اتحادیههای کارگری هندوستان؛
دولت مودی تشکیلات «ضد ملی» است
اعتراض به سیاستهای اقتصادی و اجتماعی دولت ناندرا مودی در هند باعث شده تا بخش قابل توجهی از کارگران و بازنشستگان و کشاورزان (کارگران بخش کشاورزی) هند علیه این سیاستها به صحنه بیایند.
به گزارش ایلنا و به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری، درگیری و نزاع میان اتحادیههای کارگری هندوستان با دولت محافظهکار این کشور به مرحله جدیدی رسیده است.
اعتراض به سیاستهای اقتصادی و اجتماعی دولت ناندرا مودی در هند باعث شده تا بخش قابل توجهی از کارگران و بازنشستگان و کشاورزان (کارگران بخش کشاورزی) هند علیه این سیاستها به صحنه بیایند.
هندیها در اعتراضات بزرگ و سراسری خود در روز (پنجشنبه) که به دعوت اتحادیههای کارگری مرکزی برگزار شد دهم آگوست را روز ترک کار خوانده و یک صدا در اعتصاب آخر هفته شرکت کردند.
معترضین و اتحادیههای کارگری دولت و کابینه ناندرا مودی (نخست وزیر هند) را تشکیلاتی «ضد مردمی و ضد ملی» خوانده و خواستار مبارزه قاطعانه احزاب دیگر با حزب حاکم و دولت شدند.
بر اساس فراخوان کنگره ملی کارگران هند که به طور مشترک توسط اتحادیههای کارگری مرکزی (CTUs) و فدراسیونها/انجمنهای مستقل، در ابتدای ماه آگوست ۲۰۲۳ در دهلی نو برگزار شد، تودههای زحمتکش در سراسر این کشور به فعالیت پرداختند. شعار انتخاب شده آنان در اعتراض به سیاستهای سرمایهدارانه و نئولیبرالیستی دولت که موجب بهرهکشی بیشتر از نیروی کار و کاهش عمومی سطح رفاه شده است، عبارت بود از: «نجات کشور، نجات مردم».
برخی از چهرههای برجسته کارگری و سیاسی هندوستان تجمع صدها هزار نفری این روز را با مبارزه تاریخی هندیها برای استقلال از حکومت انگلستان مقایسه کردند. فعالان کارگری با شعارهای تندی مودی را وابسته به بیگانگان و قدرتهای غربی دانسته و از وی خواسته چمدانش را ببندد و هندوستان را ترک کند.
کارگران میگویند: منابع و داراییهای ملی، تعهدات بخش دولتی در همه بخشها از جمله بخشهای استراتژیک بهداشت و آموزش در حال خصوصیسازی و فروش به شرکتهای بزرگ با برندهای خارجی هستند. نابرابریها عمیقتر میشود و زندگی دشوار مردم عادی هند را دشوارتر میکند. افزایش قیمت کالاهای اساسی و بیکاری بیشتر که پس از کرونا بیشتر هم شد، کاهش ارزش دستمزدها و نبود امنیت شغلی و اجتماعی برای اکثریت قریب به اتفاق مردم یک سناریوی از پیش طراحی شده برای بدبختی مردم هند است.
اتحادیهها قرار است تجمع بعدی را در مقابل مجلس و کنگره ملی هند برگزار کنند.
گفتنی است مسیر تظاهرات مسالمتآمیز توسط نیروهای لباس شخصی نزدیک به دولت هند موسوم به دارودسته BJP به خشونت کشیده شد.
اعتراضات پس از لاپوشانی دولت هند به تجاوز به کارگران زن در مانیپور هندوستان شعلهورتر شد. احزاب مخالف و اپوزیسیون هندوستان دولت مودی را به نابودی دستاوردهای استقلال و دموکراسی هند که توسط گاندی و مبارزات مردم در یک قرن گذشته هندوستان بدست آمده متهم کردند. آنها پیش بینی کردند که کارگران هندی به مبارزات خود علیه این دولت تا استعفای ناندرا مودی ادامه دهند.