توزیع 15 هزار دُز واکسن آنفلوآنزا در استان مرکزی
واکسن آنفلوآنزا سویههای کرونا را پوشش نمیدهد
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با اشاره به نزدیک شدن فصل سرد سال و اثربخشی تزریق واکسن آنفلوآنزا پیش از شروع این فصل، گفت: در این راستا و برای پیشگیری از ابتلا به هرگونه بیماری از جمله آنفلوانزا و سرماخوردگی، 15 هزار دُز واکسن آنفلوانزا در سطح داروخانههای این استان توزیع شد.
به گزارش ایلنا، عباس علیمرادیان به تنوع واکسنهای موجود در استان اشاره کرده و افزود: این واکسنها در قالب واکسن ایرانی و خارجی توزیع میشود. در این راستا توزیع واکسن آنفلوآنزای ایرانی فلوگارد (Fluguard) با قیمت 2 میلیون 630 هزار ریال در داروخانههای استان آغاز شده است.
وی ادامه داد: همچنین توزیع واکسنهای آنفلوآنزای خارجی اینفلووَک (Influvac) تولید هلند با قیمت 2 میلیون و 960 هزار ریال و وَکسیگریپ (Vaxigrip) تولید فرانسه با قیمت 2 میلیون و 151 هزار ریال از نیمه نخست شهریور در داروخانههای استان آغاز شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اظهار داشت: تزریق واکسن ایرانی فلوگارد برای افراد بالای 18 سال و تزریق واکسنهای خارجی اینفلووَک هلندی و وَکسیگریپ فرانسوی برای سنین 6 ماه به بالا مورد تأیید است.
علیمرادیان با اشاره به اینکه خوشبختانه دپوی لازم از واکسن آنفلوآنزا در استان انجام شده است، تصریح کرد: این واکسن در تمامی داروخانههای استان توزیع شده است، مگر اینکه داروخانهای خاص تمایلی به دریافت و فروش این واکسن نداشته باشد.
وی با یادآوری اینکه 180 داروخانه در استان مرکزی فعالیت دارند که از این تعداد 140 داروخانه در بخش دولتی و بقیه در بخش خصوصی هستند، بیان داشت: مردم در صورت مشاهده هرگونه گرانفروشی در این زمینه، مراتب را از طریق شماره 190 و یا حضوری به اطلاع معاونت غذا و دارو اطلاع دهند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تأکید کرد: بهترین زمان تزریق واکسن در بازه زمانی از 10 شهریور تا 10 آبان است. در صورت تزریق نکردن واکسن در زمان مناسب، تزریق تا پایان آذر و حتی دیرتر نیز به خصوص در افراد پرخطر توصیه میشود.
علیمرادیان ابراز داشت: قطعاً برای اثربخشی این واکسن، باید تزریق دُز یادآور را نیز یک ماه پس از تزریق اولین دوز انجام داد. البته این واکسن سویههای کرونا را پوشش نمیدهد و افراد باید با وجود تزریق واکسن، حتما مراقبتهای بهداشتی را نیز مد نظر داشته باشند.
وی اضافه کرد: بهتر است تمام افراد بالای 6 ماه واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، اما در صورت کمبود، کودکان 6 ماه تا 5 سال، بزرگسالان بالای 50 سال، افراد دارای بیماری زمینهای ریوی، قلبی، کبدی، خونی، دیابت، متابولیک و عصبی، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و بیماران پیوندی، زنان باردار یا افرادی که قصد بارداری در فصول سرد سال را دارند، سالمندان ساکن در خانه سالمندان و افراد بسیار چاق با شاخص توده بدنی (BMI) بالای 40، در اولویت تزریق هستند.