حسن صادقی:
بودجه ۱۴۰۲ به نفع ثروتمندان تدوین شده است/ پیگیرِ ۲۵درصد باقیمانده متناسبسازی هستیم
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد: در مورد ۲۵درصد باقیمانده متناسبسازی ما کارها را تقسیم کردهایم؛ از کانون عالی خواستیم در میز مذاکره این موضوع را پیگیری کند اگر آنها در مذاکراتِ خود به نتیجه نرسیدند باید موضوع را در میدان پیگیری کرد. ما هزینهی میدان را به جان میخریم تا از حق بازنشستگان دفاع کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن صادقی در جلسه ماهانه اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری که صبح امروز در خانه کارگر برگزار شد، گفت: اولین چیزی که در مورد بودجه ۱۴۰۲ میتوان گفت این است که نگاه دولت به جیب فقرا است و ما آن را سرقتِ پنهان از جیب فقرا میدانیم.
وی با اشاره به اینکه بودجه ۱۴۰۲ تورمزاست، اظهار داشت: تا زمانی که اقتصاد ما بر اساس واقعیتهای جهانی نباشد و تا زمانی که نتوانیم در ساختار اقتصاد جهانی با کشورهای دیگر در ارتباط باشیم، مشکلاتِ اقتصادی ما حل نخواهد شد.
این فعال کارگری با بیان اینکه سهم ما از اقتصاد جهانی نزدیک به صفر است، تصریح کرد: سیاستهای بینالمللی دولت، مبادلاتِ خارجیِ ما را به حداقل رسانده، امکانِ فروش نفت را از ما گرفته، جذب سرمایه را صفر کرده و در نتیجه درآمدها را کاهش و دولت را دچار کسریِ بودجه کرده است. کسری بودجه سال جاری حدود ۴۷۶ هزار میلیارد تومان است که این کسری، باعث افزایش نرخ تورم خواهد شد.
صادقی با بیان اینکه درآمد مالیاتی در بودجه افزایشِ ۴۷ درصدی داشته است، خاطرنشان کرد: دولت بودجه ۱۴۰۲ را به نفع ثروتمندان و اغنیاء تدوین کرده است و مردم و طبقههای پایین جامعه را فراموش کرده است.
وی با بیان اینکه گرفتنِ مالیات از مردم تورم پنهان است، ابراز داشت: مردم را بین دو اهرم تورم و مالیات قرار دادهاند و این فشاری که به مردم وارد میشود در نهایت صدای آنها را در خواهد آورد. ما با دست خودمان پشتوانههای نظام را از دست میدهیم. باید برای تحول این فضا، فکر کرد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به سهم دولت به تامین اجتماعی اشاره کرد و ابراز داشت: نتیجه کسری بودجه، بدهکاری دولت به بانکها و صندوقهاست. پس مشکل صندوقها را باید فراتر دید و نقش سیاستهای کلان را نباید نادیده گرفت.
صادقی با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۲ تورمی است، عنوان کرد: پیشبینیِ ما در مورد تورمِ منبعثِ از بودجه چیزی حدود ۴۷ درصد است در حالی که حقوق کارمندان و بازنشستگان را ۲۰ درصد اضافه کردهاند. یعنی دستمزد حدود ۲۷ درصد با تورم پیشبینی شده فاصله دارد.
معاون خانه کارگر ادامه داد: عدهای به دنبال این هستند تا افزایش ۲۰ درصدی را برای حقوق کارگران و بازنشستگان نیز اضافه کنند که اگر این اتفاق بیفتد، شکافِ بین دستمزد و تورم برای این گروه بسیار بیشتر خواهد بود. در حال حاضر، کف حقوق بگیر ما تنها ۱۳ روز میتواند با حقوق زندگی کند و بالای ۶۰ درصد کسری حقوق دارد.
صادقی با تاکید بر اینکه دستمزد باید مطابق با سبد معیشت اضافه شود به شکلی که قدرت خرید ما حفظ شود، یادآور شد: خواستهی ما زیاد نیست. ما میگوییم قدرتِ خرید سال ۹۸ را برگردانید. سخن اصلی گروه کارگری در شورای عالی کار این است که مزد مجازی را رها و قدرت خرید دو سال قبل را بر اساس سبد معیشت مورد توافق شرکای اجتماعی، برای کارگران احیا کنید نه چیز دیگر.
وی در مورد مسائل بازنشستگان بیان کرد: در مورد بازنشستگان دو موضوع مطرح است؛ اول ۲۵ درصد باقیمانده متناسبسازی و دوم افزایش عائلهمندی بازنشستگان.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: در مورد ۲۵ درصد باقیمانده متناسبسازی ما کارها را تقسیم کردهایم؛ از کانون عالی خواستیم در میز مذاکره این موضوع را پیگیری کند. اگر آنها در مذاکراتِ خود به نتیجه نرسیدند، باید موضوع را در میدان پیگیری کرد. ما هزینه میدان را به جان میخریم تا از حق بازنشستگان دفاع کنیم.
صادقی در مورد افزایش حق عائلهمندی بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز گفت: طبق قانون، حق عائلهمندی بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی باید مطابق با سایر صندوقهای کشوری و لشکری افزایش یابد. از آنجا که دولت، مهر ماه حق عائلهمندی را در این صندوقها افزایش داد بنابراین باید این سهم برای ما نیز افزایش یابد. در غیر این صورت باید ۲۸ درصد مابهالتفاوت را به حق عائلهمندی اضافه کند.
وی با بیان اینکه حتی اگر نمیخواهند به همان میزان بازنشستگانِ دولتی، حق عائلهمندی را افزایش دهند، هر آنچه برای مزد مبنا در نظر گرفته شده برای حق عائلهمندی نیز اعمال شود، اظهار داشت: ما این موضوع را در نامهای به معاونت حقوقی ریاستجمهوری پیگیری کردیم. همچنین در جلسهای با رئیس کانون عالی، قرار شد این موضوع از طریق دیوان نیز پیگیری شود.
این فعال کارگری با بیان اینکه بیپولی سازمان تامین اجتماعی مشکل ما نیست، تصریح کرد: اگر این سازمان به تعهدات خود در قبال بازنشستگان عمل نکند، اعتراض خواهیم کرد. ضمن اینکه اگر مجلس و دولت در بودجه سال آینده، سهم تامین اجتماعی را نبینند باز هم اعتراض خواهیم کرد.
صادقی اضافه کرد: با اتحاد میتوانیم به مطالباتِ خود برسیم و باید تفرقه را کنار بگذاریم.