کالبد شکافی ناکامی جوانان واترپلو؛
از تصمیمات سلیقهای تا غیب شدن مربی آلمانی / مدیران واترپلویی در بحران خودساخته!
ناکامی جوانان را باید هشداری برای واترپلویی دانست که قرار است همین جوانان نسل آینده آن را بسازند، آنهم در روزهایی که خبر حذف واترپلو از بازی های اینچئون غیبت این رشته از بازی های آسیایی را ۸ ساله کرده است!
جوانان واترپلوی ایران در رقابتهای جهانی ترکیه با ۵ رده نزول نسبت به دور گذشته این مسابقات(جایگاه دوازدهم - پرتس استرالیا) در مکان هفدهم جهان قرار گرفتند. تیم ایران بالاتر از پرو، نیوزلند و آفریقای جنوبی قرار گرفت و در مقایسه با دو نماینده دیگر قاره آسیا یعنی ژاپن(دوازدهم) و قزاقستان(چهاردهم) ضعیف ترین عملکرد را داشت.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، تیم واترپلوی جوانان با کسب ۵ شکست برابر تیمهای ژاپن(۱۲-۳)، استرالیا(۱۳-۱)، آرژانتین(۱۰-۹)، مونتهنگرو(۱۴ - صفر) و برزیل(۱۲-۴) و دو پیروزی آن هم در ضربات پنالتی مقابل نیوزلند(۱۷-۱۶) و برتری نزدیک برابر آفریقایجنوبی(۹ - ۸) به عنوان هفدهمی جهان قناعت کردند که در مقایسه با دورههای گذشته باید نتایج تیم جوانان را یک ناکامی بیسابقه در تاریخ واترپلوی ایران ارزیابی کرد.
ثبت تنها مسابقه ای که یک تیم در آن گلی به ثمر نرساند به نام ایران(دیدار با مونته نگرو)، به ثمر رساندن ۴۳ گل زده و دریافت دو برابر این تعداد یعنی ۸۶ گل خورده به اندازه کافی گویای فاصله واترپلوی ایران و رقبای جهانی هست.
تیم ایران با سابقه کسب عناوین دهمی جهان(۲۰۱۱ یونان با هدایت پائولو مالارا) و دوازدهمی(۲۰۱۲ استرالیا با سرمربیگری داودرضا سلطانی) این بار با هدایت یک مربی آلمانی که از او به عنوان تئوریسین واترپلو یاد شد، ضعیفترین نتیجه تاریخ خود را در رده سنی کمتر از ۱۸ سال کسب کرد و در بین ۲۰ تیم در جایگاه ۱۷ جهان قرار گرفت. در واقع از آخر چهارم شدیم!
این نتایج را باید زنگ خطری برای واترپلویی قلمداد کرد که قرار است همین جوانان، نسل آینده آن را بسازند و آن هم در روزهایی که خبر حذف واترپلو از جمع رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی اینچئون و ۸ ساله شدن غیبتایران از این رویداد مهم قارهای اوضاع این رشته را بیش از پیش بغرنج، پیچیده و بحرانی کرده است!
اتفاقات تلخ و ناامید کننده روزهای اخیر در حالی برای واترپلوی کشور رقم میخورد که اتفاقا مدیرانی واترپلویی در رأس فدراسیون قرار دارند و باید اذعان کرد عملکرد و تصمیمات ۲ سال گذشته آنها در سیر قهقرایی و نزولی واترپلو تاثیر مستقیم داشته و سهم قابلتوجهی از این ناکامی به تصمیمات سلیقهای و غیر کارشناسی مدیران فدراسیون بازمیگردد.
نمونه عینی و بارز چنین تصمیماتی را باید در کنار گذاشتن وحید رضایی از تیم جوانان واکاوی کرد. کنار گذاشتن سلیقهای وحید رضایی مربی موفق تیم جوانان آن هم در فاصله تتها ۵ ماه مانده به رقابتهای جهانی آغاز بیتدبیری و تصمیمات سلیقهای مسئولان واترپلویی فدراسیون بود.
