معاون وزیر اقتصاد:
درجمهوری اسلامی نگاه امنیتی به سرمایهگذار نداریم
در جمهوری اسلامی نگاه امنیتی به سرمایهگذار نداریم و سرمایهگذار داخلی و خارجی را بیگانه نمیدانیم.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی در همایش فرصتهای سرمایهگذاری با رویکرد اقتصاد مقاومتی در همدان اظهار کرد: در آمار اقتصادی موجود در سازمان سرمایهگذاری، فنی و اقتصادی ایران سهم سرمایهگذاری خارجی در همدان صفر است.
به گزارش ایلنا از همدان؛ محمد خزاعی افزود: البته در سالهای ۹۲ و ۹۳ رقم ۲ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب کرده است اما در کل عمر سازمان سرمایهگذاری که بیش از ۴۰ سال میگذرد میزان جذب سرمایهگذاری نزدیک به صفر است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: استفاده از منابع مالی خارجی در یک استانی که پدر تمدن ایران است وضعیت جامعه تأسف دارد و همچنین آمار صندوق ضمانت صادرات نیز در حوره فعالیتی همدان پایین است.
وی تصریح کرد: شرایط اقتصادی برای استانی که زبان تمدن ملت فارسی است مناسب نیست اما برگزاری همایش سرمایهگذاری اگر در ۲ ماه آینده اتفاق اقتصادی را منجر نشود میتواند بیداری را برای توسعه سرمایهگذاری داخلی و خارجی در استان همدان فراهم کند.
خزاعی توجه به نمادهای اقتصادی، تولید و سرمایهگذاری در قرآن کریم از مصادیق زیبایی و جمال خداوند در دنیای آفرینش خلقت دانست و افزود: در منطق دینی، نظام جمهوری اسلامی، دولت تدبیر و امید و مقام معظم رهبری توسعه اقتصادی، تولید و کاهش فقر از عوامل قدرت کشور و ملت ایران محسوب میشود.
وی بیان کرد: در چند سال اخیر مقام معظم رهبری تأکیدات بر توسعه اقتصادی دارد و در مقوله اقتصاد مقاومتی دو مشخصه تولید و سرمایهگذاری مورد توجه است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی عنوان کرد: رشد اقتصادی به عنوان مؤلفه قدرت ملت ایران در نظام اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد و این مسئله یک گفتمان اقتصادی نیست بلکه یک برنامه عملی است.
وی با تأکید بر اینکه دستاندرکاران نظام جمهوری اسلامی ایران اعتقاد بر حمایت از اقتصاد، تولید و رشد اقتصادی دارند، اظهار کرد: امروز کشور ما در جنگ اقتصادی دنیا قرار دارد و دشمنان برای فشار بر ایران راه اقتصادی را در پیش گرفتند و به دنبال ایجاد تنگنا و محدودیت در توسعه اقتصادی ایران هستند.
وی تصریح کرد: تحریمها نشان دهنده آن است که اقتصاد در بازیهای سیاسی دنیا و قدرتنمایی کشورها حرف اول را میزند که اگر در این مسیر غفلت کنیم دچار صدمه میشویم.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی تأکید کرد: در باب حمایت از سرمایهگذاری و اقتصاد شعار سیاسی نیست بلکه یک باور ملی و اعتقادی و حیثیتی برای کشور است و متعهد به ایجاد تسهیلات، روانسازی و کاهش قوانین زاید و کاهش فقر هستیم تا قدرت اقتصادی در ایران شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بهرهمندی جمهوری اسلامی از قدرتمند و ثروتمند مایه آبرومندی اسلام است، بیان کرد: پنج قدرت تأثیرگذار دنیا با حق وتو در سازمان ملل در یک طرف می بشینند و ایران در مقابل با هم به مذاکره مینشیند که این امر اتفاق نادری است.
خزاعی افزود: چون ایران دارای نمادها و قدرتی در منطقه است این کشورهای قدرتمند ناگزیر ساخته است که به منظور رفع معضلات منطقه با ایران به مذاکره بنشینند.
وی یکی از المانهای نماد قدرت را قدرت اقتصادی دانست و گفت: سیستمهای اقتصادی ما اگر در قدرت اقتصادی کوتاهی کنند به طور قطع در این نماد قدرت و اعتقاد ملی و دینی صدمه وارد میشود.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه استقبال از سرمایهگذاری داخلی و خارجی یک امر اعتقادی، سیاسی و ملی برای هر ملت ایرانی است، عنوان کرد: سرمایهگذاری داخلی دارای جایگاه مهمی در کشور است که باید به آن توجه کنیم تا سرمایهگذاران دالخی بتوانند با آرامش، امنیت و اعتماد زمینهها و بسترهای لازم برای سرمایهگذاری را فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاران داخلی فرش قرمز برای سرمایهگذاری خارجی پهن میکنند، گفت: یکی زا اولویتهای برنامه اقتصادی کشور در برنامه ششم توسعه جذب سرمایهگذرای داخلی است و در این زمینه تأمین منابع خارجی نیز اهمیت دارد.
خزاعی تصریح کرد: برای تأمین منابع از خارج سرمایهگذاری خارجی ارجحتر از استقراض خارجی است بر این اساس نحوه بسترسازی برای جذب منابع خارجی و سرمایهگذاری خارجی در برنامه ششم تدوین شده و آخرین فصول برنامهها و پیشنهادات حوزه سرمایهگذاری خارجی را تدوین کردهایم.
وی خطاب به سرمایهگذاران خارجی و ایرانیانی که از خارج در کشور مبادرت به سرمایهگذاری میکنند، اظهار کرد: بر مبنای قوانین موجود سرمایهگذاری شما در مقابل ریسکهای غیرتجاری تضمین و حفاظت میشود.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: سیستم بانکی نیز موظف است در اوردن، بازگشت، انتقال سود سرمایهگذرای به سرمایهگذار همکاری کند و توسط جمهوری اسلامی ایران سرمایه ضمانت میشود.
وی ابراز کرد: در سال ۸۲ با تصویب قانون جدید سرمایهگذاری موفقیتهای مطلوبی در حوزه تضمین حفظ سرمایه، انتقال سرمایه و سود در مقابل تصمیمات ملی و تعرض حاصل شده است.
خزاعی بیان کرد: در سازمان سرمایهگذاری قراراداد ایجاد پنجره واحد تجاری مجازی منعقد شده است تا سرمایهگذاران بدون حضور فیزیکی اقدام به دریافت مجزو کنند که این برنامه در سالهای آینده در کل کشور عملیایت میشود.
وی امنیت اجتماعی را از ضروریات سرمایهگذاری دانست و گفت: در جمهوری اسلامی نگاه امنیتی به سرمایهگذار نداریم و سرمایهگذار داخلی و خارجی را بیگانه نمیدانیم.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی همچنین نقش روحانیون و دستگاههای فرهنگی را در توسعه و ترویج فرهنگ سرمایهگذاری مؤثر دانست و افزود: در ایجاد فضای مناسب برای آرامش بخشیدن به سرمایهگذاران داخلی و خارجی به نبال حمایت از آنها و رفع مشکلات هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری استان همدان با رویکرد اقتصاد مقاومتی گفت: به سرمایه گذاران ایرانی و خارجی اطمینان می دهیم که با کمال قدرت از آنها حمایت می کنیم.
میرمحمدصادقی با بیان اینکه همدان دارای امتیازات خاصی در زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی است، گفت: همدان با دارا بودن زمینههای سرمایهگذاری و به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران بستری مناسب برای سرمایهگذاری است.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر با ورود دولت تدبیر و امید وضعیت بهبود یافته و مقام معظم رهبری با نامگذاری هفت سال گذشته با عناوین اقتصادی بر مسئله سرمایهگذاری بخش خصوصی تاکید داشتهاند.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور بر توسعه سرمایهگذاری بخش خصوصی در کشور تاکید دارد، عنوان کرد: دولت تدبیر و امید معتقد است که توسعه کشور، رونق اقتصادی، تولید و اشتغالزایی با حضور بخش خصوصی در کشور اتفاق میافتد و این مسئله را نیز به وزرا کابینه تاکید دارند.
نایب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند و این اصل قانون میتواند زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.
میرمحمدصادقی بیان کرد: زمینه برای سرمایهگذاری بخش خصوصی فراهم بوده و در اتاق ایران نیز تلاش میکنیم تا سرمایههای بخش خصوصی بویژه سرمایهگذاران همدانی مقیم تهران را برای این استان جذب کنیم.
وی با اشاره به اینکه وزارت اقتصادباید بازگشت سرمایه و سود بخش خصوصی را تضمین کند، گفت: برنامه اتاق ایران این است تا از ظرفیت واحدهای تولیدی کنونی کشور استفاده کرده و ضمن بهبود وضعیت کسب و کار، رفع مشکلات نقدینگی و رفع مشکلات اقتصادی سرمایهگذاران بستر مناسبی برای سرمایهگذاران فراهم کند.