خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری:

راه رسیدن به امنیت شغلی و اقتصادی از مسیر مجلس می‌گذرد/ چون رای ندادیم صدای تنها نماینده کارگری در مجلس به جایی نمی‌رسد

راه رسیدن به امنیت شغلی و اقتصادی از مسیر مجلس می‌گذرد/ چون رای ندادیم صدای تنها نماینده کارگری در مجلس به جایی نمی‌رسد
کد خبر : ۱۴۲۸۲۴۴

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: وضعیت موجود نتیجه عدم حضور ما پای صندوق رای است؛ اگر امروز هم نرویم باز هم افرادی که به افزایش سن رای دادند رای می‌آورند. راه رسیدن به امنیت شغلی و اقتصادی از مسیر مجلس می‌گذرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دومین روز از دوازدهمین اردوی سالیانه اعضای هیأت مدیره کانون‌های کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی مازندران صبح امروز در کرمانشاه برگزار شد.  

حسن صادقی در این مراسم گفت: جامعه کارگری ما باید شیوه و سیره زندگی ائمه اطهار (ع) را در مسیر زندگی خود به کار بگیرند، سر تسلیم در مقابل زور فرود آوردن، ظلم کردن به خط ائمه (ع) و فرمایش رهبری برای حمایت از جامعه کارگری است.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ادامه داد: اگر صدای جامعه کارگری برای واگذاری شرکت‌ها اعتراضی بود، برای این بود که به مسئولین هشدار دهد از درون این واگذاری‌ها اختلاس شکل می‌گیرد.

به گفته این فعال حوزه کارگری از نگاه رهبری اعتراض جامعه کارگری نوعی هشدار دادن به مسئولین تلقی شده تا مراقب باشند نارضایتی‌ها گسترده نشود و حق آن‌ها را پرداخت کنند تا اقتصاد تولید محور ما پویا و پررونق شود.

وی اظهار کرد: اینکه تصور ما این باشد که چون در نظام جهموری اسلامی هستیم هر چه را دیدیم ولو خلاف بود را نادیده بگیریم، ظلم به نظام جمهوری اسلامی و اهداف انقلاب است.

برنامه هفتم می‌تواند برای آینده نظام دردسرساز باشد

صادقی بیان کرد: امروز اگر صدای ما در رابطه با برنامه هفتم بلند می‌شود، برای این است که خطری را در آینده می‌بینیم که می‌تواند برای نظام دردسر باشد و جامعه هدف را مقابل نظام قرار دهد.

وی ادامه داد: اگر هشدار می‌دهیم و می‌گوییم این خلاف نص صریح گفته رهبری است، نشات گرفته از این است که اگر این موضوع رعایت نشود به سقوط سازمان‌های بیمه‌ای و و درنتیجه اعتراض‌های همگانی منجر می‌شود.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد: ما برای این نظام خون دادیم و از منافقین تا سرحد مرگ کتک خوردیم اما پای نظام ایستادیم، اگر امروز می‌بینید که تعرضات زیاد شده به من به‌عنوان نماینده کارگر برمی‌گردد و ضعف من هم به شاکله حوزه فعالیتم برمی‌گردد.

اراده دولت‌ها و کارفرماها بر دنبال افزایش قدرت تشکل‌ها نیست

وی بیان کرد: در اینکه تشکل‌های کارگری در تام دنیا دچار ضعف هستند شکی ندارم و این ضعف خود را در حوزه چانه‌زنی نشان می‌دهد، تشکل‌های کارگری تقریبا در همه کشورهای جهان با فرسایش مواجه هستند، این یکی از دغدغه‌های سازمان جهانی کار است و ادغام تشکل‌ها برای افزایش قدرت چانه‌زنی را پیشنهاد داده است.

معاون امور استان‌ها و شهرستان‌های خانه کارگر ادامه داد: در دنیا دولت‌ها پیشنهاد سازمان بین‌المللی کار را پذیرفتند اما آیا در ایران اینگونه است؟ نه تنها در دولت‌ها اراده بر این بوده که قدرت تشکل‌ها را ارتقا دهند، بلکه کارفرماها هم این کار را دنبال می‌کنند، خود جامعه کارگری هم خود را در این دام اسیر کرده است.

وی بیان کرد: اگر دولت براساس سیاست‌های ابلاغی سازمان بین‌المللی کار در حوزه روابط کار حرکت کرده بود فصل ششم قانون کار دچار دگردیسی عمیق می‌شد و قدرت جامعه کار افزایش پیدا می‌کرد و نتجیه آن را پای میز مذاکره شاهد بودیم.

