رنگرز: آن برنامه هماهنگ شده بود، نمیتوانستم نروم/ مقایسته آزاد و فرنگی ما را رنج میدهد / امیدوارم سوریان روی قولش بماند
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در حالی نشست خبری خود را برگزار کرد که با اقدام شب گذشته خود باعث ناراحتی اصحاب رسانه شده است!
به گزارش ایلنا، در حالی که از ساعت 14:30 امروز شنبه هفتم آبان ماه سال جاری قرار بود سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی نشست خبری داشته باشد و مسائل خود را با اصحاب رسانه در میان بگذارد، اقدامی عجیب باعث ناراحتی اهالی رسانه شد. او یک روز مانده به نشست راهی یک برنامه تلویزیونی شد و به سوالات این رسانه پاسخ داد.
در همین رابطه حسن رنگرز در نشست خبری خود که در محل فدراسیون کشتی برگزار شد، اظهار داشت: خودم را مکلف به پاسخگویی می دانم و اگر ابهامی باشد قطعا هر زمانی حاضر به پاسخگویی خواهم بود. البته روز گذشته نیز در برنامه ای حاضر شدم اما چون از قبل هماهنگ شده بود نمی توانستم نروم.
وی افزود: کشتی فرنگی ما همیشه از یک اتفاق رنج می برد که مقایسه کشتی آزاد و فرنگی است. جوانان وپشتوانه های خوبی که نشان دادند قابلیت سرمایه گذاری دارند و تیم بزرگسالان که عنوان چهارمی و چندین مدال را کسب کرده است.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران تصریح کرد: هرجایی که به مربیان زمان دادیم نتیجه کسب شده، زمان کوتاهی تا المپیک مانده و آخرین مسابقات جهانی نشان دهنده کیفیت و وضعیت ما است. در مدت زمان ۶۰ روز ۵ رویداد جدی داریم. ابتدا مسابقات جهانی که کسب سهمیه است و یک ماه بعد مسابقات بازی های آسیایی و دو هفته بعد امیدهای جهان و بعد از آن نیز مسابقات داخل سالن و جام جهانی در پیش است.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: پشتوانه سازی حلقه گمشده کشتی فرنگی است و با توجه به اینکه ۵ رویداد بزرگ داریم باید ۲ تیم در طراز یکدیگر داشته باشیم که بتوانیم حضوری موثر در رقابتها داشته باشیم. به همین دلیل در جام جهانی باکو بدون مدال آوران جهانی راهی خواهیم شد. رقابتهای نروژ یک اتفاق بود که تمام شد و مسابقات امسال نیز گذشت باید به آینده فکر کنیم.
وی درباره استعفای سوریان گفت: وی چندین بار استعفا داده اما دبیر آن را نپذیرفته است. وجود سوریان یه ضرورت بوده اما او قول شفاهی داد که تا المپیک بماند و امیدوارم سر قول خود بماند.
قهرمان کشتی فرنگی جهان ادامه داد: باور من این بوده که ایران جز ۳ تیم برتر دنیا بوده اما در ۲۲ ماه پیش رو المپیک پاریس اولویت اول ما بوده و بعد از آن مسابقات جهانی و بعد از آن بازی های آسیایی حائز اهمیت است. به همین دلیل با تیمی جوان راهی جام جهانی می شویم تا بتوانیم برای سال بعد شرایط بهتری داشته باشیم.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره جوانگرایی تیم ملی عنوان کرد: حضور قهرمانان خود را در کنار تیم به فال نیک می گیریم. تیم ملی متعلق به همه بوده و هر عزیزی که می تواند به کشتی فرنگی کمک کند خواهش ما این بوده که دریغ نکنند. قهرمانان سابق اگر اراده برای بازگشت دارند از طریق چرخه انتخابی می توانند به تیم ملی بازگردند. نقد و نظر حق دوستان و قهرمانان سابق است فرمایش آنها را من می پذیرم.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در خصوص استعفای محمد بنا عنوان کرد: هر زمان که نیاز بوده من به کشتی کمک کردم و به عنوان سرپرست، مربی، نایب رییس و مدیر تیم های ملی در خدمت کشتی بودم. من ۴ روز از طریق دوستان محمد بنا پیگیر بودم که وی از استعفایش صرف نظر کند اما در نهایت آمدم چون کشتی خط قرمز قهرمانان است. هرجایی که کشتی به خدمت امثال من نیاز دارد با افتخار باید کمک کنیم حتی اگر این موضوع یک هفته باشد. نمی توان گفت هیچ مربی عاقبت بخیر می شود و محمد بنا با آن همه افتخار با یک نتیجه نادیده گرفته شد آنهم با آنهمه شایستگی! انصافا در همین مدت کوتاه همه گونه حمایت دیده شده و مدیریت فدراسیون با این حجم از مطالبات کار سختی است.
رنگرز افزود: اگر موفقیتی ایجاد شود همه چیز دست به دست هم بابد بدهند. باید کادرفنی هم دل و هم وزن داشته باشیم و این اتفاق را رقم زدیم و صمیمیت خوبی بین همکاران وجود دارد. با خودم عهد کردم تا زمانی که هستم روی سکو نروم و حسن حسینزاده به عنوان مربی سازنده روی سکو رفت. این اتفاقات محصول مربیان سازنده ای است که کمتر هم دیده می شوند.
وی درباره شرایط اردویی برای ملی پوشان کشتی فرنگی گفت: کشتی گیر وقتی به اردو می آید شروع فصل جدیدی برای او خواهد بود و کشتی گیر برای تکرار موفقیت باید در چارچوب باشد. در چرخه انتخابی فرآیند را در نظر گرفته ایم و اعتقاد من این بوده که با حفظ شان وجایگاه همه با یک چشم دیده می شوند. قطعا جرخه انتخابی با قدرت انجام می شود و حتی اگر هزینه بدهیم آن را می پذیریم و پای ملی پوشان و نفرات اول چرخه می ایستیم. قانون بد از بی قانونی بدتر است.
Vahid Moradi, [۳۰/۱۰/۲۰۲۲ ۰۴:۱۱ ب.ظ]
رنگرز با اشاره به بحث آنالیز عنوان کرد: آنالیز خیلی ویژه است و خیلی موثر. در رقابتهای جهانی برای از کشتیگیران ما خوب آنالیز شده بودند. صرفا بگوییم کشتیگیر شگرد دارد یا چیز دیگر، کمک نمیکند. آنالیز بخشی از ماموریت کادرفنی است و مربی تخصصی وزن باید پیگیر باشد. او هم مثل روانشناس باید در کنار تیم باشد.
رمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره همکاری با مربیان استانی و قهرمانان قدیمی تصریح کرد: هر قهرمان جهان و المپیکی الزاماً نمیتواند مربی خوبی باشد، شاید مدیر خوبی باشد و شاید هم نه. این که در اردوها و اعزامها از حضور مربیان سازندهای که کشتیگیر را از نونهالی تحویل گرفتهاند و ارتباط عاطفی دارند بهره بگیریم، فرصتی برای ماست. خیلی از کشورها این کار را میکنند، ما از قهرمانان جهان و المپیک هم استقبال میکنیم تا به بهترین شکل در محضرشان باشیم تا هم انتقال تجربه بدهند و هم روی فنون شگردشان صحبت کنند. چیزی که در المپیک رخ بدهد، برآیند تمام مجموعه کشتی کشور است و ما استقبال میکنیم. خواهش میکنیم دریغ نکنید.
وی درباره اینکه با تغییر کادر کشتی فرنگی پزشک تغذیه در کادر او حضور خواهد داشت یا نه، گفت: امیرساسان برای قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی میآمد، با ایشان مذاکره مفصلی خواهیم داشت تا شرایط را ارزیابی کنیم اما از نیروهای بسیار خوب و باتجربه ارزندهای هستند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره بازگشت قهرمانان قدیمی و کهنه کار به تشک برای حضور در تیم ملی و یا در کنار تشک در کنار تیم ملی اظهار کرد: درباره کشتیگیرانی که الان به هر دلیلی نیستند، اگر اراده برگشت به دنیای قهرمانی داشته باشند طبق این چرخه تیم ملی میتوانند حضور پیدا کنند و از قهرمانی کشور شروع کنند. انتقاداتی که دارند، آنها صاحبنظرند و میراثدار کشتی فرنگی ایران. ما با آغوش باز و آرامش خاطر این فرمایشات را میپذیریم و درهای اردوی تیم ملی برای همه باز است. زمینه حضور عزیزان برای همه فراهم است. برای ورودشان در حوزه فنی هم خودم خیلی کوچک بعد از عمر ورزش قهرمانی در فضای مربیگری ورود کردهام. عزیزان در باشگاهها و ردههای پایه شروع به کار کنند. مربیگری هم مدارجی دارد و باید طی بشود. قطعا در وهله اول خود قهرمانان آسیب میبینند.
سرمربی تیم ملی در خصوص اینکه آیا امکان بازگشت علی ارسلان وجود دارد یا خیر گفت: موضوع مهاجرت مربوط به فقط ما نیست و ابعاد مختلفی دارد. علی ارسلان قهرمان خوب و دارای شخصیت حرفه ای ارزشمندی است اما طبق قوانین اتحادیه جهانی، تغییر تابعیت به صربستان داده و برای بازگشت به ایران ۲ سال زمان نیاز دارد و شاید اصلا او نخواهد برای ایران کشتی بگیرد. مهاجرت در دنیای ورزش قهرمانی امری رایج است و مختص ما نیست.
رنگرز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پذیرش سرمربیگری تیم ملی برای او یک تهدید نیست و چه تضمینی وجود دارد که فدراسیون پای او بماند، گفت: باید خود دبیر درباره این مسئله چاسخ بدهد اما من از زمانی که کشتی را کنار گذاشتم، هر جا بحث کمک به کشتی بود با افتخار آمدم. به عنوان سرمربی تیم ملی، نایبرئیس فدراسیون، سرپرست تیم ملی و سخنگوی فدراسیون آمدم. الان هم که آمدم، ۴ روز با بنا و بستگان او مصرا پیگیر بودم که او از تصمیم خود عدول کند اما در نهایت شرایط به نحوی گذشت که آسمان بار امانت نتوانست کشید. آمدم با این نگاه که هر چیزی که هست و نیست برای کشتی است و عزت ما از کشتی است. کشتی خط قرمز همه قهرمانان ماست و منهای جایگاه اداری، هر جایی که کشتی به خدمت امثال من نیاز دارد، باید با افتخار لبیک بگوییم حتی اگر این موضوع یک روز یا یک هفته باشد. چون نظام ارزیابی در ورزش ایران مختص به مدال است، هیچ مربی عاقبت بهخیر نشده! بنا سال پیش مربی قرن شد و امسال شرایط متفاوتی داشت. حاشیه امنی برای مربیگری نیست و شاید یکی از دلایل ثبات نتایج دوره بنا، همین ثبات زمانی باشد. نمیشود بگویم تا تیرماه آینده هستم یا نه ولی انصافا در همین مدت کوتاه، همهگونه حمایت از سمت فدراسیون دیدهام. مدیریت بر فدراسیون کشتی با اینحجم مطالبات و جنس مدالآوری چهقدر سخت است، چه برسد کار در حوزه ابنیه و ساختوساز. حمایت دبیر را به شکل اعلی داشتهایم.
سرمربی تیم ملی با اشاره به این که نباید تمرکز بر روی نتیجه گیری باشد، گفت: نباید به این سمت برویم که در جام جهانی یا قهرمانی آسیا نتیجه بگیریم. سرمایههای ما محدود هستند و فاصله برخی مدالآوران ما با نفرات دوم و سوم، معنادار است. گرایی سرمایه بینظیر ماست، نباید امثال او را بدون منطق و دلیل فنی مستهلک کنیم. همیشه فشار کسب نتیجه در افکار عمومی متوجه کادرفنی فرنگی بوده، حتی برای یک تورنمنت. باور ما این است که در جام جهانی امسال اصلا به دنبال کسب نتیجه نیستیم و پشتوانههای فنی ما باید یک محک فنی جدی بخورند. آذربایجان از ۵۵ تا ۱۳۰ کیلوگرم ۱۰ مدال آور جهان و المپیک را دارد، همینطور ترکیه. همه با همه ظرفیت آمدهاند ولی اتحادیه جهانی از ایران به عنوان گروه استعدادها یاد کرده. سال آینده وقتی میزبانیم، باید از کیان کشتی خود دفاع کنیم.
رنگرز درباره لیگ برتر کشتی فرنگی عنوان کرد: تجربه حضور در لیگ را داشتهایم؛ با توجه به شرایط خاص این رقابتها یک فرصت بینظیر است و با ورود حامیان مالی، شرایط قراردادی خوب است اما توقع دارم این اختلاف بین آزاد و فرنگی به حداقل برسد. یک مقدار لیگ با تاخیر شروع شد و چرخه را از یک دیماه باید استارت بزنیم. برگزاری لیگ ظرف ۳۰ روز که گریزی هم نیست، وجودش یکی از ویژگیهای ممتاز برای کشتی ماست.
سرمربی در پایان تیم ملی کشتی فرنگی درباره تداخل کار تیم های باشگاهی با تیم ملی کشتی فرنگی خاطر نشان کرد: ۶ ماه نخست سال حجم عجیبی از انتخابیهای تیم ملی را داریم، مربیان هم باید کشتیگیران را در اختیار داشته باشند. این امکانپذیر نیست و کشتی با سایر رشتهها فرق میکند. باید یک بار فکر عاجلی برایش کنیم، میشود با همراهی کادرهای فنی و سازمان لیگ، به نقطه اشتراکی رسید. اگر رسانه ملی پای کار بیاید، نظر اسپانسر هم جلب خواهد شد، در شرایطی که یک تیم برای قهرمانی بین ۶ تا ۷ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
وی با اشاره به کمیت و کیفیت مدالهای تیم کشتی فرنگی امید نسبت به جهانی بلگراد گفت: وقتی که موفقیتی حاصل شده، مجموعهای از دلایل دارد و شکست هم دلایلی زیادی دارد. هر چند که کسب ۳ نشان جهانی بلگراد به منزله شکست نیست در رشته ای که ۲ دهه پیش برهوت مدال داشتیم. باید یک کادرفنی همدل، هموزن و با شرایط متقابل باشیم که تلاش کردیم این اتفاق رقم بخورد. از این حیث به نظر صمیمیت خوبی وجود دارد. تا زمانی که در کشتی هستم، هیچوقت خودم نه سکویی میروم و نه فضایی ایجاد میکنم. در امیدهای جهان یک مربی سازنده به نیابت از همه مربیان سازنده روی سکو رفت. کار بسیار سختی برای آنهاست که افتخارات کشتی محصول دسترنج آنها است.
رنگرز با تاکید بر بحث چرخه انتخابی تیم ملی تصریح کرد: کشتی فرنگی ما بزرگانی دارد و داشته که همه ما باید در چارچوبهای ترسیمی حرکت کنیم. حضور مجدد در اردو، شروع یک فصل جدید برای کشتیگیر است و هر چه گذشته، تاثیری ندارد. برای بهبود مدال باید در چارچوب کشتیگیری حرکت کرد و غیر از این به خودش و مجموعه تیم آسیب میزند. در چرخه همهچیز را تبیین کردهایم، چه کسی که قهرمان جهان بوده و چه کسی که مدال نگرفته. با حفظ حرمت و افتخارات، در فضای اردویی همه با یک چشم هستند و به کشتیگیران قدیمی خیلی بیشتر کمک میکند. اگر رویه حسن یزدانی یا حمید سوریان را ببینید، چون در اردوها هیچ امتیاز خاصی برای خود قائل نشدهاند.