رضایی که از نسل جوان و خوشسابقه واترپلوست با بهرهگیری از مکتب مربیان بزرگی نظیر ناکیچ، نون کواکویچ و بویژه ۲ سال دستیاری پائولو مالارای ایتالیایی(یکی از ۱۰ مربی برتر واترپلوی دنیا) می رفت به یکی از مربیان کیفی و صاحب سبک واترپلو تبدیل شود که با بی تدبیری مسئولان واترپلویی فدراسیون و بی توجهی به نظرات کمیته فنی و به اصطلاح خرد جمعی جای خود را به مربی چشم آبی و آلمانی دوست داشتنی فدراسیون نشین ها داد!
وحید رضایی که تیم جوانان را در رقابتهای قهرمانی آسیا در سنگاپور تنها با یک شکست و آن هم در دیدار فینال مقابل ژاپن به عنوان نایب قهرمانی آسیا رساند و جواز حضور در مسابقات جهانی ترکیه را بدست آورد به جای حمایت و پشتیبانی فدراسیون نشین ها اسیر تصمیمات نامعقول فدراسیون نشین ها شد. او به دلیل اینکه حاضر نشد از خواسته های غیر معقول فدراسیون تمکین کند از تیمی که با آن تا نایب قهرمانی قاره پیش رفته بود، مظلومانه برکنار شد!
روزهای اول همکاری همه چیز بین فدراسیون و وحید رضایی خوب پیش می رفت. او با انگیزه حضور در رقابتهای جهانی خیلی زود برنامههای مورد نظر خود را برای تیم جوانان آغاز کرد و از آنجا که میدانست فدراسیون توان فراهم کردن دیدارهای تدارکاتی و اردوهای خارجی را برای آمادهسازی تیمش را ندارد، حاضر شد با شرکتدادن تیم جوانان در قالب تیم آیندهسازان در رقابتهای لیگ برتر واترپلو، شاگردانش را در شرایط مسابقه حفظ کند و اینگونه به بار فنی و تجربی شاگردانش بیفزاید. این راهکار هر چند در نگاه اول اقدام چندان حرفهای تلقی نمیشد، ولی با توجه به بیبرنامگی فدراسیون و نداشتن اعتبارات لازم برای برگزاری اردوها و دیدارهای تدارکاتی خارجی شاید در آن مقطع بهترین تصمیم برای بالا بردن ظرفیتهای فنی و تجربی بازیکنان جوان و نوپایی بود که میبایست خود را برای هماوردی با تیمهای بزرگ جهانی مهیا میکرد.
برخلاف تلاش خالصانه و ستودنی کادر فنی و بازیکنان جوان و هماهنگی و انسجام تیمی که در سایه ماهها زندگی اردویی در تیم جوانان ایجاد شده بود، مسئولان واترپلویی فدراسیون شنا در فاصله ۵ ماه مانده به رقابتهای جهانی در اقدامی عجیب و غیر قابل توجیه به یکباره تصمیم به کنار گذاشتن وحید رضایی و جایگزینی یک مربی آلمانی بدون کارنامه، بطور همزمان در تیم های ملی بزرگسالان و جوانان گرفتند!
داود رضا سلطانی رئیس کمیته فنی واترپلو که به تازگی به دلیل رفتارهای هیجانی و توهم آمیز مسئولان فدراسیون از سمت خود کنارهگیری کرد در این باره میگوید: کنار گذاشتن وحید رضایی از تیم جوانان یک تصمیم کاملا شخصی بود نه گروهی. از همان ابتدا شخصا با کنار گذاشتن وحید رضایی و آوردن یک مربی سطح پایین نظیر مولر مخالف بودم. اعضای کمیته فنی هم متفق القول مخالفت خود را با کنار گذاشتن وحید رضایی اعلام کردند ولی رئیس فدراسیون برخلاف ادعاهای خود توجهی به نظرات اهالی واترپلو نکرد و خودخواهانه تصمیم گرفت!
سرمربی سابق تیم ملی واترپلو ادامه داد: آقایان حالا که تیم هفدهم شده بیایند و پاسخگو باشند که چرا با تصمیمات سلیقه ای خود تیم و میلیون ها تومان پول بیت المال را نابود کردند! مولر با کدام رزومه کاری سرمربی تیم ملی واترپلو شد؟ نتایج تیم جوانان نشان داد که ما نه تنها ۶ ماه است پیشرفتی نکردیم که حتی عقب گرد هم داشتیم. دو سال پیش در استرالیا دوازدهم شدیم و امروز هفدهم دنیا هستیم. آقایان چرا جوابگو نیستند؟ انتخاب مولر از همان ابتدا اشتباه بود و مسبب آن هم مسئولان فدراسیون هستند.
تصمیم به کنار گذاشتن مربی آینده داری چون وحید رضایی که سرانجام هم دلیل روشنی برای آن از سوی مسئولان فدراسیون ارائه نشد و برخلاف ادعای مدیران فدراسیون که تمامی تصمیمات خود را با خرد جمعی و مشورت با خانواده واترپلو اتخاذ میکنند، مورد قبول هیچ یک از اعضای کمیته فنی قرار نگرفت، را باید یک تصمیم شخصی و سلیقه ای دانست!
وحید رضایی خود درباره کنار گذاشتناش از تیم جوانان میگوید: من و نفرات تیم حدود یکسال کنار هم زندگی کرده بودیم و احساس عاطفی و مشترکی در تیم شکل گرفته بود. من دلیل مشخصی برای برکناریام پیدا نکردم. رضوانی میگفت کادر فنی نیاز به تقویت دارد و از من خواست کنار مولر بمانم و کار کنم، ولی من نپذیرفتم چون احساس کردم به شخصیتام توهین شد. کار کردن با جوانها که به شدت تحت تاثیر هیجانات زودگذر و مقطعی هستند نیاز به روانشناسی و شناخت خصوصیات رفتاری این سن دارد و تصور میکنم این نزدیکی و حس مشترک در تیم من شکل گرفته بود که با تغییر سرمربی تیم دچار نوعی تعارض و دوگانگی شد.
وی ادامه داد: تیم جوانان قطعا در مسابقات جهانی مشکلات فنی داشته، ولی اخلاقا درست نمیبینم درباره عملکرد همکارم حرفی بزنم. آنهایی که مولر را آوردند باید حالا پاسخگو باشند و بگویند با کدام رزومه کاری پول بیتالمال را به پای او ریختند تا یک نسل از واترپلو با استعدادهای خوبی که داشت بواسطه شکستهای پیاپی سرخورده و دلزده شود.
آمدن لوتوس مولر آلمانی را باید آغاز مشکلات تیم جوانان تلقی کرد. مولر آلمانی که بعدها معلوم شد صاحب یک دفتر انتشاراتی است و حدود ۱۲ سال از چرخه مربیگری فاصله داشته از همان ابتدای حضورش با حرف و حدیثهای بسیاری همراه بود. مسئولان فدراسیون حتی مدعی شدند برای جذب این مربی اسپانسر خوبی گرفتهاند و قرار است بخشی از هزینههای این مربی از طریق اسپانسر آلمانی تامین شود که پای چند واسطه نیز در این بین به میان آمد.
همچنین داوود رضا سلطانی رئیس مستعفی کمیته فنی واترپلو نیز در اینباره میگوید: کتبی برای رئیس فدراسیون نوشتم که مولر را با کدام رزومه کاری آوردید؟ بعد هم عیدیپور که ۱۲ سال خارج از کشور بوده و هیچ شناختی از واترپلوی ایران ندارد به یکباره دستیار مولر میشود بدون اینکه زحمات مربیان سازنده وطنی دیده شود. این اتفاقات طبیعی نیست. بنده خودم ۳ دوره سرمربی جوانان بودم و با مربیان بزرگی کار کردم، ولی معتقدم مولر حتی اصول اولیه تمرینات آمادهسازی را هم بلد نیست! علاوه بر اینها ما مربی بزرگی مثل پائولو مالارا را برکنار کردیم و حداقل انتظار این بود مربی در سطح او را جایگزین کنیم، ولی آقایان رفتند سراغ یک مربی که ۱۲ سال از عرصه مربیگری دور بوده است.
سلطانی ادامه میدهد: واقعا چرا مسئولان فدراسیون سکوت کردهاند و پاسخگوی این پرسشها نیستند؟ خانواده واترپلو انتظار دارد مسئولانش پاسخ بدهند که مولر با کدام خرد جمعی انتخاب شد؟ پس شما اعتقادی به کمیته فنی ندارید و فقط میخواهید این کمیته تایید کننده نظرات شما باشد! دوران اینگونه سیاهکاریها به پایان رسیده و این شیوهها نخنما شده است!
با وجود تمامی مخالفتها، لوتوس مولر با کمترین شناخت از شرایط فنی و روحی بازیکنان تیم جوانان و بدون اینکه حتی یک جلسه نفرات تیم را در شرایط مسابقه دیده و ارزیابی کرده باشد، تیم حاضر و آماده وحید رضایی را در اختیار گرفت و از ابتدای سال ۹۳ تمرینات بدنسازی سخت و طاقتفرسایی را در دستور کار تیم قرار داد که همان زمان مربیان و کارشناسان داخلی واترپلو هیچکدام آن را تایید نکردند و شیوه آمادهسازی او را کارآمد، اصولی و منطبق با شیوه های آمادهسازی تیمی ندانستند.
سلطانی که سابقه ۳ دوره سرمربیگری تیم جوانان را در کارنامه خود دارد در این زمینه معتقد است: مولر آمادهسازی تیم را با تمرینات انفجاری آغاز کرد که در شیوه آمادهسازی روش درستی نیست. یا با بازیکنان شنای سرعتی کار میکرد، ولی از بازیکنان تست هوازی میگرفت! اینها نشان میدهد او حتی با اصول اولیه تمرین و آمادهسازی تیم هم ناآشناست.
اما فدراسیون بیتوجه به تمامی این اظهارنظرها با این توجیه که مربیان آلمانی اصولا به آمادگیبدنی اهمیت بالایی میدهند و انتقادهای مطرح شده قصد تضعیف تیم ملی را دارد و از سر دلسوزی نیست، از عملکرد مولر دفاع کرد و تمرینات او را در تاریخ واترپلوی ایران بینظیر دانست!
تیم واترپلوی جوانان با اردوهای مقطعی نزدیک به ۵ ماه شرایط سخت تمرینی را پشت سر گذاشت، بدون اینکه میزان پیشرفت و آمادگی بازیکنان این تیم حتی در یک مسابقه تدارکاتی ارزیابی شود. " تمرین برای تمرین " اساس کار مولر آلمانی بود که یکی از اعضای ایرانی کادر فنی تیم جوانان(دانیال خاکبان) او را تئوریسین واترپلو لقب داد! اصطلاحی که نتایج مولر آلمانی مهر تاییدی بود بر اینکه او یک مربی تئوریک و نظری است و در میدان عمل و کوچینگ قابلیتهای کیفی و فنی لازم را ندارد.
تیم جوانان که فدراسیون نتوانست زمینه برگزاری دیدارهای تدارکاتی را در ایران برای آن فراهم کند، یک هفته زودتر عازم استانبول شد تا در تورنمنتی تدارکاتی پیش از آغاز رقابتهای جهانی خود را مهیای این رقابتها کند و بازیکنان حداقل در شرایط مسابقه قرار بگیرند و خود را در شرایط مسابقه ارزیابی کنند.
تیم واترپلوی جوانان در ۳ دیدار تدارکاتی خود در اردوی ترکیه مقابل تیمهای صربستان(۲۲-۳) آمریکا(۷-۳) و ترکیه(۱۲-۶) شکست خورد و مقابل پرو به تساوی(۷-۷) رسید. تیم جوانان کشورمان در مجموع دیدارهای تدارکاتی ۱۹ گل به ثمر رساند و ۴۸ گل دریافت کرد.
همین نتایج پیش از آغاز مسابقات جهانی نشان داد تیم ما در ۵ ماه گذشته پیشرفت قابل توجهی نداشته و نمیتوان امیدی به نتایج این تیم داشت. اتفاق مهم و جالب توجه در جریان به اصطلاح بازیهای تدارکاتی ترکیه غیبت چند روزه سرمربی آلمانی و بازگشت جناب تئوریسین به کشورش بود که در شرایطی که تیم برای بازیهای جهانی تدارک میشد، مولر تیم را به امان خدا رها میکند تا به کارهای شخصیاش در آلمان رسیدگی کند!
از سوی دیگر اعزام نوبتی دو سرپرست برای همراهی تیم جوانان بود. ضرورت چنین حضوری که قطعا توجیه هزینهای ندارد، عجیب و مبهم است و این سئوال را به ذهن متبادر میکند که چه لزومی داشت تیم در ترکیه دو سرپرست داشته باشد. کاروان تیم جوانان ابتدا با سرپرستی حمید شبانگیز رئیس تازه برکنار شدهی هیات شنای اصفهان راهی ترکیه شد و از ابتدای مسابقات سیروس طاهریان جایگزین سرپرست قبلی میشود. جالب اینکه هیچکدام از سرپرستان تعیین شده اعتراضی هم به ترک اردوی سرمربی آلمانی نمیکنند!