نتیجه ضعف تشکل‌های کارگری در چانه‌زنی برای افزایش دستمزد مشخص شد

صادقی با بیان اینکه اراده هیچ یک از دولت‌ها ارزیابی و اصلاح فصل ششم قانون کار نبوده، گفت: جامعه کارگری هم پیگیر این نبود که خود را از این دام و دایره کاهش قدرت خارج کند و نتیجه آن را در افزایش حقوق می‌بینیم.

وی اظهار کرد: اگر امروز قدرت چانه زنی نمایندگان کارگری ضعیف است به خاطر این است که دنبال قدرت گرفتن خود نرفتیم، تشکل‌های صنفی باید استقلال داشته باشند تا از امضای رئیس و مدیرکل کار و سایر سازمان‌ها نهراسند؛ البته مدیرکل‌ها هم مقصر نیستند و دیدگاه‌های آن‌ها هم با ما یکی است.

قدرت تشکل‌ها درحال اضمحلال است

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه قدرت تشکل‌ها درحال اضمحلال است، عنوان کرد: عدم پیروی از سازمان بین‌المللی کار باعث این روند شده است، مقابل این سرمایه‌داری مدرن که مانند گرگ وحشی به طبقه محروم حاکمیت می‌کند باید همبستگی ما افزایش پیدا کند.

وی اضافه کرد: تیم مذاکره کننده‌ای که امروز برای کارگران داریم از قوی‌ترین‌ها هستند، قدرت اقناع بالا دارند اما وقتی می‌بینند هژمونی حمایتی آن‌ها صفر است ناچار می‌شوند زیر مصوبه تحمیلی بروند و یک سال است که درحال فحش خوردن هستند؛ مقصر ما هستیم که خودمان را نشان ندادیم و حرکتی نکردیم.

این فعال حوزه کارگری بیان کرد: نمی‌گویم افرادی که این پیش نویس را تنظیم کردند نظر سوء داشتند، فقط تفکرشان اینطور بود؛ اما آیا اصلاحات برنامه‌ای است که شما تدوین کردید، آیا افزایش سن و سابقه، افزایش سهم کارگر و اینکه سهم بیمه را در قالب مالیات وصول کنیم اصلاحات پارامتری است؟

وی ادامه داد: آیا اینکه بگوییم سازمان تامین اجتماعی مکلف است به تمام افرادی که وزارت بهداشت معرفی کرده خدمات دهد، اینکه مطالبات تامین اجتماعی که سال‌های متوالی از دولت‌های اصلاح طلب و اصولگرا پرداخت نشده باید ساده محاسبه شود اصلاحات پارامتری است؟

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اظهار کرد: آیا ارزش پول ملی ما در دهه 60 و 70 ارزش امروزی است، مطالبات تامین اجتماعی از دولت باید با سود مرکب باشد را ساده محاسبه می‌کنیذ، طلب ما را ندادید و تامین اجتماعی را زمین‌گیر کردید، برای دلسوزی راهکار مخربی دادید که می‌تواند بنیاد تامین اجتماعی را براندازد و انگار بمبی برای سازمان است.

وی ادامه اد: احساس کردند این سازمان بی نگهبان و بی دفاع است و چنین نسخه‌ای پیچیدند البته امیدواریم شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به ما کمک کنند؛ در غیر این صورت بحران عظیمی را شاهد خواهیم بود.

نگران این هستم که برنامه هفتم مردم را مقابل مسئولین قرار دهد

صادقی با اشاره به اینکه ما پای جامعه کارگری ایستاده‌ایم و خواهیم ایستاد، تصریح کرد: ما در دوره‌های مختلف هم چندین تجمع گذاشتیم، اما آیا آن‌ها را نمی‌بینند و فکر می‌کنند ما تنها در همین دولت مطالبات را پیگیری می‌کنیم و تجمع داریم.

وی ادامه داد: افتخار می‌کنم اجتماعاتی برگزار می‌کنم که نظام سیاسی را تقویت می‌کند و در راستای حق طلبی است که رهبری هم به آن تاکید دارند، برنامه هفتم اگر ادامه پیدا کند به بن بست می‌رسد و نگران هستم مردم را مقابل مسئولین قرار دهد؛ برنامه باید رضایت مردم و جامعه را رقم بزند.

معاون دبیرکل خانه کارگر گفت: این برنامه از برنامه‌هایی است که دردسر خواهد داشت، البته از مجلس چهارم به بعد این موضوع را شاهد بودیم، اما این تفاوت را داشت که در مجلس فردی به اسم علیرضا محجوب داشتیم که مرجع بود و نمایندگان از او سوال می‌کردند و نظر او اعمال می‌شد.

نباید به نمایندگان کنونی دوباره رای بدهیم

وی ادامه داد: بابایی کارنامی هم طرفدار کارگران است، بارها حقوق کا را پیگیری کرده و به نمایندگان حرف‌های تلخی زده که شما حامی ثروتمندان هستید که صدای او به جایی نرسیده، خودمان مقصر هستیم که پای صندق‌های رای نرفتیم، اگر امروز هم نرویم باز هم اینها رای می‌آورند، باید حضور پیدا کنیم و به این‌ها رای ندهیم.

صادقی اظهار کرد: راه رسیدن به امنیت شغلی، امنیت پایدار تامین اجتماعی و امنیت اقتصادی از مسیر مجلس می‌گذرد، اگر در مجلس 50 نماینده کارگری داشتیم این اتفاق‌ها نمی‌افتاد، جامعه کارگری در انتخابات از خود تعصب نشان نمی‌دهد، اگر اینطور بود باید مانند علی بابایی که مظلومانه از حق کارگر دفاع می‌کند و تنها داد می‌زند حداقل 50 نفر داشتیم.

وی بیان کرد: نماینده کارگری با عجز و غیرت و تعصب طلب یاری می‌کند، اما کسی به حرف او گوش نمی‌کند، چون افرادی که نشسته‌اند درد ما را نمی‎فهمند و فکر می‌کنند با این کار می‌تواند مشکل صندوق‌ها را حل کنند، آثار این مباحث در گفتمان وزیر کار وجود دارد.

صادقی ادامه داد: البته فکر نکنید این وزیر آدم بدی است، صداقت دارد آن‌هایی که به او مشاوره می‌دهند مشکل دارند.

افزایش حقوق در افزایش تورم نقشی ندارد

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری عنوان کرد: در رابطه با افزایش حقوق دنبال این نیست که علیه ما باشد، چون خودش هم از خانواده ضعیف رشد کرده اما چه کسی به او مشاوره می‌دهد و گفته اگر حقوق افزایش پیدا کند، تورم زیاد می‌شود، من با استدلال می‌گویم که مزد در ایجاد تورم اگر هم نقش داشته باشد یک اپسیلون است.

وی اظهار کرد: با بررسی میزان افزایش حقوق و تورم از سال 91 تا سال 1401 به این می‌رسیم که تورم در هیچ کدام از این سال‌ها متناسب با حقوق نبوده؛ بلکه سیاست‌های غلط پولی، بانکی و ارزی ما است که باعث تورم می‌شود و فقر را فقیرتر و ثروتمند را ثروتمندتر کرده است و کم کم دیگر چیزی به اسم طبقه متوسط نخواهیم داشت.

اگر پای صندوق رای نرویم نمایندگان حامی افزایش سن بازنشستگی رای می‌آورند

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اظهار کرد: مشخص نیست که طرفدار کدام نوع از اقتصاد هستیم، نه اقتصاد لیبرال داریم و نه اقتصاد اسلامی، اگر اقتصاد ما اسلامی است باید بدانیم که اسلام و انقلاب طرفدار ضعفا و حمایت از آن‌ها است، باید شاهد تفکر علمی در حوزه اقتصاد باشیم و قوانین آن نشات گرفته از دیدگاه امامو رهبری باشد.

صادقی تاکید کرد: مشکل ما به دست خودمان حل می‌شود، اگر توانستیم با کثرت حامیان کارگری را به مجلس بفرستیم می‌توانیم جلوی قوانینی که علیه کارگران باشد را بگیریم؛ در غیر این صورت همین افراد حداقلی باز هم رای می‌آوردند و قوانینی تصویب می‌کنند که بدتر از امروز و بر ضد تامین اجتماعی خواهد بود و حتی شاید حوزه درمان ما را به وزارت بهداشت بدهند و تامین اجتماعی را در سایر صندوق‌ها ادغام کنند.  

امروز آخرین روز برگزاری اردوی 2 روزه اعضای هیأت مدیره کانون‌های کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان مازندران در هتل پارسیان استان کرمانشاه است.

انتهای پیام/
سید مصطفی جعفری
ارسال نظر
پیشنهاد امروز