ایجاد منطقه آزاد علمی_ دانشگاهی در منطقه آزاد ماکو/ تکمیل زیرساختها رشد مناطق آزاد را به همراه دارد
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: ما در حال حاضر به دنبال ایجاد منطقه آزاد علمی_ دانشگاهی هستیم تا برای دانشجویانی را که به ترکیه، روس و آسیای میانه برای تحصیل میروند بتوانیم دانشگاهی ایجاد کنیم و آنها با وجود دانشگاههای داخلی بدون هزینه گزاف مدرک تحصیلی مشترک دریافت کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو، حسین گروسی، مدیرعامل منطقه آزاد ماکو در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴ اظهار کرد: منطقه آزاد تجاری ماکو در سال گذشته نیز در نمایشگاه کیش اینوکس حضور داشت و فرصتهای خوبی برای تامین مالی به دست آورد.
وی افزود: امروز روشهای نوین تامین مالی دارای اهمیت است وشرکتهای بیمه ای، کارگزار و تامین سرمایه که از روشهای نوین استفاده میکنند، در این نمایشگاه حضور دارند که فرصت خوبی برای مناطق آزاد تجاری کشور به خصوص منطقه آزاد ماکو است.
گروسی ادامه داد: همان طور که میدانید منطقه آزاد ماکو جوانترین منطقه آزاد در بین نسل اول مناطق آزاد است. زیرا نسل اول مناطق آزاد ۷ منطقه آزاد تجاری و صنعتی بود که تاسیس شد و پس از آن مناطق دیگری به این مجموعه اضافه شدند و ما امروز ۱۸ منطقه آزاد تجاری_صنعتی داریم که هرکدام دارای قابلیتهای خاص خود هستند.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو بیان کرد: منطقه آزاد ماکو از نظر وسعت و موقعیت جغرافیایی شاید بتواند فرصتهای مناطق آزاد دیگر را مهیا کند. هر منطقهای یک برند دارد. مانند جزیره کیش دارای برند گردشگری و جزیره قشم دارای برند پتروشیمی و شیلات است. اما منطقه آزاد ماکو در حوزه معادن، تولید انواع پوشاک، امنیت غذایی و گردشگری میتواند موثر باشد. وقتی از حوزه گردشگری سخن به میان میآید، منظور گردشگری خرید، گردشگری سلامت، گردشگری ورزشی و گردشگری علمی است.
*** منطقه آزاد علمی_ دانشگاهی در منطقه آزاد ماکو
در این باره ادامه داد: ما در حال حاضر به دنبال ایجاد منطقه آزاد علمی_دانشگاهی هستیم تا برای دانشجویانی را که به ترکیه، روس و آسیای میانه برای تحصیل میروند بتوانیم دانشگاهی ایجاد کنیم و آنها با وجود دانشگاههای داخلی بدون هزینه گزاف مدرک تحصیلی مشترک دریافت کنند. همه این حوزه در منطقه آزاد ماکو وجود دارد. طرح جامع ماکو نیز بر همین اساس تهیه شده است.
*** رشد هر منطقه آزاد با زیرساخت های آن است
موضوع دیگر در مناطق آزاد، مساله زیرساخت هاست. رشد هر منطقه آزاد با زیرساختهای آن است. زیرساختها شامل ریل، فرودگاه، بزرگراه و آزادراه است. منطقهای که این زیرساختها را نداشته باشد نمیتواند توسعه یابد.
منطقه آزاد جبل علی در امارات متحده به عنوان یکی از مناطق مهم دنیا شناخته شده و خود امارات متحده نیز یکی از کشورهای بزرگ در عرصه لجستیک، تجارت و ترانزیت شده، به دلیل هواپیمایی آن است. امروز هواپیمایی امارات شانه به شانه لوفت هانزا حرکت میکند. نواقص فرودگاه در منطقه آزاد ماکو رفع شده است.
سالها موضوع کریدور شرق به غرب در منطقه آزاد ماکو مطرح بود. اما با مصوبه راه آهن و شورای عالی امنیت ملی و بسیاری از دستگاهها نقطه انتهایی کریدور شرق به غرب از سه راه مرند به سمت فرودگاه و دهکده لجستیک و از آن به چشمه ثریا منتهی میشود که به ریل سراسری ترکیه وصل میشود. این اقدامات از جمله کارهای زیرساختی است که باید انجام شود. همچنین، طرح جامع منطقه آزاد توسط سازمان محیط زیست تصویب شده است.