ازسرجیو تا گتوسو و روبینیو، ستارگانی که استقلالی نشدند (گزارش ویژه)
استقلال بازیکنان خارجی بزرگی به خدمت گرفته ولی در جذب تعداد زیادی از این نفرات سرشناس هم ناکام بوده است.
پائولو سرجیو
خیلی سال قبل و پیش از آنکه نامهای شناخته شده جهان برای ورود به ایران مطرح شوند و کلا جذب بازیکن خارجی به اندازه امروز باب شود، علی فتحالله زاده به دنبال ترکاندن بمب بینالمللی برای استقلال بود و دست روی مهاجم پا به سن گذاشته وقت بایرن مونیخ گذاشته بود. فتحاللهزاده اواخر دورانی که هنوز لیگ ایران حرفهای نشده بود اعلام کرد قصد دارد پائولو سرجیو، مهاجم برزیلی بایرن را که باشگاه قصد فروشش را داشت به خدمت بگیرد و سنگ بزرگی بود که خیلی راحت به نظر نمیرسید و مذاکرات در همان مراحل اولی به خاطر قیمت پیشنهادی بالا متوقف شد و آبیها در آن مقطع با مهاجمان ایرانی تیم خود را تکمیل کردند. سرجیو البته بعداً به آسیا آمد و پیراهن الوحده امارات را پوشید.
جانارو گتوسو
یک بمب عمل نکرده دیگر توسط فتح الله زاده جنارو گتوسو، هافبک دفاعی سابق میلان و تیم ملی ایتالیا و سرمربی حال حاضر ناپولی است. استقلال در ابتدای لیگ دوازدهم به دنبال جذب یک هافبک دفاعی بود و شایعاتی از جذب گتوسو شکل گرفته بود که توسط خود فتح الله زاده تایید شد ولی این در حالی بود که او پس از جدای از میلان به تیم سیون سوئیس پیوسته بود و جذبش کار شدنی ای به نظر نمیرسید. به هر حال طبق آنچه فتح الله زاده گفت مذاکره با گتوسو به نتیجه نرسید و در نهایت خلاء آبیها در آن پست با جذب جواد نکونام برطرف شد.
عابدی پله
عابدی ایو ملقب به عابدی پله، مهاجم سرشناس و سابق غنایی که از بازیکنان سرشناس قاره آفریقا محسوب میشود سابقه حضور در آسیا و در تیمهای السد قطر و العین امارات را در کارنامه دارد و مقابل استقلال هم به میدان رفته است. او هم از اهداف نقل و انتقالاتی فتح الله زاده در زمان همکاری با ناصر حجازی بود. سال 75-76 بحث مذاکره با او و آمدنش به ایران مطرح شد که از همان زمان مشخص بود با توجه به درخشش در تیم السد و همچنین قیمت بالایش کار آمدنش به ایران سخت است و هرگز هم به نتیجه نرسید.
روبینیو
زمانی که جدایی استراماچونی از استقلال قطعی شده بود و هنوز آمدن فرهاد مجیدی شکل جدی به خودش نگرفته بود، آبیها مذاکراتی با دیبیاسی، سرمربی ایتالیایی دیگر داشتند که هدایتشان را بر عهده بگیرد و دیبیاسی هم قصد داشت همراه خودش یک بازیکن سرشناس برزیلی به خدمت بگیرد و آن کسی نبود جز روبینیو، مهاجم سابق رئال مادرید و میلان. روبینیو خودش هم تایید کرد که چمدانهایش را برای سفر به تهران بسته بود و منتظر توافق دیبیاسی با استقلال بود که به نتیجه نرسید.
بوکاری درامه
یکی از پروژههای بلند پروازانه استراماچونی در استقلال جذب بوکاری درامه، مدافع فرانسوی سابق چند تیم مطرح اروپایی بود. بوکاری که در پستهای دفاع میانی، دفاع چپ و هافبک دفاعی سابقه بازی داشت پیش از جذب میلیچ گزینه آبیها بود و کارنامه پربارتری از او هم داشت. سابقه بازی در پاریس سن ژرمنف آتالانتا و کیهوو در رزومه او دیده میشد ولی به دلیل یک سال دوری از میادین و قوانین سازمان لیگ در جذب بازیکنان خارجی امکان جذبش فراهم نشد و سرمربی ایتالیایی به گزینه بعدی خود یعنی میلیچ رضایت داد.
جوزپه روسی
از اولین گزینههای استراماچونی برای خط حمله استقلال بود که در بدو ورودش به ایران درخواست جذبش را داد و مشخصاً زمانی چنین گزینهای ار مطرح کرد که مشخص بود اطلاع دقیقی از توانایی مالی باشگاه نداشت. پیش از روسی، نام ماریو بالوتلی هم مطرح شده بود که تکذیب شد ولی روسی گزینه خود استراماچونی بود. مهاجم سرشناس ایتالیایی با سابقه بازی در منچستر یونایتد، فیورنتینا، ویارئال و جنوا که 30 بازی ملی برای ایتالیا در کارنامه دارد و شرایط سنی خیلی بدی هم نداشت قیمتش بالاتر از توان استقلال بود و مذاکرات از همان ابتدا به بن بست خورد.
مانوئل پوچارلی
استقلالیها پس از استخدام استراماچونی دردسرهای زیادی برای جذب مهاجم متحمل شدند. پس از جدایی گونکالوس و منشا نیاز به تقویت خط حمله بود و استرا هم به بازیکن متوسط راضی نمیشد و گزینههای سرشناس ایتالیایی را معرفی میکرد که یکی پس از دیگری به نتیجه نمیرسیدند. یکی دیگر از آنها مانوئل پوچارلی، مهاجم امپولی بود که به صورت قرضی در کیهوو ورونا بازی میکرد و در مورد او هم قیمت بالا مانع از انتقالش به ایران شد تا یکی دیگر از مهاجمان مد نظر استقلال پیش از توافق با دیاباته منتفی شود.
لوزانو
لوزانو، هافبک اسپانیایی که در اسپانیول توپ میزد ابتدای فصل مورد نظر استقلال بود و جذب او قرار بود با نظر فرهاد مجیدی صورت بگیرد. با توجه به رزومه خوب و شرایط سنی مناسب این بازیکن به نظر میرسید جذبش کار سختی باشد ولی او برای آمدن به تهران چراغ سبز نشان داد و حتی تصاویرش با چمدان در صفحه شخصی شایعه سفرش به تهران را دامن زد ولی مدیران استقلال یکباره از جذب او صرف نظر کرده و اعلام کردند با پول جذب این بازیکن تلاش میکنند پاتوسی را حفظ کنند که در آن هم ناکام بودند. در نهایت با آمدن استراماچونی و جدایی مجیدی از استقلال این پرونده بسته شد.
ابراهیم توره
ابراهیم توره پیش از حضور در ایران بازیکن سرشناسی نبود ولی استعداد خوبی داشت و مورد توجه امیر قلعهنویی قرار گرفت ولی در آن مقطع سرمربی تیمی نبود که بتواند جذبش کند و از طریق او به استقلال معرفی شد ولی در دو مقطع نتوانست به این تیم بیاید. یک بار در لیگ ششم توسط صمد مرفاوی خواسته نشد و سال بعدش محروم حجازی ترجیح داد به جایش فرهاد مجیدی را جذب کند و این بازیکن به پیکان، پرسپولیس و سپس سپاهان پیوست و دو بار جزو گران ترین نقل و انتقالات فوتبال ایران شد و گفته میشود رکورد نقل و انتقالات را شکست. توره مورد توجه موناکوی فرانسه بود ولی پیوستنش به این تیم با 2 سال تاخیر به دلیل قرار داد با سپاهان صورت گرفت و عملکرد درخشانی در این تیم داشت و توانست این تیم را در رسیدن به لوشامپیونه کمک کند و آقای گل تیمش بود ولی پس از رسیدن به سطح اول فوتبال فرانسه در نهایت از این تیم جدا شد و فالکائوی معروف جانشینش شد.