سرپرست گروه پرسیا در گفتگو با ایلنا:
اجرای بانوان حتی با مجوز هم با مشکل مواجه است
صدای بانوان باید در ایران ثبت شود تا مشکلی بوجود نیاید. اشعاری که بانوان میخوانند؛ هجو نیست / بانوان در برخی مناطق کشور حتی طبق مجوزهایی که دریافت کردهاند؛ اجازه اجرا ندارند.
فهیمه نورفردی(سرپرست و خواننده گروه پرسیا) درباره حضور گروهش در جشنواره موسیقی فجر گفت: گروه ما برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر حضور خواهد داشت اما پیشتر هم کنسرتهایی را برگزار کردیم.
سرپرست گروه پرسیا درباره کنسرت گروهش به خبرنگار ایلنا گفت: در این کنسرت قطعات در دو بخش اجرا خواهد شد. در بخش اول آواز دشتی و در بخش دوم آواز اصفهان خوانده خواهد شد. در بخش آواز دشتی تصنیفهایی چون «بسته دام» «رینگ شهنازی» و در آواز اصفهان تصنیف «شانه» و «رنگ پریچهر و پریزاد» اجرا میشود.
او ادامه داد: جشنواره موسیقی فجر موقعیت خوبی برای حضور بانوان است اما متاسفانه به دلیل رقابتی نبودن جشنواره در بخش بانوان کار نوئی ارائه نمیشود. اگر بخش بانوان رقابتی باشد طبعا گروهها به دنبال ارائه آثار جدید از آهنگسازان جدید خواهند بود اما در این شرایط تنها چند اجرای معمولی و بدون نوآوری در جشنواره خواهیم داشت.
نورفردی درباره ممنوعیت صدای بانوان در ایران گفت: متاسفانه صدای خانمها به نصف مردم ایران نمیرسد و من بعید میدانم با صدای خانمها مشکلی برای جامعه ایجاد شود. من امیدوارم که بانوان هم بتوانند اجراهای عمومی داشته باشند زیرا وقتی اجرا محدود باشد؛ ایرادات گروهها رفع نشده و مشکلات باقی میماند.
او ادامه داد: خانمهای بسیاری تمرین میکنند و زحمت میکشند اما درنهایت هیچ چیز در یافت نمیکنند و حتی در اجراهایشان اجازه فیلمبرداری صدابرداری و عکسبرداری هم ندارند این مسئله باعثمیشود که کار بانوان هیچ جا ثبت نشود. ما بارها گفتیم که حداقل این اجراها برای خود سازمان ثبت شود تا کارگروهها قابل بررسی باشد اما متاسفانه چنین شرایطی فراهم نشده است.
سرپرست گروه پرسیا؛ ممنوعیت حضور بانوان بهعنوان نوازنده در برخی از کنسرتها را نیز به علت اعمال سلیقههای شخصی دانست و اظهار داشت: اگر یک قانون وا حد وجود دارد باید در همه جا یکسان اجرا شود. متاسفانه در کشور ما هرکس به دنبال سلیقه شخصی خودش در اجرای قانون است و نتیجهی آن؛ این است که بانوان در برخی مناطق کشور حتی طبق مجوزهایی که دریافت کردهاند؛ اجازه اجرا ندارند.
وی افزود: کار باید از ریشه درست شود یعنی صدای بانوان باید در ایران ثبت شود تا مشکلی بوجود نیاید. اشعاری که بانوان میخوانند؛ هجو نیست. تمام این آوازها از اشعار شعرای بزرگ ایران است که پر از صحبتهای عارفانه و عالمانه است. اگر اشعار مشکلی ندارند درنتیجه مشکل با صدای خانمهاست و در آنصورت ما باید گویندگان خانم را هم از صدا و سیما حذف کنیم. امیدوارم که شرایط برای جوانان بهبود یابد زیرا ما سالها در این شرایط فعالیت کردیم و دیگر وقت جوانان رسیده است.