در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
اختلاف نرخ مالیات پرستاران و هیاتعلمیها منصفانه نیست/ تغییر وضعیت پرستاران اقدامی نمایشی است
دبیرکل خانه پرستار رسیدگی به مطالبات پرستاران را ضروری خواند و اختلاف فاحش میان نرخ مالیات پرستاران و هیاتعلمیها را ناعادلانه دانست.
محمد شریفیمقدم در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین وضعیت استخدام پرستاران توضیح داد: کمیسیون اجتماعی مجلس تصمیم دارد تا جلسهای مشترک با سازمان اداری و استخدامی کشور، دیوان عدالت اداری، مرکز پژوهشهای مجلس و دیوان محاسبات کشور در روزهای یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری (۲۱ تا ۲۴ شهریور) برگزار کند. هدف از برگزاری این جلسه، بررسی طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت است. به تبع این موضوع، درباره استخدام نیروی پرستار جدید نیز تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.
وی ادامه داد: نباید تصور کرد که این جلسه فقط برای بررسی وضعیت پرستاران برگزار میشود. درباره تمام پرسنل دولت است که پرستاران بخشی از آن را تشکیل میدهند. جذب نیرو نه تنها یک مطالبه صنفی بلکه درخواست مردمی نیز محسوب میشود. اگر تعداد نیروی پرستار در کشور افزایش یابد، رسیدگی به مردم با دقت بیشتری انجام خواهد شد.
دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه مجلس جلسهای نیز برای رسیدگی به وضعیت پرستاران برگزار خواهد کرد، توضیح داد: مشکلات متعددی گریبانگیر گروههای پرستاری است. کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصمیم دارد تا جلسهای مشترک با وزارت بهداشت، سازمانهای نظام پرستاری، برنامه و بودجه و استخدامی کشور برگزار کند. مهمترین موضوعی که در این جلسه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، تغییر وضعیت استخدام پرستاران است. وزارت بهداشت، پرستاران را مخفیانه به صورت شرکتی استخدام میکند و حالا در اقدامی نمایشی و پوپولیستی درباره تغییر وضعیت این گروه شغلی تصمیمگیری میکند.
شریفیمقدم با بیان اینکه برخی از اقدامات دولت بدون سروصدا و هیاهو برگزار میشود، تصریح کرد: مسئولان کشور در سکوت کامل خبری درباره نرخ مالیات اعضای هیات علمیها و قضات کشور تصمیمگیری میکنند. این گروههای شغلی که از درآمد چندین میلیونی برخوردار هستند، اما نرخ مالیات ۱۰ درصدی برای این گروههای پردرآمد تعریف میشود. این تصمیم در سکوت خبری به تصویب رسید اما هنگامی که برای پرستاران میخواند تصمیم بگیرند، آن را در بوق و کرنا میکنند.
این فعال صنفی با انتقاد از اختلاف میان نرخ مالیات میان پرستاران و هیاتعلمیها گفت: اگرچه یک هیات علمی درآمدی ماهیانه ۳۰ تا ۴۰ میلیونی دارد ولی ۱۰ درصد از آن را به عنوان مالیات پرداخت میکند؛ درحالیکه یک پرستاران با سطح درآمدی بسیار کمتر باید مالیات ۲۵ دردصدی بپردازد.
وی ادامه داد: آقای عیناللهی (وزیر بهداشت) در سفر خود به قزوین از پرداخت فوقالعاده خاص به تمامی به کادر درمان در صورت تصویب شدن این طرح خبر داده است. پیش از این، وعدههایی در ارتباط با این موضوع داده شده بود اما هیچگاه عملی نشدند. همانطور که در مصاحبههای قبلی خود اعلام کردهام، وزارت بهداشت تافتهای جدابافته است. تصمیمات این وزارتخانه ارتباطی با اصلاحطلب یا اصولگرا بودن دولتها ندارد؛ شرایط همواره به این شکل بوده است.
به گفته دبیرکل خانه پرستار، رسیدگی به مطالبات پرستاران در این روزهای کرونایی اهمیت فراوانی دارد. پرستاران با تمام وجود در راه مبارزه با کرونا گام برمیدارند. رسیدگی به مطالبات این گروه میتواند تسکینی بر دردهایشان باشد.