خبرگزاری کار ایران

آهنگساز آلبوم

کپی غیرمجاز هم نامش دزدی‌ست

کپی غیرمجاز هم نامش دزدی‌ست
کد خبر : ۲۲۳۴۳۲

مردم به زشتی دزدی آگاهند اما هنوز آگاه نیستند که کپی غیرمجاز هم نامش دزدی است. مشکل اصلی‌تر آنجاست که صداوسیما هم آثار مختلفی را بدون رعایت حق و حقوق پدیدآورندگان؛ پخش می‌کند.

نگار دستمالچی؛ چندی پیش آلبوم " زیر باران " به خوانندگی سینا سرلک را منتشر کرده است. وی گفت: مردم به زشتی دزدی آگاهند اما هنوز آگاه نیستند که کپی غیرمجاز هم نامش دزدی است.

این آهنگساز و نوازنده سنتور در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ اظهار داشت: بعداز انتشار آلبوم «زیر باران»، هیچ رسانه‌ای نیامد و خبری نگرفت و می‌توان گفت این کار بازتاب معنوی هم نداشت. از پخش اثر هم خبر ندارم. در یک کلام می‌توان گفت در سایه نبود تبلیغات کارم گم شد و زیاد به چشم نیامد.

وی درباره قانون کپی‌رایت خاطرنشان کرد: قانون کپی‌رایت؛ قانونی برای حفظ آثار هنری است و درک و شناخت آن به فرهنگسازی نیاز دارد که بازهم صداوسیما در این زمینه می‌تواند بسیار اثر گذار باشد. مردم به زشتی دزدی آگاهند اما هنوز آگاه نیستند که کپی غیرمجاز هم نامش دزدی است. ولی مشکل اصلی‌تر آنجاست که خود صداوسیما هم که باید مجری این فرهنگ باشد؛ آثار مختلفی را بدون اینکه حق و حقوق پدید آورندگان را رعایت کرده باشد؛ پخش می‌کند.

این هنرمند در ادامه داد: در نتیجه پیشرفت تکنولوژی و وجود سایت‌های متعدد دانلود رایگان و بی‌توجهی مسئولان در این حوزه، ورشکستگی صنعت موسیقی، دلزدگی و بی‌انگیزگی برای آهنگسازان را بدنبال آورده است. چرا مسئولان که برای هر چیزی فیلتر می‌گذارند برای دانلود موسیقی فیلتر نمی‌گذارند؟!

وی درباره وضعیت هنرستان‌های موسیقی نیز گفت: هنرستان بهترین مکان برای کشف و پرورش استعداد‌های موسیقی است. تمام بزرگان موسیقی این کشور فارغ التحصیل از هنرستان‌های این مملکت بودند. کسانی که در هنرستان‌ها تعلیم می‌بینند نوازندگی آنان غیرقابل مقایسه با کسانی است که به طور آزاد در آموزشگاه‌ها تعلیم می‌بینند.

وی ادامه داد: در قدیم کسانی که فارغ التحصیل هنرستان بودند بلافاصله جذب صداوسیما و اداره فرهنگ و هنر می‌شدند، بیمه می‌شدند و این به معنی انگیزه است. ولی امروز این امکان وجود ندارد. دردناک‌تر اینکه خانواده‌ها صرف اینکه فرزندشان هنرستان می‌رود فرزند را ثبت نام می‌کنند و به کمترین چیزی که توجه دارند ساز و موسیقی است ولی در قدیم استعداد سنجی می‌شد و کسانی که وارد هنرستان می‌شدند عاشق ساز بودند. مسلم است که وقتی عشق نباشد استاد هم نمی‌تواند عشق و انرژی بگذارد در نتیجه چهره شاخصی به جامعه عرضه نمی‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز