رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص کشور:
وضعیت آلودگی هوای اراک از تهران هم مهمتر و جدیتر است
هرچه دارو برای بیماران ام اس و سرطانی اختصاص دهیم قطعا با این شرایط آب و هوایی نتیجهای نخواهیم گرفت
رئیس بنیاد امور بیماری های خاص کشور گفت: بحثآلودگی هوای اراک موضوعی مهم است و آنگونه که ما امروز مشاهده کردیم حتی از آلایندگی هوای تهران نیز مهمتر و جدی تر است اما جامعه نسبت به آن آگاهی ندارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اراک، فاطمه هاشمی در جریان سفر یک روزه به شهر اراک و بازدید از بخش دیالیز بیمارستان ولیعصر اراک که دیروز(چهارشنبه دوم بهمن ماه) انجام شد ضمن تاکید بر این مطلب افزود: مسئولان کلان شهر اراک نباید اجازه دهند به دلیل حفظ منافع و بی توجهی صنایع بزرگ و مطرح نسبت به رعایت استانداردهای زیست محیطی، آلایندگی هوای اراک هر روز به معضلی جدی تر برای مردم این شهر تبدیل شود.
فاطمه هاشمی با بیان اینکه لازمه کاهش ابتلا به بیماریهای خاص، اتخاذ راهکاری برای حل مشکل آلودگی هوای اراک است تصریح کرد: دولت و مسئولان استان وظیفه دارند در شهر و استانی که به عنوان صنعتی شناخته و مطرح شده است شرایط و امکاناتی را فراهم نمایند که از افزایش آلایندگی هوا جلوگیری شود و رشد آمار بیماران خاص به ویژه سرطان و ام اس و مرگ خاموش صدها نفر از مردم فدای حفظ موقعیت و جایگاه واحدهای صنعتی این شهر نشود.
وی ادامه داد: تاکنون آماری از مرگ شهروندان به دلیل مشکل آلودگی هوا اعلام نشده است، بنابراین حتی اگر نیاز است این مسئله باید به شورای امنیت ملی برده شود، چرا که یکی از مباحثامنیت ملی بهداشت روانی و جسمی است و اگر به این امر توجه نشود قطعا امنیت ملی خدشهدار میشود.
هاشمی اظهار داشت: هرچه دارو برای بیماران ام اس و سرطانی اختصاص دهیم قطعا با این شرایط آب و هوایی نتیجهای نخواهیم گرفت و مشکلی حل نمیشود، تنها هزینه بسیار به مردم تحمیل میشود و در عین حال آمار بیماران نیز هر روز بالاتر میرود.
رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص کشور تصریح کرد: بودجه مربوط به بیماریهای خاص در ردیف بودجه وزرات بهداشت پیش بینی و اختصاص داده شده است و کمیتههای استانی مسئول پیگیری و نظارت برنحوه هزینه کرد این بودجه هستند و بیمارستانها باید این اعتبار را فقط در این حوزه هزینه کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در سخنانی با اشاره به وجود ۳۵۱ بیمار دیالیزی درسطح استان و۱۵۹ بیمار در اراک گفت: مجموع فضای فیزیکی در تنها بخش دیالیز شهر اراک در بیمارستان ولیعصر تنها ۲۴۰ متر مربع است، درحالی که براساس استانداردها این فضا باید حدود ۵۰۰ مترمربع باشد و درحال حاضر کمبود فضای فیزیکی و تجهیزات و امکانات مورد نیاز از مهمترین مشکلات در این بیمارستان است.
طاهر احمدی به تعویق در اجرای پروژه احداثبیمارستان جدید ولیعصر اراک به دلیل عدم اختصاص اعتبارات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تنها ۱۵ درصد از این طرح اجرا شده و برای اجرای این پروژه به بیش از۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما متاسفانه در بودجه سال جاری فقط ۴میلیارد تومان به این طرح اختصاص داده شده است.