خبرگزاری کار ایران

در جلسه مجازی دبیران اجرایی خانه کارگر مطرح شد؛

افزایش تورم به نفع آن‌هایی است که از املاک و مستغلات بسیاری برخوردارند/ رساندن سقف مالیاتی به خط فقر از مطالبات اصلی ماست

افزایش تورم به نفع آن‌هایی است که از املاک و مستغلات بسیاری برخوردارند/ رساندن سقف مالیاتی به خط فقر از مطالبات اصلی ماست
کد خبر : ۱۱۷۱۱۲۲

حسن صادقی گفت: در لایحه بودجه 1401فشار سنگین مالیاتی بر روی دوش مزدبگیران افتاده است. تفاوت بودجه امسال با سالهای قبل این است که درآمد سالانه ملاک مالیات‌پردازی قرار گرفته است و تمام دریافتی دستمزد مشمول دریافت مالیاتی شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه مجازی دبیران اجرایی شعب خانه کارگر با حضور حسن صادقی (معاون دبیر کل خانه کارگر و رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) برگزار شد. 

در ابتدای این نشست؛ حسن صادقی با انتقاد از لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: بدون رفع تحریم‌ها نمی‌توانیم بودجه‌ای زاینده داشته باشیم. در ۴۳ سال گذشته فشارهای تحریمی همواره سایه‌ی سنگینی بر مناسبات کشورمان انداخته است. بازرگانی خارجی، جذب سرمایه‌گذاری، تکنولوژی خارجی و دستیابی به بازار توریست همه تحت تاثیر تحریم‌های ما ازسوی جامعه‌ی جهانی قرار گرفته است. 

وی ادامه داد: ایران بدون تحریم‌ها، کشوری دیگر باید بود. اقتصاد جهانی سیاسی است، ما وقتی در چنبره مسائل سیاسی گرفتار می‌شویم، نمی‌توانیم انتظار سرمایه‌گذاری خارجی در ایران را داشته باشیم. بخش قابل توجهی از رشد اقتصادی هم حاصل سرمایه‌گذاری خارجی است. لذا مشکلات در روابط بین‌الملل قطعا بر وضعیت مصارف و منابع بودجه تاثیر می‌گذارد. 

صادقی بیان کرد: کسری بودجه‌ی ما محصول غیرعادی بودن وضعیت ایران در سطح بین‌المللی است. البته در ۴۳ سال گذشته راهکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها ابداع شده اما واضح است که کشوری که جامعه جهانی آن را تحریم کرده با کشوری که به راحتی به بازارهای جهانی دسترسی دارد، تفاوت بسیاری دارد. مشخص است که رشد اقتصادی آن‌ها بسیار و تعداد فقرایشان کمتر است. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تصریح کرد: ما نمی‌توانیم از واقعیتها فرار کنیم. تدوین بودجه ۱۴۰۱ با فرض ادامه تحریم‌ها صورت گرفته است.

وی با انتقاد از دولت در نحوه نگارش بودجه، بیان کرد: اگر دولت قصد کاهش کنترل هزینه‌ها را داشت، باید بودجه نهادهای خاص را کم می‌کرد اما متاسفانه نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه بودجه آن‌ها افزایش پیدا کرد. 

صادقی تاکید کرد: با این بودجه، تورم افزایش پیدا خواهد کرد و افزایش تورم به نفع آن‌هایی است که از املاک و مستغلات بسیاری برخوردارند. واضح است که در این شرایط اقشار ضعیف جامعه و کارگران که از املاک کمتری برخوردارند، بسیار آسیب می‌بینند. 

وی بیان کرد: عمده‌ترین عامل ایجاد تورم در کشور دولت است و سیاستهای دولت‌های مختلف به این وضعیت کمک کرده است. امروز اعتبار پول ملی به شدت زیر سوال رفته است. یکی از تبعات این وضعیت و اقتصاد بی‌ثبات، خروج نخبگان از کشور است. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری همچنین با اشاره به افزایش پلکانی دستمزدها گفت: در بودجه تاکید شده درآمد افرادی که تخصص بیشتری دارند ده درصد و باقی افراد بیشتر از این مقدار درآمدشان افزایش پیدا کند. این نوع افزایش حقوق مغایر با عدالت است. اینکه همه‌ی افراد درآمد نزدیک به هم داشته باشند به معنای عدالت نیست. دستمزد افراد کم درآمد باید افزایش پیدا کند اما این به معنای کاهش دستمزد افراد متخصص نیست. 

وی همچنین با اشاره به اینکه دولت سهمی برای سازمان تامین اجتماعی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ ندیده، گفت: براساس پیش‌بینی‌ها شکاف هزینه - درآمد به حدود ۱۱۹هزار میلیارد تومان خواهد رسید این موضوع توسط صندوق بین‌المللی پول هم تائید شده است. بنابراین این سازمان در افق بلندمدت با افزایش قطعیِ نقدینگی مواجه خواهد شد. در این وضعیت دولت با تصمیماتی از جمله واگذاری شستا و سهام بانک رفاه به دنبال دخالت در اموال سازمان تامین اجتماعی است. 

صادقی تاکید کرد: انتظار مار این بود که دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای سازمان سهمی قابل توجه می‌دید. تنها راه پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی است. دولت به جای اینکه فکر چاره باشد، سهم خود را در بودجه محو کرده است. 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به موضوع افزایش سن بازنشستگی و تغییر مبنای محاسبه‌ی بازنشستگی اشاره کرد و گفت: این موارد در بودجه دیده شده است. همه‌ی این تصمیمات به ضرر تامین اجتماعی است. افزایش سن بازنشستگی باعث می‌شود ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار نفر تا اسفند خود را بازنشست کنند و این موضوع باعث می‌شود بار مالی سنگینی بر تامین اجتماعی وارد شود که نه تنها باعث پایداری صندوق نمی‌شود بلکه سقوط آن را نزدیکتر می‌کند. افزایش بازنشستگی همچنین فرصت شغلی را کاهش می‌دهد. 

صادقی همچنین تاکید کرد: در لایحه بودجه فشار سنگین مالیاتی بر روی دوش مزدبگیران افتاده است. تفاوت بودجه امسال با سالهای قبل این است که درآمد سالانه ملاک مالیات‌پردازی قرار گرفته است و تمام دریافتی دستمزد مشمول دریافت مالیاتی شده است. طبق بودجه سقف ماهیانه مالیات ۵ میلیون تومان است در صورتیکه این فشار سنگینی بر کارگران وارد خواهد کرد. 

وی تاکید کرد: یکی از مطالبات اصلی ما رساندن سقف مالیاتی به خط فقر است. وقتی خط فقر ده میلیون تومان است دولت باید سقف مالیات را ده میلیون قرار دهد. دولت باید از گروه‌های پردرآمد مالیات بگیرد نه اینکه بار درآمد مالیاتی را بر دوش کارگران بیندازد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۱ انقباضی است. این بودجه در ظاهر برای اقشار ضعیف دیده شده اما در باطن به حقوق اقشار ضعیف توجه نشده است. ما از مجلس می‌خواهیم این بودجه را مورد بررسی دقیق قرار دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز