رمزگشایی از صحبتهای فروزان و قلعهنویی؛
کدام بازیکنان در استقلال فصل چهاردهم کم کاری کردند؟
صحبتهای قلعهنویی و محسن فروزان در مورد استقلال لیگ چهاردهم علامت سوالهای قدیمی در مورد شرایط آن فصل آبیپوشان را دوباره ایجاد کرد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، روز گذشته محسن فروزان در گفتوگو با ایلنا صحبتهایی از کمکاری چند بازیکن استقلال در فصل چهاردهم مطرح کرد و عنوان کرد که برخیها در آن تیم به دلیل مشکل شخصی با امیر قلعهنویی نمیخواستند تیم نتیجه بگیرد.
این مصاحبه خیلی زود به گوش قلعهنویی رسید و سرمربی کنونی ذوبآهن در نشست خبری پیش از بازی با پارس جم بر ادعاهای فروزان صحه گذاشت و کدهایی به آن اضافه کرد که مخاطب را به سمت شناسایی بازیکنان کمکار استقلال در فصل چهاردهم سوق دهد.
به همین بهانه به بررسی اتفاقات، نتایج، بازیها و البته نفرات استقلال در آن فصل میپردازیم تا از صحبتهای گلر و سرمربی سابق استقلال رمزگشایی کنیم و مشخص شود منظور این دو نفر کدام بازیکنان بودهاند.
پایان نا امید کننده در فصل سیزدهم
نحسی سیزده به طور واقع امیر قلعهنویی و تیمش را گرفته بود و سرمربی استقلال که در چند قدمی رویای قهرمانی با تیم محبوبش در رقابتهای آسیایی قرار داشت، روی چند اشتباه فاحش بازیکنانش بازی را به اف سی سئول کره جنوبی واگذار کرد تا از نیمه نهایی این رقابتها کنار برود و دستش از جام کوتاه بماند. قلعهنویی برای قهرمان آسیا شدن خیلی هزینه داده بود که میدان دادن به برخی از بازیکنان از جمله فرهاد مجیدی بر خلاف میل باطنیاش از جمله آن بود. ولی کنار رفتن از این رقابتها هم اتحاد قلعهنویی با چند بازیکن را بر هم زد و تاثیرش را روی روحیه این سرمربی و همچنین نتایج تیمش گذاشت. استقلالی که در فصل دوازدهم قهرمان لیگ شده بود و در فصل سیزدهم تا مقطعی صدرنشین و گزینه اصلی قهرمانی بود، به یک باره شروع به تنزل کرد و فصل را در رتبه نازل پنجم جدول به پایان رساند که ضعیفترین نتیجه دوران مربیگری او محسوب میشد.
استقلال فصل را به شکلی عجیب به پایان رساند. جایی که جواد نکونام و پژمان منتظری یک باره دست استقلال را در پایان فصل خالی گذاشتند تا در نبود این دو نفر و انبوهی از مصدومان، استقلال در دیدارهای پایانی لیگ حتی 11 بازیکن ثابت و 3 بازیکن ذخیره نرمال برای یک دیدار در اختیار نداشت و حتی در بازی با راهآهن، سید حسین حسینی، دروازهبان ذخیره این تیم قرار بود به عنوان بازیکن وسط زمین به میدان بیاید. مشکلات استقلال و پایان بد در فصل سیزدهم نشان از نیاز استقلال به تغییرات اساسی داشت که خود قلعهنویی در هم صحبتهایش از لزوم تغییر نسل مشابه آنچه در سال 82 انجام داده بود صحبت میکرد. قلعه نویی ماند و خیلیها از جمله مهدی رحمتی رفتند تا اختلافات علنی شود.
از همان زمان صحبت از رد پای جواد نکونام در اتفاقات پایان فصل استقلال و تحریک او نسبت به کمکاری بازیکنان با وعده بازی در تیم ملی مطرح شده بود که ادعاهای درگوشی بود و هرگز رسماً چنین موضوعی به میان نیامد.
شروع لیگ چهاردهم با استقلال
استقلال در آن فصل ابراهیمی، فروزان، فخرالدینی، شهباززاده، مگویان، کرار جاسم، داسیلوا، خرسندنیا و فرزین گروسیان و یعقوب کریمی را به خدمت گرفت و در ادامه فصل مجید حسینی، محسن کریمی و بهنام برزای به فهرست استقلال اضافه شدند.
آبیها فصل را در حالی شروع کردند که امیرحسین صادقی و حنیف عمران زاده را در پست دفاع میانی در اختیار نداشتند و به ناچار از خرسندنیا و بیکزاده در پست غیر تخصصی دفاع میانی استفاده کردند. زوجی که شاید پر اشتباهترین بازیها را برای استقلال به نمایش گذاشتند ولی شروع استقلال در آن فصل بهترین شروعش در تاریخ لیگ برتر بود. 6 برد و یک شکست در 7 هفته نخست نشان از بازگشت استقلال و قلعهنویی به قدرت داشت و همه منتظر بودند که این تیم خوب با آمدن مصدومان تقویت شود.
امیرحسین صادقی از هفته هشتم در ترکیب استقلال قرار گرفت و از آن هفته بود که سیر نتایج استقلال تغییر کرد. 3 شکست پیاپی مقابل نفت تهران، فولاد خوزستان و ذوبآهن، پیروزی مقابل ملوان، 3 تساوی پیاپی و بعد از آن شکست 2 بر یک در دربی و تنها 6 امتیاز از 8 دیدار به نوعی سقوط آزاد برای استقلالی بود که شروعی رویایی داشت و نیم فصل در بدترین شرایط به پایان رسید.
استقلال در نیم فصل چند خرید از جمله محسن کریمی، مجید حسینی، بهنام برزای، میلاد سیلمان فلاح، وحید طالبلو، میلاد نوری و رضا عنایتی داشت که خیلی به کار این تیم نیامدند. محمد قاضی و آندرانیک تمیوریان هم از تیم جدا شدند.
شروع استقلال در نیم فصل دوهم هم شروع خوبی بود، 5 برد و 2 تساوی در 7 دیدار اول که بازهم با شکست مقابل نفت تهران در هفته هشتم خاتمه یافت. 2 شکست 3 تساوی و یک برد استقلال را به دو هفته پایانی لیگ کشاند و شکست سنگین 4 بر یک مقابل تراکتورسازی و یک بر صفر در دربی پایان تلخ استقلال در آن فصل بود.
و اما کم کارها
محمد قاضی، سجاد شهباززاده، امید ابراهیمی، کرار و میلاد فخرالدینی بازیهای خوب و آمار نسبتاً خوبی از خودشان به نمایش گذاشتند. محسن فروزان هم با توجه به صحبتهای انجام شده کمتر از هرکسی در مظان اتهام است. از میان بازیکنانی که در ترکیب اصلی استقلال حضور داشتند میماند آندرانیک تیموریان، امیرحسین صادقی، حنیف عمران زاده و هاشم بیک زاده که در دیدارهایی که برای استقلال به میدان رفتند عملکردی ضعیف و دور از دوران اوج خودشان داشتند. تیموریان نیم فصل به تراکتورسازی رفت و بر خلاف استقلال عملکرد خوبی در ترکیب این تیم داشت. حنیف عمرانزاده هم با توجه به تمجیدهایی که در طول این سالها از سوی قلعهنویی شده است نمیتواند مورد اتهام او باشد.
تنها 3 نام در این میان باقی میمانند که بیکزاده، تیموریان و صادقی هستند. این نفرات در آن فصل با وجود عملکرد ضعیف در ترکیب استقلال، پای ثابت فهرست کیروش در تیم ملی بودند که همین موضوع حرف و حدیثهایی در مورد جواد نکونام ایجاد کرده بود.
در این میان بیکزاده فصل گذشته توسط قلعهنویی به تراکتورسازی دعوت شد و با توجه به این موضوع بعید به نظر میرسد از جمله افرادی باشد که منظور سرمربی حال حاضر ذوبآهن در گفتههایش باشد. با این حال غیبت او در دیدار دربی هفته پایانی منتهی به شکست آبیپوشان که علیرغم اصرار قلعه نویی حاضر به بازی نشد و مسمومیت را بهانه کرد همواره از سوی سرمربی وقت آبیها نکوهش شد.
2 نام دیگر هم در این میان باقی میماند که به نظر میرسد مورد منظور قلعهنویی بودند، امیرحسین صادقی و آندرانیک تیموریان.
به هر حال اگر قلعهنویی شفافتر صحبت میکرد میشد از حرفهایش به نتایج بهتری رسید و این بررسیها هم تنها تحلیلهایی است که از بررسی وضعیت استقلال در فصل چهاردهم دستگیرمان میشود و صحت و سقم آن خیلی مشخص نیست. باید دید این صحبتها چه واکنشهایی به همراه خواهد داشت.