خبرگزاری کار ایران

نماینده تجسمی‌ها در دیدار با رئیس‌جمهور:

مسایل مالی بابت خرید آثار هنری معطل مانده است

مسایل مالی بابت خرید آثار هنری معطل مانده است
کد خبر : ۱۳۵۴۲۷

عمده نگاه‌ها به عرصه هنر تجسمی نگاه تفریح و تفنن است / بیش از گذشته باید از گالری‌ها حمایت کرد. متاسفانه گالری‌های اصلی عرصه هنر تنها در تهران فعالند و تعداد کمی گالری فعال در شهرستان‌ها داریم / موزه هنرهای معاصر مدت‌هاست نتوانسته خریدهای جدیدی داشته باشد و سیر نزولی را طی می‌کند.

ایلنا: ابراهیم حقیقی که به نمایندگی از هنرمندان تجسمی در دیدار هنرمندان با حسن روحانی سخن می‌گفت؛ بر توجه به موزه هنرهای معاصر؛ خرید آثار هنری؛ اقتصاد هنر؛ پویایی گالری‌ها و توجه به هنرمندان شهرستانی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابراهیم حقیقی در این مراسم گفت: از زمانی که جنابعالی اعلام نامزدی کردید تمام هنرمندان شما را می‌شناختند اما بعد از مناظره‌ها امیدی که در شعارهایتان به آن اشاره کردید؛ در دلشان زنده شد و با انتخاب‌های شما در هیات دولت هم تدابیرتان برایشان روشن شد.

وی گفت: متاسفانه عمده نگاه‌ها به عرصه هنر تجسمی نگاه تفریح و تفنن است در حالی که وقتی از صبح بیدار می‌شویم و از خانه بیرون می‌زنیم از نقش و نگار شهر، روزنامه‌ها و حتی نقش پتویی که در بازگشت به خانه مشاهده می‌کنیم همه حاصل کار یک طراح و هنرمند عرصه تجسمی است.

حقیقی با بیان اینکه؛ نیازهای زیادی باعثشده تا از دولت تدبیر و امید بخواهیم که به آن‌ها بپردازد، گفت: مسایل مالی بابت خرید آثار هنری از سوی بانک‌ها و موسسات معطل مانده در حالی که صورت گرفتن این امر می‌تواند کمک ویژه‌ای به احیای هنرهای تجسمی کند و سرمایه ملی را به جایی برد که لیاقت آن را دارد.

وی گفت: معتقدم که چرخه اقتصاد و هنر از طریق گالری‌ها باید انجام شود و به این ترتیب بیش از گذشته باید از گالری‌ها حمایت کرد. متاسفانه گالری‌های اصلی عرصه هنر تنها در تهران فعالند و تعداد کمی گالری فعال در شهرستان‌ها داریم.

حقیقی گفت: از دولت می‌خواهیم در استانداری‌های خود برای احداثگالری‌های جدید حمایت کند چراکه این امر باعثمی‌شود هنرمند محروم شهرستانی دیگر مجبور نشود برای برگزاری یک نمایشگاه خود به تهران بیایدو آیا موفق شود یا نشود.

او در حمایت از موزه هنرهای معاصر گفت: این موزه در حالی که از ۱۰ موزه بزرگ جهان از حیثدارا بودن آثار هنری محسوب می‌شود؛ مدت‌هاست که نتوانسته خریدهای جدیدی از میان آثار هنری داشته باشد و سیر نزولی خود را طی می‌کند. درحالی که بیشترین هنرمند را در منطقه جغرافیایی خود داریم و آمارهای جهانی این سخن بنده را تایید می‌کنند.

وی گفت: سوال اینجاست که با این ظرفیت چرا سهم ما در بازارهای جهانی اندک است. چطور می‌توان فارغ‌التحصیلان را به گونه‌ای وارد این عرصه کرد که توانایی خلق افتخاراتی همچون هنرمندان گذشته در سطح مجامع بین‌المللی داشته باشیم. در حالی که مجلات سینمایی متعدد موجود است اما هنرهای تجسمی هیچ مجله و یا رسانه فعالی ندارند در حالی که بخش زیادی از این هنرها به نیروی تبلیغات زنده هستند باید برای آن‌ها اندیشه کرد که چگونه رشد کنند.

حقیقی درباره جایگاه خانه هنرمندان نیز گفت: خانه هنرمندان ایران مجموعه‌ای است که تمام اصناف هنری را در خود جمع دارد و ارشاد می‌تواند از ظرفیت این مجموعه سهم بیشتری ببرد.

دیدار هنرمندان با رئیس‌جمهور؛ چهارشنبه شب(۱۸ دی) با حضور تعدادی از اهالی هنر و مدیران ارشاد در تالار وحدت برگزار شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز