصی معتبر در سطح ملی و فراملی، تحقیق و بررسی پویایی و ارتقاء علوم و فنون مهارتی مربیان، به روزرسانی و مکانیزه نمودن دپارتمانهای آموزشی در جهت پیشرفت و ترقی تجهیزات و ماشین آلات فنی و مهارتی با مشارکت صنایع و اصناف معتبر در سطح ملی و بین المللی و… از موارد مطروحه در این نشست بوده است.
همچنین از دیگر موارد مطروحه، مشارکت و هم اندیشی با مشاوران خبره در دانشگاه و صنایع برتر ملی و فراملی، استفاده بهینه و کارا از ظرفیتهای خلاقانه و نخبگان داخلی حوزههای مختلف شغلی در راستای آموزشهای مهارتی منجر به اشتغال پایدار، تفکر و فرهنگسازی پروژه هیات امنایی و آمادهسازی زیرساختهای درآمدزایی از ظرفیتهای موجود به سمت ایده آل سازی، بازسازی و نوسازی مرکز ملی و بین المللی که پیشانی پیشرفت لوکوموتیو پیشرو سازمان با سیاست تقاضا محور، مشتری مدار، کیفی اندیشی و پاسخگو، باور اندیشی و یقین داشتن به سرمایه اصلی و منابع انسانی هر سازمان در ارگانهای دولتی، تعاونی، خصوصی و مشارکتهای مردمی و… است.
تقویت همکاری فنی و حرفهای و سازمان نظام وظیفه
علاوه بر این نشست، سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با محوریت توانمندسازی مهارتی و ارتقاء شایستگی حرفهای کارکنان وظیفه، امکانسازی مشارکت هوشمند در تقویت و تکمیل زنجیره آموزش مهارتی کشور و… برگزار شد.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه خدمت سربازی، فرصت مناسبی برای مهارت افزایی و ارتقای مهارت است، گفت: مطالعات انجام شده در کشورهای توسعه یافته، مبین آن است که سرمایه انسانی و شاخصهای مرتبط با آن دارای تأثیر مثبتی بر رشد اقتصادی است و چنانچه سطح مهارتهای حرفهای نیروی انسانی را ارتقاء داده نشود، بازدهی و بهرهوری در سطح نازلی باقی میماند.
غلامحسین محمدی (رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای) نیز از کسب آموزشهای مهارتی توسط ۹۴۲۶۹ سرباز وظیفه و تربیت ۲۸۴ مربی پایور در ۷ ماه سال جاری خبر داد و تصریح کرد: افراد برای ورود به بازار کسب و کار، نیازمند مهارتهای تخصصی و عمومی میباشند و باید با توجه به زیرساختهای جغرافیایی و آمایش منطقه، مناسبتترین و بهترین آموزشهای مهارتی با هدف اتصال آموزشها به بازار کار ارائه شود.
تبدیل دوران خدمت وظیفه به زنجیره اشتغال
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سهم گسترده نیروی انسانی در تولید ناخالص داخلی و توسعهیافتگی اقتصادی، تصریح کرد: اگر قرار بر ایجاد توسعه و نوآوری در مقطع زمانی کنونی و شرایط خاص استهلاک سرمایهگذاری صنایع باشد، توانمندسازی سرمایههای انسانی با افزایش مهارت آنان، قطعاً بهترین راه ممکن برای رشد اقتصادی و مصداق منویات رهبری در خنثیسازی تحریمها خواهد بود.
وی با بیان اینکه دوران سربازی، بهترین فرصت برای کسب مهارت و دستیابی به اشتغال میباشد، اظهار داشت: دوران خدمت مقدس بهترین روزهای عمر جوان ایرانی است که با کسب آموزشهای مهارتی در این ایام، آینده آنان در پیداکردن شغل مناسب و زمینهسازی برای رقم خوردن آیندهای روشن تضمین خواهد شد و سربازان وظیفه عمومی با کسب آموزشهای مهارتی به زنجیره اشتغال متصل میشوند.
اجرای سند ملی مهارتآموزی و اشتغال سربازان و اعطای تسهیلات اشتغال
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در ادامه با اشاره به اجرای سند ملی مهارتآموزی و اشتغال سربازان، خاطرنشان ساخت: با هدف توسعه اشتغال جوانان و تحقق سند ملی مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۳، برنامه ریزی اعطای تسهیلات خوداشتغالی برای سربازان ماهر منقضی خدمت صورت گرفته است.
سردار محمد جواد زاده کمند، بیان داشت: پس از گذشت ۷ سال در خصوص ورود گسترده نیروهای مسلح در مهارت آموزی بیش از ۸۷۰ هزار سرباز را تحت پوشش مهارت تخصصی و ۸۳۰ هزار نفر را نیز تحت پوشش بسته مهارت عمومی قرار دادهایم.
وی اذعان داشت: از جمله سیاستهای مورد نظر این قرارگاه تشویق و ترغیب مهارت قبل از ورود به دوران سربازی است؛ اگر فردی با تخصص، وارد دوران خدمت شود، میتواند از ظرفیتهای موجود استفاده کند و سطح تخصص و تعدد تخصص خود را افزایش دهد.
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ادامه داد: با این اقدامات خدمت جوانان مؤثرتر خواهد شد و مشوقهایی برای این موضوع در نظر گرفته شده است، کسر خدمت، اعطای تسهیلات، مرخصی تشویقی، تعیین محل سازمانی توسط خود فرد و… بخشی دیگر از این مشوقهاست.
بر اساس این گزارش، کسب آموزشهای مهارتی سربازان در جوار صنایع بزرگ مهمترین طرح پیشنهادی این نشست بوده است.