بازگرداندن رضا مخیلفی مربی اهوازی و زحمتکش تیم جوانان دیگر نکته ابهامآمیز تیم جوانان در جریان مسابقات ترکیه است. مخیلفی درست در میانه مسابقات از ترکیه به ایران دیپورت میشود تا این سئوال در ذهن اهالی واترپلو شکل بگیرد که چرا تا این اندازه تیم واترپلو در استانبول درگیر مسائل حاشیهای و پیچیده بوده است؟
به هر حال برگزاری دیدارهای تدارکاتی با وجود غیبت سرمربی هر چند برای تیم جوانان فرصتی ارزشمند در شناخت نقاط ضعف و قوت تیم بود و به افزایش هماهنگی بین بازیکنان کمک کرد، ولی انجام ۴ دیدار سنگین و نفسگیر مقابل حریفان آماده آن هم در فاصله تنها یک هفته به شروع مسابقات جهانی، تیم جوانان را از نظر بدنی و قوای جسمانی تحلیل برد و آنها را با خستگی راهی مسابقات جهانی کرد.
۴ شکست سنگین دور مقدماتی هر چند مقابل تیمهای قدرتمند و صاحب سبکی در واترپلوی دنیا رقم خورد، ولی نباید از عامل خستگی مفرط تیم جوان و کم تجربه ایران هم گذشت که ناگزیر بود هر روز مقابل حریف تازهای صف آرایی کند. در واقع فشردگی مسابقات، فرصت ریکاوری و بازیابی توان جسمانی را به بازیکنان نداد تا آنها در هر مسابقه با توان کامل به آب بزنند.
پس از ناکامی در مرحله مقدماتی در دیدارهای تعیین جایگاه تیمها، ابتدا برزیل با اختلاف یک گل تیم ما را شکست داد، ولی در دو دیدار بعدی به نظر رسید تیم تازه در شرایط مسابقه قرار گرفته و بدن بازیکنان برای رقابت آماده شده است. ۲ پیروزی مقابل تیمهای ضعیف نیوزلند و آفریقایجنوبی از تطابق شرایط روحی و جسمی بازیکنان با فضای مسابقات جهانی حکایت داشت. تیم نیوزلند با تساوی در وقتهای قانونی و اضافه در نهایت در ضربات پنالتی ۱۷ بر ۱۶ مغلوب ایران شد و در دیدار آخر نیز آفریقایجنوبی تنها تیم بدون برد مسابقات با اختلاف یک گل تن به شکست ۹ بر ۸ داد، تا جایگاه هفدهمی جهان برای جوانان ایران تثبیت شود.
لوتوس مولر آلمانی که این روزها نوک پیکان انتقادات بیش از همه متوجه اوست، پس از آخرین دیدار تیم جوانان در ترکیه مقابل آفریقایجنوبی درباره نتایج تیمش می گوید: ما اگر پلان و طرح بهتری برای آمادهسازی تیم داشتیم و بازیهای تدارکاتی بیشتری انجام میدادیم میتوانستیم نتایج بهتری کسب کنیم.
با وجود نتایج ضعیف تیم جوانان مولر با اعتماد بنفس بالایی درباره ادامه همکاریاش با فدراسیون شنا و حضورش در تیم ملی واترپلو بزرگسالان میگوید: همه چیز به مذاکره با مسئولان فدراسیون بستگی دارد. من ابتدا یک قرارداد کوتاهمدت با فدراسیون داشتم و حالا برای ادامه همکاری باید دوباره پای میز مذاکره بنشینیم. امیدوارم در این زمینه دو طرف حرفهای تصمیم بگیرند.
دانیال خاکبان مربی تیم جوانان هم معتقد است نتایج تیم نشان میدهد بازیکنان ما بازی به بازی بهتر شدند و در روزهای آخر انسجام تیمی خوبی بین بازیکنان شکل گرفت.
وی در عین حال می گوید: درست است در این مسابقات هفدهم شدیم، ولی در بازیهای آخر شکل تیمی بهتری پیدا کردیم و نتایج خوبی هم گرفتیم. کمبود تجربه و نداشتن دیدارهای تدارکاتی در نتایج تیم تاثیر منفی داشت.
اظهارات مولر به عنوان مسئول اصلی کادر فنی در حالی در توجیه ناکامی بزرگ تیم جوانان مطرح میشود که ظرف ۶ ماه گذشته برنامههای او پیشرفتی در تیم جوانان ایجاد نکرده و او حتی در مقابل جوانان ژاپن همان نتیجهای را تکرار کرد که سال گذشته تیم جوانان در سنگاپور با مربی ایرانی بدست آورد و این نشان میدهد تیم ما با صرف هزینههای سنگین اردوهای مقطعی و پرداخت دستمزد مربی خارجی تنها درجا زده و پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است.
اظهارات خاکبان هم نمیتواند چندان پذیرفته باشد چراکه در دو بازی آخر، جوانان مقابل حریفان آسانتری به میدان رفت و برتری مقابل نیوزیلند در ضربات پنالتی و آفریقایجنوبی با تنها یک اختلاف گل نمیتواند بیانگر شرایط تیمی بهتر جوانان واترپلو باشد.
همچنین نادر غفوری سرپرست تیم واترپلوی جوانان در مسابقات سال ۲۰۱۲ استرالیا نیز درباره نتایج این دوره تیم جوانان در رقابتهای جهانی ترکیه میگوید: نتایج مسابقات ترکیه نشان داد مولر از نظر قدرت بازیخوانی و اتخاذ تاکتیکهای مناسب در جریان بازی مربی توانمندی نیست و نتوانسته تیم ما را به سطح فنی بالاتری برساند.
سلطانی سرمربی تیم جوانان در مسابقات ۲۰۱۲ استرالیا که همراه این تیم در مکان دوازدهمی جهان ایستاد هم معتقد است این ضعیفترین نتایج تاریخ واترپلوی ایران در رقابتهای جهانی بود و باید آن را زنگ خطری برای این رشته تیمی تلقی کرد بویژه که حالا واترپلو به بازیهای آسیایی هم اعزام نشد و این برای واترپلو یک فاجعه بزرگ بود.
به هر حال پرونده تیم واترپلویجوانان در رقابتهای جهانی با عنوان ضعیف هفدهمی جهان بسته شد، ناکامی که امید میرود مسئولان فدراسیون را به این باور رسانده باشد که مولر در اندازههای واترپلوی ایران نیست و این رشته با هدایت او راه به جایی نخواهد برد. از سوی دیگر این شکست تلنگری به مسئولان فدراسیون شنا محسوب میشود که قدر فرصت خدمت را بدانند و به بازنگری در عملکرد ۲ سال گذشته خود بپردازند و با کنار گذاشتن تصمیمات سلیقهای و شخصی و بکارگیری افراد دلسوز و توجه به نظرات اهالی واترپلو این رشته را از ورطه سقوط و بن بست کنونی نجات دهند. واترپلو امروز بیش از هر چیز نیاز به طرح و برنامه و ایدههای جدید دارد و مدیران فدراسیون شنا که این روزها بیش از هر زمانی دچار روزمرهگی و فرصتسوزی هستند باید هر چه زودتر رویه گذشته خود را تغییر دهند و تا عرصه خدمت مهیاست برای خروج فدراسیون از بنبست و سکون موجود فکری بکنند.
ردهبندی کامل ۲۰ تیم مسابقات واترپلوی قهرمانی جهان
دومین دوره مسابقات واترپلوی قهرمانی جوانان جهان در استانبول ترکیه با قهرمانی مجارستان به پایان رسید و تیم های اسپانیا و روسیه دوم و سوم شدند.
جدول رده بندی دومین دوره رقابت های واترپلو جوانان جهان - ترکیه ۲۰۱۴؛
۱. مجارستان
۲. اسپانیا
۳. روسیه
۴. صربستان
۵. مونته نگرو
۶. ترکیه
۷. ایتالیا
۸. کرواسی
۹. استرالیا
۱۰. کانادا
۱۱. امریکا
۱۲. ژاپن
۱۳. برزیل
۱۴. قزاقستان
۱۵. مصر
۱۶. آرژانتین
۱۷. ایران
۱۸. افریقای جنوبی
۱۹. نیوزلند
۲۰. پرو