خبرگزاری کار ایران

استاد مرمت بنای دانشگاه هنر اصفهان در گفت‌گو با ایلنا:

سازمان میراثفرهنگی در کندی مرمت بناهای تاریخی زبانزد است

سازمان میراثفرهنگی در کندی مرمت بناهای تاریخی زبانزد است
کد خبر : ۲۳۱۸۵۱

داربست‌های دور گنبد مسجد سلطانیه بعد از گذشت ۳۷ سال هنوز باز نشده و یا مدت‌ها‌ست که داربست‌هایی دور گنبد مسجد امام برای مرمت این گنبد به صورت گردشی جابجا می‌شوند.

یک استاد مرمت بنای دانشگاه هنر اصفهان در مورد داربست‌هایی که ۱۰ سال است بر روی بنای تاریخی عالی قاپو نصب شده‌اند، گفت: طولانی شدن وجود این داربست‌ها در عالی‌قاپو مربوط به کندی سرعت میراثفرهنگی در مرمت آثار باستانی است.

شهریار ناسخیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در این باره گفت: میراثفرهنگی در کندی مرمت بناها مشهور و زبانزد است، بنابراین ده سال زمان بردن مرمت بنای عالی قاپو با این وضعیت، مسئله عجیبی به نظر نمی‌آید.

وی با بیان اینکه اکنون قسمت‌هایی که ۱۰ سال پیش مرمت شده دوباره نیاز به مرمت دارد، گفت: علاوه برآن، بخش‌های دیگری از جمله تیرهای آهنی که توسط متخصصان ایتالیایی در ستون‌ها کار گذاشته شده بود نیز نیاز به مرمت دارد. بنابراین با وجود کندی سرعت عمل سازمان میراثفرهنگی همچنان انتظار می‌رود که تا چند سال دیگر نیز این تیرآهن‌ها پابرجا باشند.

مدیر گروه رشته مرمت بنا دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: ممکن است این کندی کار به دلیل اختلاف سازمان میراثفرهنگی با پیمانکاران خود باشد، زیرا شاهدیم که هر از چند گاهی گروهی می‌آیند و حدود نیم‌متر از عالی قاپو را مرمت می‌کنند و دوباره چند وقت بعد گروه دیگری این کار را برعهده می‌گیرند.

ناسخیان اظهار کرد: این مسئله فقط مربوط به عالی قاپو نیست، بلکه بسیاری از بناهای تاریخی با این مسئله روبرو هستند؛ برای مثال شاهدیم داربست‌های دور گنبد مسجد سلطانیه بعد از گذشت ۳۷ سال هنوز باز نشده و یا مدت‌ها‌ست که داربست‌هایی دور گنبد مسجد امام برای مرمت این گنبد به صورت گردشی جابجا می‌شوند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه داربست‌ها سیمای شهری را از بین می‌برد و به جاذبه‌های گردشگری آثار تاریخی لطمه وارد می‌کند، گفت: مرمت بنا باید با حداکثر سرعت و به صورت ضربتی صورت گیرد، زیرا سقف یک بنای تاریخی ممکن است در ۲۴ ساعت فرو بریزد، بنابراین مرمت یک بنا در طی چند سال متناسب با وضعیت بناهای تاریخی نیست.

وی در پاسخ به این سوال که عملکرد میراثفرهنگی در دولت جدید در این زمینه چگونه بوده است، گفت: آقای اللهیاری رئیس میراثفرهنگی استان اصفهان که استاد تاریخ هستند، چند ماهی است در این سمت منصوب شده‌اند، اما هنوز اقدام خاصی از ایشان مشاهده نکرده‌ایم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز