آخرین اقدامات دولت برای مهار آلودگی هوای خوزستان تشریح شد
آلودگی هوا ناشی از سوخت و فرآوردههای نفتی با سیاستهای اتخاذ شده در اهواز کاهش یافته است / وزارت نفت برای کاهش آلودگی نیز اقداماتی انجام داده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور آخرین اقدامات دولت برای مهار آلودگی هوای خوزستان را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، معصومه ابتکار در حاشیه همایش «ایست، آب نیست» در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار ایلنا در خصوص آخرین وضعیت آلودگی هوای خوزستان و اینکه چه اقداماتی تاکنون انجام شده گفت: سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون چند جلسه پیرامون موضوع آلودگی هوا و گرد و غبار در خوزستان برگزار کرده است، بطوریکه آلودگی هوا ناشی از سوخت و فرآوردههای نفتی با سیاستهای اتخاذ شده در اهواز کاهش یافته است.
وی افزود: همچنین یکی از واحدهای فرآوری نفت در اهواز با دستور سازمان حفاظت محیط زیست میزان فرآوری خود را کاهش داده است و از سوی دیگر در حال حاضر بنزین استاندارد در اهواز توزیع میشود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه وزارت نفت برای کاهش آلودگی نیز اقداماتی انجام داده است، گفت: آلودگی هوا مشکلی است که بیش از ده سال ما را در گیر خود کرده و فقط محدود به خوزستان نیست بلکه آلودگی هوا به دلیل گرد و غبار ناشی از کانونهای داخلی و خارجی است.
ابتکار ادامه داد: به دلیل وقوع پدیده تشدید آلودگی هوا در خوزستان هفته گذشته استانداری خوزستان جلسه ای برگزار کرد و یک جلسه ویژه هم با نمایندگان استان برگزار کردیم، همچنین بعد از ارائه گزارش بنده در هیات دولت، رئیس جمهور دستور داد کارگروهی با حضور اعضای دولت تشکیل شود و چهارشنبه هفته گذشته این کارگروه با حضور تمام دستگاههای دولتی تشکیل و برنامه های خودشان را برای مقابله با گرد و غبار اعلام کردند.
وی با بیان این مطلب که بخشی از این فعالیتها مربوط به واکنش سریع است که در هنگام پدیده تشدید آلودگی هوا انجام میشود، گفت: پیرامون این موضوع صحبتهایی صورت گرفت و بر ضرورت انجام واکنش سریع تاکید شد. همچنین دستگاهها برنامههای میان مدتی برای کاهش گرد و غبار اعلام کردند که امروز جمع بندی این گزارشها را آماده کرده ایم و در جلسه امروز هیات دولت یا جلسه آینده آن را ارائه خواهیم کرد تا بتوانیم براساس یک برنامه میان مدت نسبت به مهار کانونهای بحرانی گرد و غبار در خوزستان اقداماتی را انجام دهیم.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که میزان بارندگیها در کشور کم بوده و این موضوع سبب تشدید آلودگی هوا شده است.
ابتکار همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا درباره تفاهمنامه جهانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره گرم شدن زمین گفت: این تفاهمنامه در ادامه مذاکرات تغییرات آب و هوایی است که هم اکنون این مذاکرات برای تنظیم توافق جدید در حال انجام است و در اواخر سال میلادی در پاریس اجلاس نهایی مربوط به توافق جدید در رابطه با تغییرات آب و هوایی تشکیل خواهد شد.
وی ادامه داد: این مذاکرات دو سال است که در حال انجام است و ایران به صورت فعال به عنوان یک کشور در حال توسعه در آن حضور داشته و دیدگاههای کشورهای در حال توسعه را پیرامون ضرورت سهمبندی صحیح در بحثتولید گازهای گلخانهای مطرح کردهایم.
ابتکار اضافه کرد: همچنین یک صندوق جهانی برای تغییرات اقلیم مقرر است؛ تاسیس شود، اما متاسفانه تاکنون کشورهای عضو به اندازه کافی سهم خود را در این صندوق نپرداختهاند. تلاش میکنیم در این مذاکرات منافع ملی و نظرات کشورهای درحال توسعه را مطرح کرده و از آن به عنوان فرصتی برای تبادل تجربه و روشهای مقابله با آثار گرم شدن زمین استفاده کنیم و در نهایت اطلاعات به دست آمده میتواند به ما برای مواجه با خشکسالی کمک کند.