نامزد انتخابات میان دورهای مجلس از تهران:
حق بازنشستگان «یک زندگی مرفه» است/ رشد اقتصادیِ کارگران باید در دستور کار قرار گیرد
حسن خجسته گفت: اگر نگاهمان را تغییر دهیم و کارگران را باارزشترین سرمایه انسانی کشور بدانیم، از تمام امکانات و ظرفیتها برای رشد اقتصادی آنها استفاده میکنیم.
حسن خجسته باقرزاده (نامزد دور دوم مجلس دوازدهم) با تاکید بر ناچیز بودن افزایش دستمزد ۱۴۰۳ به خبرنگار ایلنا گفت: ما باید کارگر را «سرمایه انسانی بدانیم»؛ اصولاً نیروی انسانی شاغل در بخشهای مختلف اقتصاد از جمله نهادها، وزارتخانهها و شرکت ها، قبل از هر چیز سرمایه انسانی کشور است و همه برای رشد و ارتقای همه جانبه آن، تکلیف دارند.
این فعال اجتماعی و فرهنگی اضافه کرد: اگر نگاهمان را تغییر دهیم و کارگران را باارزشترین سرمایه انسانی کشور بدانیم، از تمام امکانات و ظرفیتها برای رشد اقتصادی آنها استفاده میکنیم؛ باید بپذیریم رشد اقتصادی همپا و هم وزنِ رشد فرهنگی و اجتماعی اهمیت دارد؛ اگر وضع اقتصادی و معیشت کارگران خوب نباشد، اقتصاد زمین میخورد و ورشکسته میشود.
خجسته باقرزاده در تعریف «رشد اقتصادی» افزود: رشد اقتصادی فقط به معنای دستمزد بهتر و بالاتر نیست، البته دستمزد مکفی که کارگر بتواند با آن نیازهای خانواده خود را به بهترین وجه و با آسودگی خاطر تامین کند، اهمیت بسیار دارد؛ اما رشد اقتصادی در سطحی فراتر به معنای بهبود سطح اقتصادی و ارتقای جایگاه کارگران در نظام تولید کشور است، مثلاً کارگران باید بتوانند سهامدار کارخانهها شوند یا بعد از چند سال کار کردن، در شرکت یا کارخانه به اندازه تواناییها و تخصصشان پیشرفت کنند.
وی، «برخورداری از مسکن شایسته» را یکی دیگر از شاخصهای رشد اقتصادی کارگران دانست و تصریح کرد: در گام اول، مدیریت شرکت یا کارخانه در قبال کارگران مسئولیت دارد اما در گام بعدی، این وظیفه دولت و حاکمیت است که به مسائل اقتصادی کارگران توجه داشته باشد و رشد اقتصادیِ سرمایه انسانی را با تمام توان در دستور کار قرار دهد.
به گفته خجسته، در این میان وظیفه مجلس شورای اسلامی، ایجاد مسیرهای کارآمدِ حقوقی و قانونی برای ارتقای سرمایه انسانی کشور است و این مهمترین رسالت نمایندگان مجلس است.
این فعال اجتماعی تاکید کرد: تامین نیازمندیهای کارگران و فراهم آوردن زمینههای رشد اقتصادی آن ها، یک «تکلیف» است، هیچ یک از مسئولان و کاربدستان نباید از عمل به این تکلیف شانه خالی کنند.
این استاد دانشگاه در ادامه از وضعیت معاش بازنشستگان کشور انتقاد کرد و گفت: بازنشسته، سی سال جان و جوانی خود را پای مملکت گذاشته و با همه وجود برای پیشرفت کشور زحمت کشیده؛ در دوران پیری و بازنشستگی باید یک زندگی شایسته و مرفه داشته باشد.
خجسته باقرزاده اضافه کرد: متاسفانه در طول سی سال اشتغال کارگران فکری برای بازنشستگی و رفاه آنها در دوران پیری نمیکنند؛ سرمایهگذاریهای مناسب برای تامین آینده بازنشستگان صورت نمیگیرد و به همین دلیل است که امروز بازنشستگان کشور دچار مشکلاتی هستند و از ناتوانیهای معیشتی رنج میبرند.