مدیرعامل منطقه آزاد انزلی:
۲۷ هزار میلیارد تومان درخواست سرمایهگذاری در بندر سبز کاسپین به امضا رسید
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه بندر کاسپین یکی از مناطقی است که توجه ویژهای به سبز و بی آلاینده بودن دارد، گفت: در سال گذشته۲۷ هزار میلیارد تومان درخواست سرمایهگذاری در این بندر به امضا رسیدهاست.
۲۷ هزار میلیارد تومان درخواست سرمایهگذاری در بندر سبز کاسپین به امضا رسید
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه بندر کاسپین یکی از مناطقی است که توجه ویژهای به سبز و بی آلاینده بودن دارد، گفت: در سال گذشته۲۷ هزار میلیارد تومان درخواست سرمایهگذاری در این بندر به امضا رسیدهاست.
محمدسجاد سیاهکارزاده با بیان اینکه بندر کاسپین که اصطلاحا بندر نسل نو یا بندر نسل سوم نامیده میشود، بندری با یک ویژگیهای منحصر به فرد است که در میان بنادر شمالی امکان ویژهای را برای اقتصاد جمهوری اسلامی از جهت دریایی فراهم کرده و این بندر به دلیل نوع طراحی و لوکیشن که دارد امکان بهرهبرداری بدون دغدغه و پیشروی آب دریای خزر آنجا وجود دارد.
وی افزود: در سالی که گذشت، تخلیه و بارگیری کالاها از این منطقه، با ۲۴ درصد افزایش نزدیک به ۷۵۰ هزار تن صورت گرفت به دلیل جایگاهی که در کوریدورهای بین المللی دارد با اتصال به راه آهن سراسری، ضمن کاهش زمان حمل و نقل، امکان کاهش هزینه را نیز فراهم میکند و امنیت انتقال کالا فراهم و امکان انتقال بار و کالا از شمال یا از جنوب به بنادر شهید رجایی چابهار و هر جای دیگری در کشور که حائز راه آهن هست، وجود خواهد داشت.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی، گفت: به زودی یک فراخوان محدودی برای جذب سرمایهگذار در اسکله دیگری از اسکلههای بندر کاسپین اعلام خواهیم کرد و سرمایهگذاران داخلی و خارجی در حوزه بندر میتوانند شرکت کنند.
سیاهکارزاده ادامه داد: بحث لایروبی بنادر یکی از موارد مهم است؛ آب دریای خزر سالانه حدود هشت سانتیمتر طبق گزارشهایی که رسیده به خاطر تغییرات اقلیمی و از جمله بحث ورودی حقابه خزر از سوی روسیه محدودیتهایی در آن به وجود آمده و این تهدیدی است برای بنادر شمالی ما. بعضی از بنادر ما مثل بندر آستارا دچار مشکل جدی شدهاند.
وی تاکید کرد: سالی که گذشت تولیدات منطقه آزاد انزلی حدود ۲۲ و نیم میلیون دلار به خارج کشور صادر و ۳۶۶ میلیون دلار از تولیدات منطقه آزاد در کشور خود مصرف شد. امسال نیز ری اکسپورت یا صادرات مجدد حدود ۴۷۸ میلیون دلار امسال اتفاق افتاده که باید بیشتر شود.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی، گفت: تعداد ۴۰۰ شرکت خارجی در منطقه آزاد ثبت شده داریم که برخی از آنها فعال هستند و در کنار آن موضوع بهرهورسازی بنگاههای کم بازده یا غیر فعال در دستور قرار دارد در سالی که گذشت طبق آمار حدود ۲۰ بنگاه احیا شد.
سیاهکارزاده ادامه داد: گرچه مشکل واگذاری زمین داریم، اما ۸۰ پروژه سرمایهگذاری با ارزش ۴۸ همت در حال ساخت داریم. همچنین سرمایهگذاران در سال پیش، ۲۷ هزار میلیارد تومان درخواست سرمایهگذاری داشتندکه حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان به انعقاد قرارداد رسیده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر اخذ ضمانت سرمایهگذاران بر توجه به کمبودن میزان آلایندگیها و ورود صنایع سبز به این خطه، با بیان اینکه پروژههای سرمایهگذاری که در منطقه آزاد انزلی تعریف میشود باید حتما یک گرید خاصی از آلایندگی را حداکثر داشته باش، گفت: زیرا این منطقه یک اقلیم ویژهای را داراست و حتماً باید به آن توجه کرد و حتی پتروشیمیها یا مینی پتروشیمیها هم امکان مشارکت نخواهند داشت.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی، تاکید کرد: حوزههای مرتبط با محصولات کشاورزی حوزههای مرتبط با گیاهان دارویی بیشتر مورد توجه ما برای حضور در این منطقه آزاد است که شرکتهایی از مالزی نیز بر همین اساس درخواست دادهاند که در حال بررسی هستند.