مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خبر داد؛
افزایش 10 درصدی جمعیت سمداران حیات وحش استان مرکزی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: بر اساس نتایج سرشماری زمستانه صورت گرفته از حیات وحش این استان، جمعیت سمداران حیات وحش استان در دی ماه سال جاری نسبت به دی ماه سال گذشته، 10 درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یوسف یوسفی افزود: در سرشماری سال جاری جمعیت گونههای شاخص شامل کل و بز، قوچ و میش، گراز و گرگ در زیستگاههای منطق، پایش و بررسی شد. همچنین در این سرشماری، تعداد قابل توجهی گرگ، گراز، روباه، خرگوش و شغال نیز مشاهده شد.
وی ادامه داد: سرشماری زمستانه حیات وحش استان مرکزی در دی ماه سال جاری به منظور برآورد جمعیت حیات وحش، بررسی وضعیت حفاظتی گونههای تحت حفاظت، اطلاع از زاد و ولد و مقایسه آمار جمعیتی نسبت به سال گذشته، در مناطق تحت مدیریت و زیستگاههای حساس صورت گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به وسعت و تعداد مناطق تحت مدیریت حفاظت محیطزیست استان و لزوم برآورد سریع جمعیت وحوش، روش اجرای این سرشماری به صورت مشاهده مستقیم از طریق پیمایش خطی انجام شده است. بر این اساس و در فرایند این سرشماری، مسیرهای سرشماری هر منطقه بر روی نقشههای توپوگرافی تهیه شده و در اختیار محیطبانان و کارشناسان خبره استان مرکزی قرار گرفته است.
یوسفی در خصوص رسیدگی به حیات وحش مناطق تحت مدیریت حفاظت محیطزیست استان مرکزی در فصل زمستان و روزهای برفی، تصریح: در سال جاری تاکنون برف سنگینی نباریده و بارشهای صورت گرفته نیز به گونهای نبوده که حیات وحش دچار مشکل علوفهای شوند. در حال حاضر مشکل آذوقه برای حیات وحش در مناطق تحت مدیریت این استان وجود ندارد، اما اگر میزان برف سنگین باشد، به طور قطع اقدامات لازم از سوی محیطبانان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی در خصوص جلب مشارکت مردم در قالب جوامع محلی و تشکلهای زیست محیطی و آموزش آنها از جمله برنامههایی است که برای حفاظت از گونههای جانوری و گیاهی مناطق در دست اجرا است، بیان داشت: استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی را دارد و تاکنون 363 گونه جانوری شامل 65 گونه پستاندار، 222 گونه پرنده، 55 گونه خزنده، 4 گونه دوزیست، 17 گونه ماهی بومی و همچنین 1336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.