ورود سازمان جهانی کار به ایجاد شغل در مناطق زلزله زده سوریه
سازمان جهانی کار فعالیتهای خود را برای بازگرداندن ایمنی و سلامت در محلههای شهر حلب سوریه که بخشهایی از آن در اثر زلزلههای فوریه ترکیه و سوریه به شدت آسیب دیده است، آغاز کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از سازمان جهانی کار، این سازمان اعلام کرد؛ به وسیله یک پروژه فشرده ایجاد اشتغال، مشاغل مناسبی را برای آسیب دیدههای زلزله در شهر حلب سوریه ایجاد کرده است و در عین حال زیرساختها را در محلههای آسیب دیده بازسازی میکند.
سازمان جهانی کار فعالیتهای خود را برای بازگرداندن ایمنی و سلامت در محلههای شهر حلب سوریه که بخشهایی از آن در اثر زلزلههای فوریه ترکیه و سوریه به شدت آسیب دیده است، آغاز کرده است.
حدود ۵۲۰۰ روز کاری از طریق این طرح ایجاد خواهد شد که با استفاده از رویکرد اشتغال فشرده سازمان جهانی کار، به صدها کارگر ماهر و نیمه ماهر، کارگران ایمنی و رهبران گروه، مشاغل مناسب و کوتاه مدت فوری ارائه میدهد.
کارگران در حال حاضر در کارهای زیرساختی اجتماعی از جمله حذف آوار، تعمیرات فاضلاب آب و نقاط شبکه آب و همچنین بازسازی معابر عابر پیاده مشغول هستند.
این طرح بخشی از برنامه اشتغال اضطراری ILO است که با سازمان غیردولتی ایتالیایی «حمایت بین المللی از اشتغال» و با همکاری نزدیک با شرکای محلی اجرا میشود. محلههای الصالحین و الفردوس که چندین بار در اثر زلزله آسیب دیدهاند، در اولویت اشتغالزایی و سرمایهگذاری از محل صندوق سازمان جهانی کار بودهاند.
آغاز این دست فعالیتهای اجتماعی نقطه عطف مهمی برای ILO در جریان زلزله در سوریه است. توموکی واتانابه (معاون هماهنگ کننده سازمان جهانی کار در سوریه) گفت: ما مداخلات معیشتی خود را برای ایجاد مشاغل بیشتر و بهتر برای افراد آسیبپذیر در مناطق آسیب دیده افزایش خواهیم داد.
این طرح مجموعهای از آموزشها را برای مهندسین و بناهای سوری در مورد ایمنی شغلی و روشهای اشتغالزا در کارهای ساختمانی را نیز دنبال میکند. آموزش کمکهای اولیه و تجهیزات حفاظت فردی مورد نیاز برای انجام کار به کارگران ارائه میشود.
رویکرد اشتغال فشرده راههایی را برای حمایت از معیشت مردم از طریق ایجاد اشتغال برای تضمین درآمد فوری و در عین حال بازسازی زیرساختها ارائه میدهد. همچنین این طرح بر ایجاد مهارتها و ظرفیتهای افراد و جامعه برای افزایش تابآوری در برابر شوکها و بلایای آینده تمرکز میکند و راه را برای ارتقای سطح کار شایسته در درازمدت هموار میکند.
بر اساس ارزیابی اخیر سازمان جهانی کار، تخمین زده میشود که ۱۷۰ هزار کارگر در سوریه شغل خود را به دلیل زلزله از دست دادهاند و حدود ۱۵۴ هزار خانوار و بیش از ۷۲۵ هزار نفر مستقیماً به دلیل این بلای طبیعی متضرر شدهاند.