مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی:
میانگین مصرف دخانیات در استان مرکزی 12.61 درصد گزارش شده است
مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: میانگین مصرف دخانیات در استان مرکزی با اعمال محدودیتها و مشارکت و روند حمایتی 12.61 درصد گزارش شده است که از میانگین کشور 1.4 درصد کمتر است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن مهرعلی افزود: شاخص کشوری مصرف دخانیات 14 درصد و شاخص استانی 12.61 درصد ثبت شده است. همچنین مصرف قلیان در استان مرکزی با 2.16 درصد ثبت شده که شاخص کشوری 4.5 درصد است.
وی ادامه داد: کاهش درصد مصرف دخانیات گامی بزرگ در ارتقای سلامت است که حاصل تلاش، پیگیری و حمایتهای قضایی و انتظامی اماکن و با مشارکتهای درون بخشی و برون بخشی در استان مرکزی است.
مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی اظهار داشت: پایش، رصد و برنامهریزی، بازرسی، آموزش، اعمال مقررات و مهر و موم سفره خانهها و تغییر کاربری و پاکسازی مناطقی از قبیل پارک جنگلی، پارک کلاله، مبادی ورودی و حذف کیوسکها از عوامل تاثیرگذار در کاهش شاخصهای مصرف دخانیات در سطح استان مرکزی بوده است.
مهرعلی تصریح کرد: فواید ترک سیگار به سرعت ظاهر میشود و فرد پس از تنها 20 دقیقه از ترک سیگار، ضربان قلبش کاهش مییابد در عرض 12 ساعت، سطح مونوکسیدکربن در خون فرد سیگاری به حالت طبیعی کاهش پیدا میکند و در عرض 2 تا 12 هفته، گردش خون بهبود یافته و عملکرد ریه افزایش پیدا میکند. همچنین در عرض یک تا 9 ماه، سرفه و تنگی نفس کاهش مییابد و در عرض 5 تا 15 سال، خطر سکته مغزی به اندازه افراد غیرسیگاری کاهش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه مصرف دخانیات سالانه باعث مرگ 8 میلیون نفر در جهان می شود، بیان داشت: هنگامی که شواهدی منتشر شد مبنی بر اینکه افراد سیگاری در مقایسه با غیرسیگاریها بیشتر به بیماری شدید کرونا مبتلا میشوند، میلیونها سیگاری مجبور به ترک دخانیات شدند.