خبرگزاری کار ایران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کنفرانس وزرای کار غیرمتعهدها:

آمریکا مانع رفع تبعیض و حل صلح‌آمیز مناقشات است

آمریکا مانع رفع تبعیض و حل صلح‌آمیز مناقشات است
کد خبر : ۱۳۶۵۸۷۷

سیدصولت مرتضوی گفت: اقدامات قهری یک‌جانبه ایالات متحده آمریکا و مداخلات خرابکارانه برخی کشورها ناقض اهداف اصول منشور ملل متحد شامل اصل حق حاکمیت ملّی، عدم‌ مداخله، حق تعیین سرنوشت، عدم تبعیض و حل صلح‌آمیز مناقشات است.

به گزارش ایلنا، روز گذشته سید صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با شرکت در نشست وزرای کار کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در ژنو سوئیس حضور یافته و سخنرانی کرد.
 
وی در ابتدای سخنرانی خود گفت: برگزاری نشست پارلمان جهانی و سه‌جانبه کار فرصت مناسبی برای پرداختن به مسائلی است که زندگی میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

وی تاکید کرد: از اصول مورد توافق جنبش عدم تعهد در این حوزه ارتقای ظرفیت تولید، اشتغال، کار شایسته برای کاهش فقر در متن رشد اقتصادی فراگیر، پایدار و برابر در همه سطوح بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه اظهار کرد: برگزاری نشست پارلمان جهانی و سه‌جانبه کار فرصت مناسبی برای پرداختن به مسائلی است که زندگی میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

سیدصولت مرتضوی در نشست وزرای کار کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در ژنو تاکید کرد: روند موجود میان اعضای جنبش عدم‌ تعهد می‌تواند منجر به همکاری‌های منسجم و هماهنگ و تحقق اقدامات مؤثر گردد.

 وی با بیان این‌که عدالت اجتماعی به‌عنوان جهت‌گیری اصولی سازمان بین‌المللی کار در ایام اخیر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: این مهم همواره در جنبش عدم تعهد حائز اهمیت بوده و از اصول بنیادین این جنبش قلمداد می‌شود.

 مرتضوی بیان کرد: اشتغال پایدار در زمره مسائل و موضوعات روز در سازمان ملل است و باید گفت ما با یک بحران جهانی در حوزه مشاغل مواجه هستیم که تاکنون آن را تجربه نکرده بودیم.

 وزیر کار با اشاره به بحران کووید ۱۹ و آثار آن بر کشورهای در حال توسعه، اظهار داشت: ما با مجموعه‌ای از چالش‌های متعدد اما به هم مرتبط شامل تبعات همه‌گیری کووید ۱۹ افزایش هزینه‌های زندگی، تغییرات اقلیمی و بی‌ثباتی‌های ژئوپلیتیک و بحران بدهی‌های مالی در جهان مواجه هستیم.

 مرتضوی افزود: اقدامات قهری یک‌جانبه ایالات متحده آمریکا و مداخلات خرابکارانه برخی کشورها ناقض اهداف اصول منشور ملل متحد شامل اصل حق حاکمیت ملّی، عدم‌ مداخله، حق تعیین سرنوشت، عدم تبعیض و حل صلح‌آمیز مناقشات است.

 وی گفت: چنین اقداماتی تأثیر شگرفی بر همه اقشار جامعه می‌گذارد و با توجه به آثار عمیق این اقدامات و نیات پس از آن‌ها می‌توان در زمره اقدامات جنایتکارانه و واجد مسئولیت بین‌المللی برای کشور تحریم‌گر قلمداد کرد.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که زمان آن رسیده است که در این ارتباط گام مؤثری برداریم، تأکید کرد: برگزاری نشست سه‌جانبه جهانی فرصت مناسبی برای پرداختن به مسائلی است که زندگی میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان را تحت تأثیر قرار داده و دستاوردهای ما در این مجمع جهانی می‌تواند مسائل مورد اشاره را به شکل چشمگیر و ملموسی دستخوش دگرگونی کند.

مرتضوی گفت: وزرای جنبش عدم تعهد در آخرین نشست خود در باکو در سال ۲۰۲۲ تأکید کرده‌اند که اجتماع جهانی باید به اتحاد و انسجام با تکیه بر یک رویکرد جمعی بر چالش‌های جهانی غلبه کرده و ابعاد و آثار چند وجهی چالش‌ها را برپایه روح همکاری و یکپارچگی مدیریت کنند.

 وی افزود: از اصول مورد توافق جنبش عدم تعهد در این حوزه ارتقای ظرفیت تولید، اشتغال، کار شایسته برای کاهش فقر در متن رشد اقتصادی فراگیر، پایدار و برابر در همه سطوح بوده است.

 وزیر کار با تأکید بر این‌که حرکت به سوی عدالت اجتماعی آسان نیست، گفت: بدون کار شایسته برای همه و توجه کافی به جایگاه و کارکرد کار در جامعه تقریباً غیر ممکن است که بتوانیم به توسعه پایدار و عدالت اجتماعی برای همه دست پیدا کنیم.

 وی با بیان این‌که با وجود افزایش شگرف حجم تولید در جهان از طریق تحولات تکنولوژیک هنوز توجه به کار یک ضرورت دنیای معاصر محسوب می شود، ابراز امیدواری کرد: این گردهمایی به یافتن راه‌ها و روش‌های جدید برای غلبه بر مسائل مشترک، هموار کردن مسیرهایمان در پیگیری اهداف مشترک و همکاری نزدیک با یکدیگر برای غلبه بر چالش‌های جهانی منتهی شود.

 مرتضوی گفت: وضعیت کارگران در اراضی اشغالی کشور فلسطین و تحولات اخیر در این منطقه نگران‌کننده و نیازمند توجه است و در واقع آنچه در فلسطین روی می‌دهد چیزی کمتر از آپارتاید و نسل‌کشی نیست.

 وی افزود: باید این‌گونه اعمال ظالمانه انسانی به فوریت خاتمه یافته و حقوق مردم فلسطین و سایر مناطق اشغالی از جمله جولان سوریه برای حیات عزتمندانه به رسمیت شناخته شود.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان تأکید کرد: با تکیه بر همکاری‌های نیرومند، چارچوب‌ها و مداخلات سیاستی مؤثر، تحقق آینده‌ای بهتر، فراگیرتر و پایدارتر از طریق عدالت اجتماعی برای همه مقدور و در دسترس است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز