امین غفاری در گفتگو با ایلنا:
جشنواره موسیقی باید تاثیر بلندمدت داشته باشد
اگر قرار است یک جشنواره تاثیر بلندمدت خود را داشته باشد، نباید اهدافش را به چند اجرا در زمانی محدود اختصاص دهد.
ارکستر پاسارگاد قرار است در بخش رقابتی موسیقی کلاسیک غیرایرانی، آثاری از هنرمندان ایرانی و غیرایرانی را اجرا کند و امین غفاری، سرپرست این ارکستر معتقد است؛ اگر قرار است یک جشنواره تاثیر بلند مدت داشته باشد، نباید اهدافش را به چند اجرا در زمانی محدود اختصاص دهد.
سرپرست ارکستر پاسارگاد در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ درباره تشکیل ارکستر پاسارگاد گفت: این ارکستر به رهبری آقای مهدی پناهی و همت نوازندگانی چون میلاد عباسی، آرمین قضاتی، علی فیروزی و بسیاری دیگر از نوازندگان خوب کشور تشکیل شد. ارکستر پاسارگاد در سال ۹۲ با هدف اجرای پایانامه من تمرینات خودش را آغاز کرد و خوشحالم که از آن زمان تاکنون، اجراهای بسیاری درتالارهای خوب کشور داشتیم.
او ادامه داد: هدف اصلی ما برای تشکیل این ارکستر، امکان اجراهای سولو برای نوازندگان بود. در ارکستر پاسارگاد این امکان وجود دارد که نوازندگان همراه با ارکستر پروژههای سولو داشته باشند. ما در اولین اجراهای سولو از حضور آقای مازیار ظهیرالدینی بهره بردیم و پس از آن هم کارهای بسیاری اجرا شد. هدف دیگر ما نیز اجرای قطعات مشهور موسیقی فیلم بود که به عقیده من اتفاق مهمی است اگر ما بتوانیم موسیقی فیلمهای مهم دنیا را در کنسرتهایمان اجرا کنیم.
غفاری با اشاره به اینکه ارکستر پاسارگاد آثار آهنگسازان ایرانی را نیز اجرا میکند؛ اظهار داشت: ارکستر پاسارگاد علاقمند است تا در کنار اجرای آثار آهنگسازان غربی، آثاری از آهنگسازان ایرانی را اجرا کند و در این راستا تاکنون ما آثاری از آقای شهرداد روحانی مهدی پناهی را اجرا کردیم.
وی افزود: ارکستر پاسارگاد سعی دارد تا رپرتوارهایی که تاکنون در ایران شنیده نشده است را اجرا کند و به طور مثال در آخرین کنسرتمان قطعاتی از دبوسی و کنسرتو گیتار آرام خوئز را اجرا کردیم.
این نوازنده ویولن ضمن تاکید بر اینکه ارکستر پاسارگاد محدودیتی برای اجرای آثار موسیقایی ندارد؛ بیان کرد: در ارکستر پاسارگاد قطعات کلاسیک از تمام دورهها اجرا میشود و ما هیچ محدودیتی برای اجرای آثار نداریم. اینکه چه رپرتواری برای کنسرت انتخاب شود در درجه اول وابسته به رهبر ارکستر است اما به طور مثال ما موسیقی نمایش بانوی زیبای من را هم اجرا کردیم که کار متفاوتی نسبت به دیگر آثار اجراییمان بود.
غفاری درباره برنامههای آینده این ارکستر گفت: در آینده کنسرتی با محوریت موسیقی فیلم برگزار خواهیم کرد و در این کنسرت تمام قطعات مربوط به موسیقی فیلمهای مشهور خواهد بود که به نظر اتفاق بسیار مثبتی است.
سرپرست ارکستر پاسارگاد درباره حضور ارکستر در جشنواره فجر نیز اظهار داشت: نکته خوشحال کننده جشنواره موسیقی فجر این است که یک گروه میتواند بدون دغدغههای اجاره سالن یا دریافت مجوز به اجرای آثارش بپردازد و من خوشحالم که میتوانیم بدون دغدغه و درگیر شدن با روال سخت دریافت مجوز، در جشنواره موسیقی فجر اجرا کنیم.
نوازنده ویولن ارکستر پاسارگاد درباره قطعات اجرایی کنسرت جشنواره فجر گفت: در این کنسرت ما قطعات متنوعی را اجرا خواهیم کرد. ارکستر پاسارگاد درکنار اجرای آثاری از باخ، موتسارت، چایکوفسکی، قطعهای از شهرداد روحانی با عنوان باغ ایرانی را هم اجرا میکند.
او ادامه داد: گروه پاسارگاد با بهترین آثار خودش روی صحنه می آید و من امیدوارم که جشنواره برنامهای برای حمایت از گروههای برگزیده داشته باشد. این حمایت باید در تمام بخشهای رقابتی جشنواره باشد و به عقیده من اگر قرار است یک جشنواره تاثیر بلند مدت داشته باشد، نباید اهدافش را به چند اجرا در زمانی محدود اختصاص دهد.
غفاری در پایان گفت: امیدوارم که مسئولین پس از جشنواره به گروهها کمک کنند تا دغدغههایمان صرفا به اجرای موسیقی معطوف شود و دیگر دغدغهای برای مجوز و هزینههای غیرمنطقی تالارها نداشته باشیم. جشنواره نباید به فکر این باشد که با چند اجرا در یک زمان خاص کار خودش را پایان دهد و باید به فکر تاثیرگذاری بلندمدت باشد.