خبرگزاری کار ایران

یک مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد:

ورود گیاهان آلوده و کمبود بارش باران دلیل هجوم مگس سفید به تهران

ورود گیاهان آلوده و کمبود بارش باران دلیل هجوم مگس سفید به تهران
کد خبر : ۲۰۴۷۴۴

گسترش این حشره در تهران ارتباطی با آب‌های راکد و دریاچه خیلج فارس ندارد و میزبان آنها تنها گیاهان هستند و تاکید می‌کنم که دلیل وجود این حشره در شهر تهران کمبود بارش باران و ورود گیاهان آلوده است.

بعد از گسترش حشرات سفید رنگ ریز در مرکز شهر تهران خبرنگار ایلنا تعدادی از این حشرات را به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال کرد و کار‌شناسان این سازمان نیز ماهیت دقیق این حشره را شناسایی کردند، مسئول بخش حشرات دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست کشور دلیل حضور و گسترش این حشره در تهران را ورود گیاه آلوده و عدم بارش باران عنوان کرد.

علیرضا نادری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در این باره به توضیحات بیشتری پرداخت و گفت: این حشره «Aleyrodidae» نام دارد که از خانواده Bimisia و از گونه tabaci است که به صورت غیر علمی مگس سفید و عسلک نیز نامیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این حشره از راسته نیم بالان است و در دنیا هزار و پانصد گونه از آن وجود دارد، افزود: گونه موجود در شهر تهران رایج‌ترین آن است که به عنوان آفات کشاورزی و باغداری شناخته می‌شود.

نادری تصریح کرد: در مرکز شهر تهران گیاه زراعی و زمین کشاورزی وجود ندارد، بنابراین احتمال می‌رود این حشره همراه با گیاهی تزئینی در فضای سبز تهران به این شهر آمده و شرایط برای تکثیر آن مساعد شده است.

وی کمبود باراش باران را از جمله مهمترین عامل ایجاد شرایط مساعد برای گسترش مگس سفید خواند و افزود: این حشره شیره گیاهان را می‌مکد و باعثرواج بیماری در گیاهان می‌شود اما خطر مستقیمی برای انسان ندارد هر چند که به عنوان آفت محصولات کشاورزی غذای انسان را از بین می‌برد و سم پاشی برای از بین بردن این حشره نیز سلامت انسان را متاثر می‌کند.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هنوز کسی مسئولیت گسترش این حشره در تهران را برعهده نگرفته اما شهرداری آب‌شویی را که نوعی مبارزه فیزیکی و موقت برای این جانور است، آغاز کرده است.

نادری با اشاره به اینکه گیاهان بسیار آلوده، باید از بین بروند، گفت: سازمان دفع آفات می‌تواند در این زمینه اقدام کند البته این حشره دشمن طبیعی نیز دارد و می‌توان با‌‌ رها سازی کفشدوزک و زنبور انگل آن را از بین برد که در تهران به دلیل گسترش مناطق آلوده امکان پذیر نیست.

وی در پایان گفت: برخلاف آنچه در برخی رسانه‌ها از قول من نقل شده این حشره ارتباطی با آب‌های راکد و دریاچه خیلج فارس ندارد و میزبان آنها تنها گیاهان هستند و تاکید می‌کنم که دلیل وجود این حشره در شهر تهران کمبود بارش باران و ورود گیاهان آلوده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز