نگاهی به 5 کاندید احتمالی ریاست فدراسیون فوتبال؛ از ماجدی تا آجورلو و دادکان
نام 5 چهره برای ورود به عرصه انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال به گوش میرسد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، در روز دهم خرداد سال جاری مجمع عمومی فدراسیون فوتبال برگزار شد و عزل موقت عزیزی خادم به قطعیت رسید. هر چند پیش از آن کمیته اخلاق حکمی مبنی بر عدم حضور رئیس سابق در این نشست صادر کرده بود.
طبق مصوبات مجمع، جلسه بعدی در 8 شهریور ماه سال جاری و به منظور برگزاری انتخابات رئیس جدید فدراسیون برگزار خواهد شد. در این میان پرسش اینجاست چه کسانی برای تصدی این سمت کاندید خواهند شد. میرشاد ماجدی، مصطفی آجورلو، جعفر سمیعی، محمد دادکان و کیومرث هاشمی از جمله کسانی هستند که نامشان برای کاندیداتوری ریاست فدراسیون فوتبال شنیده میشود.
میرشاد ماجدی: او در مجمع 10 خرداد ثابت کرد که در میان اعضای مجمع همراهان زیادی دارد و میتواند در انتخابات احتمالی رای بالایی کسب کند. در حال حاضر عملکرد او از سوی رسانهها و اعضای مجمع قابل بررسی است و در صورتی که بتواند در مدت باقی مانده تا انتخابات، حواشی پیرامون فدراسیون را کاهش دهد، بعید نیست که بتواند از سرپرستی به ریاست فدراسیون برسد. البته اختلافات اعضای هیئت رییسه فدراسیون فوتبال، مشکل تدارکات تیم ملی پیش از جام جهانی، لغو بازی دوستانه با کانادا میتواند و پرداخت قرارداد مربیان تیم ملی پاشنه آشیل ماجدی در انتخابات فدراسیون فوتبال باشد. هر چند مجمع فدراسیون فوتبال در انتخابات سابق نشان داد، خیلی به فضای رسانه و نقدهای بیرونی توجه ندارد!
مصطفی آجورلو: استقلال با مدیریت آجورلو دوباره توانست به قهرمانی لیگ برتر برسد. او با مجلس و وزارت ورزش رابطه خوبی دارد و میتواند سهم فدراسیون فوتبال را در کسب بودجه افزایش بدهد. با این حال مدیرعامل فعلی استقلال قبلاً هم نشان داده که علاقهمند به ریاست فدراسیون فوتبال است و بعید نیست که دوباره کاندید شود. به ویژه حالا که با مدیریتش در استقلال و اجرای تبلیغات محیطی توانسته دوباره به سر زبانها بیفتد. اما تاریخ میتواند، چراغ راه آینده باشد، او در مجمع انتخاباتی دهم اسفند ماه تنها 18 رای کسب کرد. البته در آن مقطع عنوان شد که کیومرث هاشمی باعث شکسته شدن آرای آجورلو شده است. با این حال این خاطره او از مجمع ثبت شده است. ضمن اینکه نباید فراموش کرد حالا آجورلو مدیرعامل سابق استقلال بوده و هر تصمیمی که توسط فدراسیون گرفته شود حداقل در فضای مجازی با این متر و معیار قضاوت میشود. باید دید بعد ازخروج مجیدی مجال خروج آجورلو از استقلال داده میشود؟
جعفر سمیعی: وقتی او به پرسپولیس آمد کمتر کسی افق روشنی نسبت به مسائل مدیریتی سرخپوشان داشت. با این حال سمیعی جوان توانست دوران خوشی را در پرسپولیس تجربه کند و هواداران پرسپولیس از او رضایت زیادی داشتند. با این حال علامت سوال بزرگ زمانی بود که او از پرسپولیس خارج شد. چرا که گفته میشد بدهیهای زیاد پرسپولیس و فشار هواداران باعث این خروج شد. در واقع گفته میشود سمیعی مدیر درآمدزا نیست و به اصطلاح مدیر دولتی است. یعنی یک مقدار بودجه باید برایش تعیین شود و به همان میزان پیش برود. البته هنوز مشخص نیست او «حتما» خودش را در معرض رای اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال قرار بدهد؛ اما قطعاً نیم نگاهی به ترکیب بقیه کاندیدا خواهد داشت.
محمد دادکان: او منتقد بزرگ سالهای اخیر ورزش و فوتبال کشور است. بارها تاکید کرده اگر دوباره در ورزش مدیریت کند، قصد دارد استقلال خود و نهادی که بر آن مدیریت میکند را حفظ کند. دادکان از نظر مالی میتواند برای فدراسیون فوتبال موثر باشد و به ویژه که با بازاریان کشور رابطه خوبی دارد. پیش از این سابقه ریاست فدراسیون فوتبال را داشته؛ بنابراین مسیر را به خوبی میشناسد. در صورتی که دادکان پیشقدم شود باید دید او میتواند از این مجمع رای قاطع کسب کند؟ و علامت سوال بزرگ اینکه چرا در تمام این سالها او کاندید مقامهای ورزشی مهم بوده و در نهایت انتخاب نشده است. خودش میگوید اهل لابی نیست. با در نظر گرفتن تجربه کریمی، بعید است با این طریق رای اکثریت مجمع برای این چهره باشد.
کیومرث هاشمی: او پیش از این به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک و در سازمان تربیت بدنی هم عناوین مختلفی داشته است. درباره اهداف آینده او چند بحث مطرح میشود. گزینه آلترناتیو دولت برای وزارت ورزش تا جایگزین آتی رضا صالحی امیری. اما فدراسیون فوتبال هم جاذبههای خاص خودش را دارد. این چهره که نزدیک به دولت فعلی است، پیش از این در انتخابات فدراسیون فوتبال از عزیزی خادم شکست خورد. با این حال از نظر کسب آرا با 38 رای در رتبه دوم قرار گرفت. بنابراین حضور این چهره در انتخابات حائز اهمیت است. از سوی دیگر گفته میشود از نظر وجه سیاسی صحیح نیست کسی که نتوانسته از مجمع فدراسیون فوتبال رای اکثریت را کسب کند، چگونه بر وزارت ورزش و تمام رشتههای ورزشی ایران مدیریت کند؟ با توجه به حضور احتمالی میرشاد ماجدی، امکان تکرار شکست دوباره او در این انتخابات وجود دارد. اما مسئله روشن اینجاست که از میان او و مصطفی آجورلو بهتر است یک نفر کاندید شود تا مانند انتخابات قبلی با رای شکنی موجب بالا رفتن رقیب سوم نشود.