اوجاقی: ۴ ورزشگاه بزرگ در پایتخت احداث می شود

مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران گفت: ساخت چهار ورزشگاه در تبصره عمومی سال ۱۴۰۴ آمده و به تصویب نیز رسیده است.
به گزارش ایلنا، حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران در نشست خبری که بعدازظهر امروز (دوشنبه) به مناسبت برگزاری رویداد ورزشی «قهرمان شهر 3» برگزار شد، اظهار داشت: شهردار تهران تحولات چهارگانه را برای تهران ترسیم کرده که یکی از آنها، تحولات نرمافزاری و توجه به روح شهر انسانهایی است که در آن زندگی میکنند. یکی از بخشهای موردنظر ورزش است. ما از دو طریق به مردم شهر تهران خدمات میدهیم، یکی از طریق زیرساختها و دیگری از طریق رویدادها. نزدیک به 800 مکان ورزشی متعلق به شهرداری تهران در حال خدمترسانی به مردم هستند که نرخ تعرفهها حتی از تعرفههای دولتی نیز ارزانتر است. ما رویدادهای ورزشی مختلفی را برای اقشار مختلف تعریف میکنیم تا ورزش را در بین همه مردم ترویج و در واقع مردم را تشویق به ورزش کنیم.
وی در ادامه افزود: ما به جز رویداد قهرمان شهر، رویدادهای دیگری را هم داشتهایم که میتوانیم به مسابقات فوتبال جام رمضان در حوزههای دانشجویی، کارگری، دانشآموزی و ... اشاره کنیم. ما همچنین مسابقات کشتی پهلوانی در رده سنی پایین و برنامه گلریزان را نیز داشتیم که نزدیک به صد زندانی آزاد شدند.
مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران تصریح کرد: یکی از رسالتهای ما، خدمات دادن به معلولین است که بر همین اساس مسابقات «پاراقهرمان شهر» را داشتیم. ما در تابستان نیز جشنوارههای مختلفی را برگزار خواهیم کرد و در مناسبتهای مختلف، برنامههایی را به مرحله اجرا در خواهیم آورد. در دوره اول «قهرمان شهر» در سال 1401 تعداد 600 هزار نفر، در سال دوم این رویداد در 1402 تعداد یک میلیون نفر و در سال سوم این رویداد بیش از 1.5 میلیون نفر در 15 رشته مردان و بانوان حضور داشتند.
اوجاقی همچنین خاطر نشان کرد: مسابقات قهرمان شهر یک مسئله مهم است که در 15 رشته طراحی شد و این تعداد رشته با توجه به علاقه مردم به رشتههای مختلف به تأیید رسیدند. مسابقات، درون محلات برگزار شد و پس از معرفی نفرات و تیمهای برتر هر محله، نزدیک به هشت هزار نفر به مرحله فینال رسیدهاند. هدف اصلی ترویج سلامتی و هویت بخشی به محلات است که سعی میکنیم تقدیر نفرات برتر هر محله را در همان مکان انجام دهیم تا همگان، او را بشناسند.
مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران یادآور شد: ما سعی کردیم برای قهرمانان این رویداد، اولویتهایی را قرار بدهیم. نکته دیگر کشف استعدادها در این رویداد است که شاهد نمونههایی از این دست بودهایم. ما سعی میکنیم مسابقات را به صورت منظم برگزار کنیم که یک ورزشکار، حس حضور در یک رقابت بینالمللی را داشته باشد. باید اشاره کنم که بعد از مسابقات قهرمان شهر، رقابتهای کلانشهرها با حضور نمایندگان 20 کلانشهر را خواهیم داشت.
وی درباره برگزاری مسابقات پایتختهای آسیایی که پیش از این از به انجام رسیدن آن خبر داده بود، گفت: پوستر آن تهیه و ارتباطات لازم با کلانشهرهای مختلف گرفته شده است. احتمالاً سه رشته در مردان و سه رشته نیز در بانوان برگزار کنیم. کار در حال پیشرفت است. البته هنوز به زمانبندی لازم نرسیدهایم و در حال برآورد کردن شرایط هستیم. به نظر میرسد که باید بالای 10 شهر در این رویداد حضور داشته باشند تا شکل بینالمللی به خود بگیرد.
اوجاقی راجع به نحوه توزیع عادلانه وسایل ورزشی در مناطق مختلف شهر تهران اظهار داشت: ما بخشی از امکانات را در مساجد توزیع کردیم. همچنین از طریق سرای محلات این اقلام توزیع صورت گرفته است. ما تلاش کردهایم تا مسابقات قهرمان شهر و دیگر مسابقات ورزشی در فضاهای باز و مقابل چشمان مردم داشته باشیم.
وی در واکنش به صحبتهای زاکانی شهردار تهران مبنی بر ساخت چهار ورزشگاه بزرگ در شهر تهران تأکید کرد: زاکانی این نگاه را دارد که چهار مجموعه ورزشی بزرگ مقیاس برای اقشار مختلف و اقشار عمومی ایجاد شود. این در تبصره عمومی سال 1404 آمده و به تصویب رسیده است و این مجوز را به شهرداری تهران میدهد که روی این مسئله کار کند و استارت آن زده شود.
اوجاقی ادامه داد: نزدیک به 90 درصد زمینهای چمن مصنوعی در مناطق مختلف بازسازی شدهاند و سعی میکنیم منابع از این پس به سمت ساخت زمینهای کوچک مقیاس و ایجاد 22 فضای جدید در مناطق مختلف شود.
وی درباره تعرفههای استفاده از اماکن ورزشی شهر تهران اظهار داشت: یک روال مشخصی در تعریف تعرفهها ایجاد شده است، به طوری که تعرفه سال قبل دولت مدنظر قرار بگیرد و براین اساس 30 تا 40 درصد ارزانتر از تعرفههای دولتی است. ضمن این افزایش تعرفهها در رشتههای پرطرفدار کمتر از سایر رشتههاست.
وی در مورد انتقال دو ورزشگاه که در اختیار سرخابیهای پایتخت است، گفت: سند مالکیت دو ورزشگاه امام رضا (ره) و شهید کاظمی به وزارت ورزش منتقل شد و به ازای آن، بخشهایی از زمین مجموعه تختی برای ایجاد بزرگراه به شهرداری رسید.
اوجاقی راجع به بازگشایی اماکنی که پیش از بسته شده بودند، خاطر نشان کرد: از میان 69 مجموعه که بسته بودند، به جز یک مورد، سایر مجموعهها بازگشایی شدند.
همچنین میرزایی معاون سازمان ورزش و مسئول برگزاری مسابقات «پاراقهرمان شهر» درباره تعداد ورزشکاران معلول شرکتکننده در پاراقهرمان شهر گفت: ما در شهر تهران خانههای ملائک را زیر نظر سازمان بهزیستی شناسایی کردهایم که توانیابان از آن خارج نمیشوند. بر همین اساس وسایل ورزشی را به داخل آنها بردیم و روی هم دو هزار و 200 معلول در این مسابقات شرکت کردند. البته دنبال برگزاری مسابقات فرامنطقهای در 11 رشته هستیم. ما با همه سازمانهای ذیربط مذاکراتی را داشتهایم که بتوانیم برای این قشر مسابقاتی را طراحی و اجرا کنیم.