خبرگزاری کار ایران

در همایش ایمنی و بهداشت شغلی مطرح شد؛

وزیر کار: جمع زیادی از کارگران در معرض حوادث کار هستند

وزیر کار: جمع زیادی از کارگران در معرض حوادث کار هستند
کد خبر : ۱۴۰۲۱۷۲

صولت مرتضوی گفت: گزارش‌هایی که از سوی سازمان تامین اجتماعی داده می‌شود بر این نکته تاکید دارد که جمع کثیری از کارگران در معرض حوادث هستند و پرداختن به این مسائل رسالت همگانی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در همایش ایمنی و بهداشت شغلی گفت: موضوع ایمنی و بهداشت کار یکی از مهم‌ترین موضوعات در محیطهای کاری و بنگاه‌های اقتصادی است. شعار اول ایمنی و بعد کار تقریبا در تمام کلرگاه‌ها و مرکز آموزشی ایمنی کار ملکه نفس شده است اما به دلیلِ آمارهای غیرقابل قبول در رابطه با حوادث کار باید بیش از پیش باید به موضوع ایمنی و بهداشت کار بپردازیم. 

وی گفت: طبق گزارش سازمان بین المللی کار سالانه حدود ۴ درصد از تولید ناخالص کشورها بابت خسارت بیماری و حوادث شغلی هزینه می‌شود. رقم قابل توجهی است؛ نه از این جهت که چرا هزینه می‌شود بلکه از این جهت که چه خساراتی بر انسان‌های شریف و کارگران سخت کوش در سراسر جهان وارد می‌شود. 

مرتضوی با اشاره به تاثیرِ چند جانبه‌ی حوادث شغلی بر کارگران و خانواده‌های آن‌ها گفت: گزارش‌هایی که از سوی سازمان تامین اجتماعی داده می‌شود بر این نکته تاکید دارد که جمع کثیری از کارگران در معرض حوادث هستند و پرداختن به این مسائل رسالت همگانی است. 

وی با اشاره به هزینه‌بر بودن حوادث کار افزود: باید به موضوع پیشگیری توجه کنیم زیرا پیشگیری هم از حیث روانی و اجتماعی و هم از حیث هزینه‌کرد، مقدم بر درمان است و هزینه پیشگیری به مراتب کمتر از درمان است. 

وزیر کار با تاکید بر اهمیت اجرای قوانین بیان کرد: باید قاعده‌سازی و قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین صورت بگیرد. صرف تدوین و تنظیم لایحه و تصویب آن به عنوان قانون کفایت نمی‌کند، باید نظارت جامعی صورت گیرد و بخش مهمی از این نظارت به حوزه کارفرمایی و حوزه اداری وزارت کار برمی‌گردد. همچنین بازرسان کار باید بدانند که غفلت از بازرسی مانند عدم پاسخگویی نیست بلکه غفلتِ آن‌ها می‌تواند فاجعه به بار بیاورد. 

وی بر ضرورت صیانت دولت وحاکمیت از نیروی انسانی و تدوین قوانین و مقررات و نظارت سخت بر اصلاح قوانین تاکید کرد و گفت: ضلع دیگر سه جانبه‌گرایی در این مقوله کارفرمایان هستند که وظیفه مهمی دارند. کارفرمایان مکلف هستند نظارتِ مرحله به مرحله بر کارگاه داشته باشند و نسبت به ایمنی و بهداشت محیط کار شخصا نظارت کنند. اگر کارفرمایی دنبال رشد تولید و افزایش بهره وری و درآمد مناسب است، باید کارگاه خود را از تجهیزات بروز کند و کارگاهش مجهز به دستگاه‌های شناسایی آلاینده‌های زیست محیطی باشد. کارفرما باید نظارت و بهداشت را در اولویت کار قرار بدهد و نسبت به رفع دغدغه‌های نیروی کار و کارگران اهتمام بورزد. 

مرتضوی بیان کرد: ضلع دیگر این مثلث، کارگران هستند؛ آن‌ها نیز باید با رفتارهای ایمن و رعایت اصول ایمنی و بهداشت شغلی و مقررات مربوط به شغل حوادث را کاهش دهند و در جهت به روز کردن دانش و افزایش دانش خود اقدام کنند. کارفرما نیز باید دانش کارگر را بروز کند. البته آموزش وظیفه‌ی حاکمیت و دولت نیز هست؛ دولت باید بستر تربیتِ کارگر ماهر را فراهم کند. 

وزیر کار با تاکید بر اهمیت تربیت نیروی ماهر اظهار کرد: دولت درجهت تامین نیروی کار ماهر تلاش می‌کند. خوشبختانه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای علاوه بر اینکه سالانه میلیون‌ها نفر نیروی ماهر تربیت می‌کند و دوره‌های بازآموزی برایشان درنظر می‌گیرد، در کنار کارخانه‌ها هم مراکز جواهر کارگاهی را ایجاد کرده است. 

وی تاکید کرد: وظیفه‌ی ما خطیر است. اگر به قواعد و مقاوله‌نامه به بهترین شکل عمل کنیم، حوادث کاهش پیدا می‌کند و طبعا هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند. 

وزیر کار در پایان گفت: طبق اعلام معاونت روابط کار در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حوادث کار ۱۴ درصد و تلفات جانی ۱۱ درصد کاهش یافته است اما یک حادثه هم تلخ است و امیدواریم در سایه سه جانبه گرایی شاهد کاهش حوادث کار باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز