خبرگزاری کار ایران

ادامه بلاتکلیفی شغلی و مزدی ۵۵کارگر کارخانه کمباین‌سازی سهند تبریز/ خواستار مداخله مسئولان هستیم

ادامه بلاتکلیفی شغلی و مزدی ۵۵کارگر کارخانه کمباین‌سازی سهند تبریز/ خواستار مداخله مسئولان هستیم
کد خبر : ۱۲۴۲۷۷۴

کارگران کارخانه شرکت کمباین‌سازی سهند تبریز با احتساب خرداد ماه سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ دارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۵۵ کارگر کارخانه شرکت کمباین‌سازی سهند تبریز که هم‌اکنون تحت نام شرکت گسترش و توسعه صنعت آذربایجان فعالیت دارد، با احتساب خرداد ماه سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده؛ دارند. این کارگران بارها از مسئولان به شرایط نامناسب شغلی و مزدی خود درخواست کمک کرده‌اند.

این کارگران در انتقاد به‌ عدم پرداخت دستمزد و مطالبات خود به دفاتر مسئولان استانی و شهرستانی و فعالان کارگری مستقر در شهرستان مراجعه کرده‌اند اما تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. آن‌ها علاوه بر دستمزد سه ماه سال جاری و مطالبات قدیمی که از سالهای گذشته دارند، امنیت شغلی خود را در خطر می‌بینند.

کارگران مدعی‌اند: بخش خصوصی که هم اکنون در این واحد مشغول فعالیت است برخلاف وعدهای داده شده حین واگذاری تقریبا تولید کمباین را متوقف کرده و برنامه‌ای برای ادامه فعالیت آن ندارد بنابراین ۵۵ کارگری که در این واحد قدیمی سال‌ها مشغول کارند، با مشکل بلاتکلیفی و تامین معاش روبرو شده و خبری از پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها نیست.

از قرار معلوم، جدا از این ۵۵ کارگر، ۶۰ تا ۷۰ کارگر دیگر در یکی از سالن‌های اصلی شرکت کمباین‌سازی مشغول مونتاز بلبرینگ هستند که مطالبات مزدی ندارند و مدیران این مجموعه در تلاش هستند به بهانه نداشتن صرفه اقتصادی بطور کل تولید کمباین را متوقف کرده و به سمت تولید بلبرینگ بپردازند.

کارگران کمباین‌سازی سهند تبریز در ادامه گفتند: در حالی کارفرما مدعی است به دلیل افزایش هزینه‌ها تولید کمباین صرفه اقتصادی ندارد که در حال حاضر ۱۲ دستگاه کمباین آماده فروش داریم. ۱۵ دستگاه کمباین دیگر نیز نیمه آماده (۷۰ درصد تکمیل) در دست ساخت وجود دارد که قطعاتشان کامل نیست. همه این کمباین‌ها از قطعاتی ساخته‌ شده‌اند که از سالها پیش در انبارها موجود بودند. بنابراین کمباین‌ها که امروزه در بازار ماشین آلات کشاورزی قیمیتی حدود یک میلیاردو۵۰۰ میلیون توما دارند نه تنها برای شرکت با قیمت قطعات نه سال پیش صرفه اقتصادی دارد بلکه با فروش این تعداد کمباین به قیمت روز می‌توان بسیاری از مشکلات مالی و بدهی‌های شرکت از جمله کارگران را پرداخت کرد.

کارگران همچنین تاکید دارند: کمباین‌سازی سهند تبریز ظرفیت تولیدی بالایی دارد، اما اقدامی برای بازاریابی فروش کمباین انجام نمی‌شود.

آن‌ها در ادامه از بدعهدی مسئولانی گفتند که پیگیر مطالباتشان نمی‌شوند و افزودند: آن زمان تاکید مسئولان برای واگذاری کمباین سازی تبریز این بود که این کارخانه همچنان کمباین تولید کند اما هم اکنون کار به جایی رسیده که به نظر می رسد قصد تعطیلی واحد کمباین‌سازی را دارند.

این کارگران که سه ماه حقوق آن‌ها در سال جاری پرداخت نشده، خواستار دخالت مسئولان استانی برای تعیین تکلیف کارخانه و بازپس‌گیری حقوق ماهانه‌ خود از کارفرما هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز