مدیرکل دفتر بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست:
در برخورد با زمینخواری تهدید به قتل شدم
از طرفی پیشنهاداتی را نیز دریافت کردم که همه را از جمله چکی که برای من فرستاده شده بود، در اختیار مراجع قضایی قرار دادم.
مدیرکل دفتر بازرسی ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان حفاظت محیط زیست گفت: همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد قاچاق کالا از سه ماه پیش برای مبارزه با قاچاق حیات وحش آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد نبوی در حاشیه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در مورد میزان قاچاق حیات وحش در کشور گفت: مسئله قاچاق حیات وحش در کشور امری جدی است، این مشکل هم در زمینه گونههایی است که از کشور خارج میشوند و هم درمورد گونههای غیربومی حیات وحش است که به کشور وارد میشوند.
وی ادامه داد: به تازگی ما لنجی را کشف کردیم که از پاکستان به سمت کشورهای عربی میرفت و حاوی ۱۴۰ راس شاهین و ۲۴۰ راس هوبره بود که ارزش این بار به صدها میلیارد تومان میرسید.
نبوی گفت: خوشبختانه این پرندگان که در وضعیت نامناسبی حمل میشدند، پس از کشف در ۴ نقطه از کشور رهاسازی شدند.
وی ادامه داد: درحال حاضر تیمهایی در کشورهای عربی وجود دارند که افراد از طریق آنها حتی برای شکار یک هوبره وارد کشور میشوند، البته عواملی در داخل کشور نیز دارند.
وی ادامه داد: از حدود سه ماه گذشته با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مکانیزمی را پیش بینی کردیم و بزودی به تفاهم برای مبارزه با قاچاق حیات وحش خواهیم رسید. همچنین باید اشاره کنم که قوانین ما در زمینه قاچاق حیات وحش بسیار ضعیف است، برای نمونه کسی که هوبره قاچاق میکند و حدود ۲۰۰ میلیون تومان سود میبرد، چرا باید با پرداخت یک یا دو میلیون و یا مقدار کمی زندان مشکلش حل شود.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا در مورد راهکار سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با اقدامات صنایع پتروشیمی که منجر به آلودگیهای زیست محیطی میشود، اظهار کرد: هر فعالیتی که قرار است در این زمینه انجام شود باید با مجوز محیط زیست باشد. متاسفانه آمار دقیقی را نمیتوانم در این زمینه بدهم اما در دولت قبل مجوزهای بیشماری بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی در این زمینه صادر شده است که جلوگیری از آن اکنون بسیار دشوار است اما اگر در دولت جدید چنین مجوزهایی صادر شده باشد ما مکلف هستیم که آن را پیگیری و در مورد آن پاسخگو باشیم.
نبوی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران در ارتباط با وضعیت آشوراده گفت: در مورد آشوراده ماموریتی به من داده نشده و هنوز این مسئله وارد حوزه دفتر ارزیابی نشده است، اما براساس نظر شخصی میگویم که اگر در حدود ۵ تا ۷ درصد از آشوراده به صورت کنترل شده و با سازههای سبک و انجام ارزیابیهای زیست محیطی و کنترل کامل مرکز گردشگری داشته باشیم از دیگر مناطق آشوراده میتوان به خوبی محافظت کرد.
وی همچنین در ارتباط با آمار زمینخواری موجود در کشور گفت: درحال حاضر نمیتوانم، آمار دقیقی در این زمینه بدهم اما در ۷ الی۸ استان کشور با این مشکل روبرو هستیم و در ارتباط با برخورد با این زمین خواریها نیز من بیش از ده بار تهدید و یا حتی تهدید به قتل شدم، از طرفی پیشنهاداتی را نیز دریافت کردم که همه را از جمله چکی که برای من فرستاده شده بود، در اختیار مراجع قضایی قرار دادم.
نبوی همچنین در ارتباط با پسماند مراکز درمانی اظهار کرد: وزیر بهداشت در بسیاری از حوزهها به خوبی عمل کرده و ماهم به عنوان شهروند بسیار از عملکرد وی راضی هستیم اما در دو بخش اصلی بهداشت صنوف و بهداشت محیط دچار چالش هستیم.
مدیرکل دفتر بازرسی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد طرح همیاران محیط زیست گفت: همیاران محیط زیست افرادی هستند که برای آنها کارت همیار با کد مشخص صادر خواهد شد و در صورتی که تخلف زیست محیطی را به سازمان گزارش بدهند بدون بررسی دستور پیگیری وضعیت را خواهیم داد اما در مورد دیگر مردمی که تخلفات زیست محیطی را به ما گزارش میکنند ابتدا تحقیقاتی را انجام میدهیم. البته اطلاعات مردمی که با ما تماس گرفتهاند برای حفظ امنیت آنها محرمانه و در سازمان محفوظ خواهد ماند.
وی افزود: در حال حاضر بحثپایشهای شبانه را نیز انجام دادیم و باید با افتخار اعلام کنم که نیروهای محیط زیست به صورت داوطلبانه چه در پایش شبانه و چه در مورد کشیک شبانهروزی محیط زیست که به زودی افتتاح می شود، بدون گرفتن پول اضافه کاری همکاری می کنند.
نبوی در مورد مسئله زمین خواری گفت: ما با پروژه مسکن پدیده روبرو بودیم که در آب پیشروی کرده بود و اکوسیستم آب را تهدید کرده بود، این مسئله همانند موارد مشابهی در کشورهای جنوبی رخ داده و ما به آن اعتراض کرده بودیم. همین موارد مشابه هم در شمال کشور به اسم مناطق تفریحی و گردشگری نیز رخ می دهد.
وی در ارتباط با شکار غیرمجاز پرندگان به ویژه پرندگان مهاجر در میانکاله و فریدونکنار افزود: ما با همکاری ۵۰۰ نفر از نیروهای یگان ویژه و ۱۰۰ نفر از نیروهای یگان حفاظت سازمان محیط زیست و همکاری NGO ها سعی کردیم که با این چالش روبرو شویم.