خبرگزاری کار ایران

طرح ویژه نظارت بازرسان کار برای نظارت برحقوق زنان کارگر اجرایی می‌شود

طرح ویژه نظارت بازرسان کار برای نظارت برحقوق زنان کارگر اجرایی می‌شود
کد خبر : ۱۲۲۴۳۵۲

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:طرح ویژه نظارت بازرسان کار برا ی نظارت بر حقوق زنان کارگر اجرایی می‌شود.

به گزارش ایلنا، «علی حسین رعیتی فر» امروز پنجشنبه در آیین تجلیل از بانوان کارگر با بیان اینکه قانون کار در حمایت از زنان و جامعه کارگری تاکید دارد تا کرامت زن و عدالت برای زنان در حین کار رعایت شود، گفت: قانون کار در مورد حقوق زنان با صراحت اعلام کرده است که به هیچ عنوان نباید اهمالی در مورد حقوق آنها صورت بگیرد. اما  با این اوصاف، باز هم شاهد هستیم که برخی کارفرمایان نسبت به محقق کردن حق خانم‌ها در برابر مردان کوتاهی می‌کنند و باعث تضعیف حقوق آنها می شوند.

او با بیان اینکه ۲۰ درصد از بیمه شدگان تامین اجتماعی را زنان کارگر تشکیل می دهند در ادامه درباره روز جهانی ایمنی وبهداشت حرفه ای افزود: امروز روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه ای» در حوزه کار نامگذاری شده است که این عنوان برای صیانت از نیروی کار بخصوص بانوان اهمیت ویژه‌ای دارد و امسال شعار آن «گفت و گوی اجتماعی و ارتقای ایمنی و بهره وری در حوزه کار» است که همه باید نسبت به آن توجه داشته باشند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: تاکید وزارت کار بر همین اساس است که بانوان در عرصه‌های مختلف از ظرفیت‌های قانون کار بهره ببرند، نکات عدالت مزدی بین کارگران زن و مرد در جایی که کار یکسانی انجام می‌دهند، رعایت شود.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های کارگران زن در حمایت از دوران بارداری، پس از بارداری و نگهداری فرزندان در قانون کار مطرح شده است، گفت: برای اشتغال زنان و مردان موارد قانونی یکسان از جمله در پرداخت مزد نیز وجود دارد.

رعیتی فر افزود: زنان کارگر بعد از زمان بارداری و بازگشت به کار باید کار قبلی خود را انجام دهند و کارفرمایان نیز باید به این موضوع توجه داشته باشند. همچنین در قانون جمعیت اصلاحی انجام شده است و مدت زمان مرخصی زایمان زنان از چهار ماه به ۹ ماه افزایش پیدا کرده و برای کسانی که فرزند دوقلو دارند نیز لحاظ شده است که نشان از حمایت کلیه ارکان نظام از فعالیت زنان و خانواده در حوزه کار است.

وی تاکید کرد: همچنین بعد از زایمان پیش بینی مرخصی تشویقی شده است که زنان کارگر می‌توانند از آن استفاده کنند که اگر در جایی این موضوع رعایت نشد بازرسان کار می‌توانند، موضوع را رسیدگی کنند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تاکید وزیر کار در بازرسی از مراکز تولیدی و صنعتی و شرایط کار برای زنان اشاره کرد و گفت: وزیر در ابتدای دولت بخشنامه‌ای برای کلیه دستگاه‌های تابعه و واحد‌های تولیدی سراسر کشور ابلاغ کرد تا بر اساس آن، ماده ۲۷ کار، آیین نامه انضباط کار، ماده ۴۹ کار، طبقه‌بندی مشاغل، ماده ۱۳۱ قانون کار، تشکل یابی، ماده ۹۶ قانون کار و فنی و ایمنی در حوزه زنان و مردان کارگر مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: بازرسان موظف هستند، مواد قانونی که مرتبط با حوزه تخصصی بانوان است را در نظر بگیرند تا در مراکز تولیدی صنعتی اجحاف به زنان کارگر نشود.

رعیتی فر اظهار کرد: در مراکز تولیدی بسیاری از زنان در شیفت‌های شب فعال هستند در همین زمینه باید کارفرمایان به کرامت زنان در استحکام بنیان‌های خانواده توجه کنند و بازرسان در سراسر کشور آماده هستند که اگر در کارگاهی، قانون کار رعایت نمی‌شود مردم از طریق سامانه‌های این وزارتخانه اطلاع دهند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز