اتحاد، انگیزه و تلاش
پروژه فرهاد
استقلال پس از بازگشت فرهاد مجیدی پروژه جدیدی را زیر نظر این سرمربی آغاز کرده است و در مسیر پیشرفت قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، استقلال تهران در لیگ بیستم برخلاف آنچه تصور میشد با آندره آ استراماچونی استارت نزد و در اصرار به عدم منع بکارگیری مربی و بازیکنان خارجی گرچه محمود فکری هدایت تیم سابقش را به دست آورد اما هرگز شبیه به آنچه مطابق میل هواداران بود، قدم برنداشت.
تیم محمود فکری به صدر جدول رده بندی رسید اما هیچگاه نتوانست تیم دلخواه هواداران باشد. بعد از اینکه او صدر را از دست داد و تنها سلاح سرمربی برای ایستادگی مقابل منتقدانش از دست رفت، فکری در دفتر باشگاه استعفایش را امضا کرد تا عرصه سرمربیگری تیمی که آرزو داشت حتی با پرداخت جریمه نساجی از فروش خانهاش به جایگاه اصلی برگردد را ترک کند.
بعد از فکری سرمربی دوباره روی کار آمد که اگر پروژه کذایی مذاکره با آندره آ استراماچونی کلید نمیخورد، قهرمانی در جام حذفی را کسب میکرد و با ادامه قراردادش حتی نام فکری و سرمربیان دیگر برای حضور روی نیمکت آبیها مطرح نمیشد. مجیدی تیمی را تحویل گرفت که در ظاهر وضعیت خوبی داشت اما مشکلاتی از هر جهت موجب شده بود تا یک فاکتوری در آن احساس نشود.
به گواه هواداران و افرادی که این تیم را دنبال کرده و میکنند، استقلال با محمود فکری هرگز مدعی نبود. شاید به رغم نتایجی که داشت در جمع تیمهای بالانشین جدول ایستاد اما توان نمایش به عنوان یک مدعی بی رقیب را نداشت. اگرچه هنوز مشکلاتی که فکری داشته را کم و بیش مجیدی هم تجربه میکند اما نمایش اخیر استقلال در جده نشانگر احیای آن تیمی است که هواداران کمی قبلتر با استراماچونی تجربه کرده بودند.
مجیدی به عنوان سرمربی طی ۴ بازی به عنوان سرمربی شکستی نداشته و بعدا از برد فولاد و ماشین سازی در سال جدید مقابل پیکان متوقف شد. تو تیمش را در رتبه سوم جدول رده بندی میبیند و اگر چه تساوی با پیکان مقداری از صدرنشینان آنها را دور کرده اما جای نگرانی ندارد و میتواند فاصله را جبران کند. در جام حذفی او تیمش را به یک هشتم نهایی سوق داده و با عبور از پیکان باید با ذوب آهن مصاف بدهد. در لیگ قهرمانان هم فرم خوب تیم مجیدی حفظ شد و نتیجه درخشان برابر الاهلی عربستان خود گواه است.
مجیدی که تمایلی زیادی به حضور در نشستهای خبری ندارد و برخلاف فکری برای گفتگو با رسانهها وسواس زیادی به خرج میدهد، دو مرتبه به پروژهای که در نظر دارد اشاره کرده و در هر دو مرتبه واژه شخصیت از میان صحبتهای او قابل رویت است. او پس از مسابقه با فولاد گفته بود: «من قبل از اینکه به قهرمانی فکر کنم، تلاش میکنم این شخصیت را به تیم بازگردانم. هواداران استقلال را چیزی جز قهرمانی راضی نمیکند و من این را خیلی خوب میدانم.» همین جملات پس از بازی با ماشین سازی هم تکرار شده بود:«مهم ترین نکتهای که رویش کار میکنم، شخصیت بردن در استقلال است که باید بیدار شود و تلاش میکنم این شخصیت را به تیم بازگردانم و استقلال را به موفقیت برسانم.»
شاید جدال برابر پیکان کمی پیش از ورود به لیگ قهرمانان آسیا نگران کننده بود که این تیم وقتی مقابل یک نمایش دفاعی نتوانسته عملکردی درخشان داشته باشد پس چطور با تیمهای قدرتمندی مثل الاهلی، الشرطه و الدحیل رقابت کند اما آتش بازی در زمین تیم سلطنتی سعودی نشان داد پروژه مجیدی در دست اجراست و او و تیمش در مسیر درستی قدم برداشتهاند.
شاید نتیجهای به غیر از آنچه هواداران دارند در مسابقه بعدی با الشرطه رقم بخورد اما جلوگیری از بروز حواشی، استفاده بازیکنان در پستهای متفاوت مانند میلیچ، عدم تجدید نظر درباره دانشگر و تصمیمات، حفظ شکل تیمی، حفظ آرامش برای ایجاد تمرکز بالا در تیم و دیگر تمامی موارد موجود نشان دهنده تغییرات بنیادی در تیم همیشه مدعی به واسطه عناوین گذشته است.
در واقع هرآنچه دلیل برتری پرگل استقلال مقابل الاهلی بود مواردی است که کادرفنی قبلی تیم به آن بی توجه بود یا اگر سعی در ایجاد یا ترمیم آن داشت، مثمرثمر نبود. دو قهرمانی در آسیا و همینطور دو نایب قهرمانی در قاره کهن بخشی از تاریخچه باشگاهی است که مجیدی تلاش دارد تا با شاگردانش برگی جدید به آن اضافه کنند. ستاره سوم یا کسب عناوین بزرگ مانند قهرمانی در لیگ برتر آرزوهای هوادارانی است که طی فصول گذشته همواره شاهد برتری رقیب دیرینهشان بودهاند و اکنون مجیدی و تیمش ماجراجویی را آغاز کردهاند که اگر با همین دقت پیش برود، کسب آنها دور از دسترس نخواهد بود.