معاون آمادگی مدیریت بحران کشور:
آتش سوزی جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد ناگهانی نیست
«تمام این آتش سوزی ها از یک جرقه شروع شده است و مسئولان استان به جای اینکه بر خاموش کردن آتش در مراحل گسترده متمرکز شوند باید به دنبال کشف این جرقه ها و ممانعت از گسترش آنها باشند.»
معاون آمادگی و مقابله مدیریت بحران کشور گفت: مشکلات آتشسوزی جنگلها باید با یک برنامه یکبار برای همیشه رفع شود.
به گزارش ایلنا، مرتضی اکبرپور در ستاد مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه عرصههای طبیعی با حیات بشر در ارتباط است، افزود: حفظ و حراست از عرصه های طبیعی از مهمترین کارهایی است که باید در راس فعالیت های مسئولان باشد.
وی با بیان اینکه آتش سوزی در جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد ناگهانی نیست، اظهارکرد: تمام این آتش سوزی ها از یک جرقه شروع شده است و مسئولان استان به جای اینکه بر خاموش کردن آتش در مراحل گسترده متمرکز شوند باید به دنبال کشف این جرقه ها و ممانعت از گسترش آنها باشند.
معاون آمادگی و مقابله مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: آتش سوزی، حادثه غیر مترقبه نیست و اینگونه هم نیست که از آسمان فرود بیاید و در یک لحظه مساحتی چند هکتاری را فرابگیرد.
اکبرپور مدیریت از نوع پیشگیرانه را شیوه جدید مدیریت بحران عنوان و تصریح کرد: دوره مدیریت های بحران که در آن مدیران منتظرند تا بحران پیش بیاید و بعد برای آن راهکار بجویند به اتمام رسیده است و امروز باید به فکر پیشگیری باشند.
وی به صحنه آمدن مردم را بهترین راه پیشگیرانه در آتش سوزی های مراتع عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه مردم محلی نزدیکترین افراد به محل آتش هستند می توانند به راحتی در کنترل و جلوگیری از گسترش آتش نقش داشته باشند به شرطی که نسبت به تجهیز و آموزش آنها اقدام کنیم.
معاون آمادگی و مقابله مدیریت بحران کشور از مدیران مرتبط در حوزه جنگلها و مراتع و بحران خواست تا برنامه ای عملیاتی برای پیشگیری از وقوع آتش در جنگلهای استان طراحی کنند و بیان کرد: این برنامه را به مدیریت بحران کشور ارائه دهند تا هرجا که نیاز به همکاری بود به آنها در زمینه تجهیزات کمک شود.
اکبرپور عنوان کرد: باید مشکلات آتش سوزی جنگلها با یک برنامه یکبار برای همیشه رفع شود و دستگاههای اجرایی موظف هستند که به موضوع پیشگیری با جدیت ورود پیدا کنند.
وی به تغییر رویکرد دستگاههای اجرایی در هنگام بحران اشاره و اظهارکرد: تمام دستگاهها موظف اند هنگام بحران آنچه را که فرمانده مدیریت بحران تشخیص می دهد، انجام دهند.
معاون آمادگی و مقابله مدیریت بحران کشور تاکید کرد: در ۷۲ ساعت اول از وقوع بحران، استاندار اختیار تام دارد و تمام لوازم و امکانات دستگاههای دولتی و خصوصی با دستور استاندار باید به کمک کنترل بحران بیاید.
به گزارش ایسنا، نشست ستاد مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون آمادگی و مقابله مدیریت بحران کشور، قائم مقام سازمان امداد هوایی هلال احمر کشور، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران، مشاور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و معاون عملیات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در یاسوج با دستور کار بررسی " علل آتش سوزی های اخیر جنگلها و مراتع و راهکارهای پیشگیری از وقوع دوباره آن " تشکیل شد.