خبرگزاری کار ایران

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی:

مسیر ایجاد اشتغال از مهارت آموزی می‌گذرد

مسیر ایجاد اشتغال از مهارت آموزی می‌گذرد
کد خبر : ۱۳۴۵۳۲۶

وزیرکار گفت: بزرگترین چالش اشتغالزایی و کارآفرینی در کشور ساختار آموزشی کشور است. تدوین و ترسیم «نظام استاد – شاگردی» و «توسعه مراکز آموزش جوار کارگاهی» محور برنامه‌های سازمان فنی‌و حرفه‌ای قرار گرفته است.

به گزارش ایلنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر شورای اشتغال با اشاره به هدف‌گذاری وزارت کار برای ایجاد بیش از ۱میلیون شغل در سال ۱۴۰۲، گفت: مسیر ایجاد اشتغال از مهارت آموزی می‌گذرد و شناسایی استعدادهای مهارتی در کشور ضروری است. 

صولت مرتضوی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) بزرگترین چالش «اشتغالزایی و کارآفرینی» را ساختار آموزشی کشور دانست و گفت: سال ۱۴۰۲ نیز درصدی بیشتر از سال گذشته برای ایجاد اشتغال هدف‌گذاری شده است. 

وزیرکار افزود: بزرگترین چالش اشتغالزایی و کارآفرینی در کشور ساختار آموزشی کشور است، گفت: تدوین و ترسیم «نظام استاد – شاگردی» و «توسعه مراکز آموزش جوار کارگاهی» محور برنامه‌های سازمان آموزش فنی‌و حرفه‌ای قرار گرفته است. 

مرتضوی بر اصلاح قوانین و مانع‌زدایی از اشتغال‌آفرینی نیز تأکید کرد و اظهار داشت: برنامه دولت بهبود محیط کسب‌وکار برای بخش خصوصی است و ما هم ناظر بر عملکرد دستگاه‌های متولی و حامی کارآفرینان کشور هستیم. 

وی با بیان این‌که سال گذشته فراتر از وعده دولت بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد شد، گفت: سال ۱۴۰۲ نیز درصدی بیشتر از سال گذشته برای ایجاد اشتغال هدف‌گذاری شده است. 

دبیر شورای عالی اشتغال بیان کرد: نرخ بالای بیکاری جوانان، نرخ بالای بیکاری فارغ التحصیلان، پایین بودن نرخ مشارکت و افزایش جمعیت غیرفعال، افزایش میانگین سنی جمعیت شاغل، عدم توازن منطقه‌ای بیکاری، افزایش‌عدم تطابق شغلی، نرخ بالای بیکاری پنهان، سهم بالای اشتغال غیررسمی و پدیده شاغلین فقیر از مهم‌ترین چالش‌های بازار کار کشور به شمار می‌روند. 

وزیر تعاون اظهار کرد: اهمیت ایجاد اشتغال درایجاد ثبات اقتصادی جامعه موضوعی غیر قابل انکار است و توجه هر چه بیشتر به موضوع اشتغال در جامعه می‌تواند منجر به افزایش سطح رفاه عمومی و توسعه همه جانبه در جامعه شود که در کشورهای مختلف از طریق علمی به این مسئله پرداختند و ارتباط معنی داری بین اشتغال و اشتغال پایدار با توانمندسازی منابع انسانی و مدلهای استاد شاگردی و انکیباتورها و زنجیره ارزش و زنجیره تامین و… تعریف نموده اند. 

دبیر شورای عالی اشتغال، نیروی انسانی را یکی از مهمترین و اساسی‌ترین عوامل تولید دانست که از طریق مشارکت در تولید چه به لحاظ یدی و فیزیکی و چه به لحاظ فکری و مدیریتی و تکنولوژی نقش مهمی در روند تولید ایفا می‌کند. کشورهایی که در برنامه ریزی برای تربیت نیروی انسانی موفق‌تر باشد مسیر اقتصادی روشن‌تری دارند. یکی از دغدغه‌های اساسی برنامه‌های توسعه در کشور نیز تلاش برای کاهش معضل بیکاری است که همواره به عنوان یکی از اهداف مهم این برنامه‌ها بوده است. 

وزیر کار اظهار داشت: ترویج اقتصاد تعاونی یکی دیگر از محورها و هدف‌گذاری‌های آتی وزارتخانه است که بر اساس سیاست‌های خروج از بنگاه‌داری و توسعه اقتصاد مقاومتی دنبال می‌شود. 

دبیر شورای عالی اشتغال با تأکید بر این‌که دولت خود را موظف به رفع موانع تولید و تسهیل راه‌اندازی کسب‌وکار برای مردم می‌داند، گفت: رصد اشتغال‌آفرینی در کشور و راستی‌آزمایی این مهم، به‌صورت ویژه انجام می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز