خبرگزاری کار ایران

دسیسه علیه آبی‌‌واناری‌ها برای قدرت بخشیدن به رئال مادرید

گزارش ویژه: اقدامات جنجالی دولت اسپانیا برای تضعیف بارسلونا

گزارش ویژه: اقدامات جنجالی دولت اسپانیا برای تضعیف بارسلونا
کد خبر : ۹۵۵۲۶۱

دولت اسپانیا با توجه به جدال دولت مرکزی با استقلال طلبان کاتولونیایی بارها به دنبال آن بود تا باشگاه بارسلونا که سنبل مردم کاتالان است را تضعیف نماید.

به گزارش ایلنا، ژنرال فرانسیسکو فرانکو (زاده ۴ دسامبر ۱۸۹۲ - درگذشته ۲۰ نوامبر ۱۹۷۵) دیکتاتور اسپانیا بود. او پس از جنگ داخلی این کشور، از ۱۹۳۹، تا هنگام مرگش در ۱۹۷۵ بر اسپانیا حکومت می‌کرد.

در طول حکومت ریورا و بخصوص ژنرال فرانکو (۱۹۳۹–۱۹۷۵)، بیشتر مذاهب و گونه‌های مختلف زبان ( کاتالاونیا و باسک و ... ) به جز مربوط به مردم کاستیا، تضعیف شدند. به همین دلیل بود که مردم کاتالان به تیمشان لقب «فراتر از یک باشگاه» را دادند. در واقع مردم آن منطقه، تنها راه مقابله با فرانکو و بیان کردن مخالفت‌های خود را، پیوستن به باشگاه بارسلونا می‌دانستند چون هم ریسک کمتری داشت و هم کاملاً قانونی بود.

فرانسیسکو فرانکو یک دیکتاتور اسپانیایی بود که مذاهبی چون " کاتالونیا" و " باسک " و ... را سرکوب کرد . وی در فوتبال بارسلونا نیز تاثیرات منفی داشته است.

چه کسی است که تاریخچه جنایات ژنرال فرانکو در زمین فوتبال را نداند؟ چه کسی است که داستان تهدید بازیکنان بارسا به قتل عام خانواده هایشان توسط نیروی نظامی را در بین دو نیمه آن ال کلاسیکوی معروف نشنیده باشد؟ چه کسی است که بازیکنان و مربیان تیرباران شده کاتالان را به یاد نداشته باشد؟!!

تاثیرات منفی ژنرال فرانکو بر فوتبال بارسلونا :

1 . حدود 80 سال پیش ، جوزپ سانیول رییس باشگاه بارسلونا توسط نیروهای فاشیست فرانگو دستگیر شد و به قتل رسید.

به گزارش دنیای صنعت ،80 سال پیش ، جوزپ سانیول رییس باشگاه بارسلونا توسط نیروهای فاشیست فرانگو دستگیر شد و به قتل رسید. مرگ او خاطره‌ای دلخراش از ظلم وارد شده به کاتالونیا در دوران حکومت ژنرال فرانکو است.سانیول متولد 1898 است و در سال 1926 وارد باشگاه بارسا شد و 2 سال بعد به عنوان مدیر باشگاه انتخاب شد. او در آن سال‌ها به عنوان یک مخالف دیکتاتوری مشهور شده بود. سانیول در سال 1935 به عنوان رییس باشگاه بارسلونا انتخاب شد.در آگوست 1936 سانیول از بارسلونا خارج شد و ابتدا به والنسیا و سپس به مادرید رفت. ماشین رسمی وی همیشه پرچم کاتالان را به همراه داشت. در مسیر والنسیا به مادرید ارتش فاشیست فرانکو ماشین سانیول را متوقف و وی را دستگیر نمودند و در همان روز او را به قتل رساندند.مرگ سانیول تنها نمونه کوچکی از آزارهای وارده به شهر و باشگاه بارسلونا توسط رژیم دیکتاتوری فرانکو بود، ولی نام سانیول همیشه به عنوان نماد آزار و اذیت کاتالان‌ها و باشگاه بارسلونا در آن دوران مانده است.پس از این اتفاق طرفداران بارسلونا مسابقات بارسلونا - رئال مادرید را چیزی فراتر از یک رقابت ورزشی می‌دانند و نام بارسلونا برای طرفداران این تیم و نیز حکومت مرکزی چیزی بیش از یک باشگاه ورزشی عنوان شد و نمادی برای مبارزه با دیکتاتوری و نماد مقاومت دانسته شد.

2. بازی 11 بر1 و تاثیرات منفی فرانکو در آن :

نیرو های نظامی در آن بازی بازیکنان بارسلونا را تهدید به قتل عام خانواده هایشان کردند . بارسلونا بازی رفت را با نتیجه 3 به 0 به سود خودش به اتمام رساند ؛ در بازی برگشت اما اتافاقات دیگری رخ داد! رئال مارید با نتیجه 11 بر 1 پیروز میدان شد!! اصلا با عقل جور در می آید؟! بازی رفت با نتیجه قاطعانه 3 به 0 به نفع بارسا به پایان رسیده ولی بارسا در بازی برگشت 11 گل خورد!! هر انسانی می داند که این ممکن شدنی نیست مگر این که بازیکنان بارسلونا با توان اصلی شان بازی نکنند. بله ؛ آن ها با توان اصل خود بازی نکردند جون در این صورت خانواده هایشان قتل عام شدند!! روزنامه های کاتالانی هم زیاد به جریانات آن بازی دامن نزدند ولی این دلیل نمی شود که آن اتفاقات نیفتاده است!! رونامه ها از آن اتفاقات نگفتند چون اگر بیشتر می گفتند این احتمال وجود داشت که بی رحمانه توسط رژیم فرانکو به قتل برسند!

3 . بی احترامی فرانکو به بازیکنان بارسلونا و لاماسیا!

در سال 1970 ، 6 نفر از ستاره های بارسلونا توسط عوامل حکومتی فرانکوئه مادریدی تیر باران شدند !! به دستور فرانکو یک گله گوسفند برای چریدن در چمن لاماسیا و حتی حرمت معبدگاه گائودی وارد این خانه شدند و سربازان پایتخت حتی به کلیسای کنار چمن هم رحم نکردند و این بی شرمی تا بی حرمتی به صلیب زرد کاتالونیا نیز ادامه یافت !!

4 . جنجالی ترین انتقال فوتبال ( دی استفانو )

آلفردو دی استفانو یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال و بزرگترین ستاره باشگاه رئال مادرید بود. او یکی از مهره های کلیدی این باشگاه بود که باعث شد این باشگاه بزرگ اروپایی 5 قهرمانی پیاپی در 5 دوره اول لیگ قهرمانان به دست آورد. ولی بسیار جالب توجه است که تاریخ فوتبال میتوانست بسیار متفاوت از چیزی باشد که اکنون رقم خورده است. سرنوشت میتوانست او را به جای رئال مادرید، به باشگاه رقیب یعنی بارسلونا ببرد.

بارسا برای انتقال دی استفانو به سرعت از رقیب سنتی خود پیشی گرفت ولی انتقال دی استفانو بسیار پیچیده تر از چیزی شد که آنها انتظار داشتند. زیرا بالاتر از باشگاه میلوناریوس کلمبیا، باشگاه ریورپلاته قرار داشت که ادعای مالکیت دی استفانو را داشت و از انتقال او به فوتبال کلمبیا، که از نظر مسئولان ریورپلاته غیرقانونی بود، ناراضی بودند. به گفته سایت “sites.duke.edu” و در بخش مقاله های تحقیقاتی در مورد تاریخ اسپانیا، با ارجاع به سایت فیفا، ادعا شده که از نظر فیفا، ریورپلاته مالک قانونی دی استفانو بوده است.

فارگاس که متوجه شده بود مالکیت اصلی دی استفانو متعلق به باشگاه ریورپلاته است، تصمیم گرفت تنها با این باشگاه برای خرید ستاره آرژانتینی مذاکره کند. روند مذاکرات بارسلونا با ریورپلاته موفقیت آمیز بود و پس از خرید دی استفانو از ریورپلاته، این بازیکن کلمبیا را به مقصد اسپانیا ترک کرد و در تابستان 1953 به بارسلونا پیوست و به ادعای بی بی سی حداقل در یک بازی دوستانه نیز برای تیم اول ایالت کاتالان بازی کرد. به نقل از سایت رسمی فیفا، دی استفانو پس از انتقال به رئال مادرید گفته است که در مدت حضور در بارسلونا 3 بازی برای این تیم انجام داده است.

همچنین فیفا نیز قرارداد بارسلونا با ریورپلاته را تایید کرد و او را بازیکن رسمی باشگاه بارسلونا دانست.

روزنامه گاردین نیز با تایید این مطلب که حق قانونی مالکیت دی استفانو در اختیار ریورپلاته بوده تایید می کند که فیفا قرارداد انتقال دی استفانو از ریورپلاته به بارسلونا را رسمی دانسته و آن را تایید می کند. ولی همان طور که IBWM اشاره می کند رئال مادرید یک امتیاز بزرگ در مقابل بارسلونا داشت و آن امتیاز حمایت فرانکو و تصمیمات فدراسیون در حمایت از این باشگاه بود.

در همین حین، فدراسیون فوتبال اسپانیا انتقال دی استفانو به باشگاه بارسلونا را غیرقانونی اعلام کرد، زیرا باشگاه میلوناریوس با این انتقال موافقت نکرده است. این در حالی است که به گفته سایت “اینساید اسپانیش فوتبال” انتقال دی استفانو از ریورپلاته به ملیوناریوس خود یک انتقال غیرقانونی و بدون پرداخت هیچ مبلغی به باشگاه ریورپلاته و بدون رضایت این باشگاه بوده است. فدراسیون اسپانیا ادعای بارسا مبنی بر اینکه بازیکن از باشگاه ریورپلاته که مالک حقیقی دی استفانو است، خریداری گشته را قبول نکرد و باشگاه بارسلونا نیز حاضر نبود از ادعای خود برگردد. در همین بین، سانتیاگو برنابئو، رییس باشگاه رئال مادرید با باشگاه میلوناریوس به توافق رسید. به گفته این سایت در حین مذاکرات بارسا برای حل مشکل دی استفانو، فدراسیون فوتبال اسپانیا قانونی تصویب کرد که جذب بازیکنان خارجی را غیرقانونی میکرد. دی استفانو شامل این قانون نمیشد، تنها به شرطی که بارسلونا موافقت کند که این ستاره آرژانتینی برای هر دو باشگاه بارسلونا و رئال مادرید به میدان برود.

در سپتامبر سال 1953 فدراسیون فوتبال اسپانیا اعلام کرد که دی استفانو باید به مدت 4 سال، به صورت متناوب هر سال برای یکی از دو تیم بازی کند و سال اول نیز بازیکن رئال مادرید است.

به گزارش بی بی سی، پس از اعلام حکم فدراسیون اسپانیا، رییس باشگاه بارسلونا در نتیجه فشار زیاد مردم کاتالان که متوجه کارشکنیهای او در روند انتقال شده بودند، مجبور به استعفا شد و رییس جدید باشگاه (که از طرف حکومت مرکزی انتخاب میشد) ادعای باشگاه در مورد دی استفانو را پس گرفت و دی استفانو به صورت دائم به رئال مادرید منتقل شد!

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز