یک فعال صنفی ازکارافتادگان:
نزدیک به هزار امضا پای طومار مستمریبگیران از کارافتاده/ تقدیم دادخواست به دیوان عدالت/ با متناسبسازی فقط ۲۰۰ هزار تومان به حقوقمان اضافه شد
علی فراهانی از تنظیم دادخواست خطاب به دیوان عدالت با خواستهی اصلاح متناسبسازی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بازنشستگان کارگری در گروهها و بخشهای مختلف از سیاستهای اجرای متناسبسازی و افزایش حقوق ناچیز خود انتقاد دارند؛ یک گروه عمده از این منتقدان، ازکارافتادگان هستند که افزایش همسانسازی برای آنها بسیار ناچیز بوده است.
علی فراهانی (فعال صنفی مستمریبگیران ازکارافتاده) در این رابطه میگوید: ما از کارافتادگان کلی و بازماندگان طبق ماده ۱۱۱تامین اجتماعی و مواد ۷۱و۷۲ این قانون باید از ۳۰روز حقوق کامل برخوردار باشیم که الحق والانصاف این مهم توسط سازمان تأمین اجتماعی اجرا میشود ولی در قضیه متناسبسازی، سازمان تامین اجتماعی خلاف این قضیه را اجرا کرده است. در متناسبسازی سازمان با بیتوجهی به امتیاز ماده ۹۶که ناظر بر احوالات این گروه از مستمریبگیران است، اقدام کرده و لاجرم موجبات تضییع حقوق این قشر را فراهم آورده است.
او ادامه میدهد: در متناسبسازی، به این قشر که باتوجه به عدم توانایی جسمی، بعضی به هیچوجه قادر به حرکت نیستند، واقعا ظلم شده. در جریان متناسبسازی برای ما از کارافتادگان، افزایش مستمری از ۱۵۰هزار تومان تا ۲۳۰هزار تومان بوده که با توجه به تورم موجود و بالا بودن قیمت داروها و همچنین مستاجر بودن بسیاری از کارافتادگان، این مبلغ اصلاً کافی نیست.
فراهانی یک پرسش مطرح میکند: آیا یک ازکارافتاده با این مبلغ ناچیز، قادر به تامین مایحتاج اولیه زندگی و داروهای خود خواهد بود؛ این در حالیست که طبق ماده ۲۹ قانون اساسی، دولت باید از این اقشار حمایت کامل کند، حال تامین اجتماعی نه تنها حمایتی صورت نداده بلکه در حق این قشر آسیبپذیر، ظلم روا داشته است.
ازکارافتادگان ساکت ننشسته و شروع به مطالبهگری و رایزنی کردهاند؛ فراهانی میگوید: ما ازکارافتادگان دادخواستی به دیوان نوشتهایم که قرار شده روز سهشنبه (بیست و یکم بهمن) دستهجمعی برده وارائه دهیم.
او ادامه میدهد: همچنین طومار (پتیشینی اینترنتی) تنظیم نموده و در حال امضا جمع کردن هستیم که طی ۳روز نزدیک به ۱۰۰۰نفر آن را امضا کردهاند.
مستمریها را افزایش دهید!
فراهانی اضافه میکند: ازکارافتادگان کلی در سراسر کشور، بالغ بر ۱۲۰هزار نفر هستند. خواستار این هستیم که سازمان با توجه به عدم توانایی این افراد جهت انجام کار و بالا بودن هزینههای زندگی و دارو و ناچیز بودن حقوقها، در زمینه اجرای متناسبسازی و فرمولهای آن تجدیدنظر کند. ازکارافتادگان امروز واقعا با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند. با توجه به اعلام خط فقر ۹میلیون تومان، این افراد دیگر فقیر نیستند، بلکه مرده متحرک هستند! در این شرایط، دولت و مجلس و تامین اجتماعی باید به داد این گروه برسند و مستمریها را به گونهای افزایش دهند که یک ازکارافتاده کلی که توان حرکت ندارد، بتواند لااقل داروهای ماهانهی خود را خریداری کند.
فراهانی از تبعیض آشکار انتقاد دارد: مساله آزاردهنده، تبعیض موجود است؛ ازکارافتادگان کشوری و لشگری مورد توجه صندوقهای خود هستند و فقط صندوق تأمین اجتماعی است که مانند موارد بسیار دیگر، از بازنشستگان و مستمریبگیران خود حمایت نمیکند و ازکارافتادگان خود را به امان خدا رها کرده است!