جانشین رئیس شورای بینالمللی موزهها:
حیثیت مرکز شرقشناسی شیکاگو با خودداری از بازگرداندن الواح هخامنشی لطمه میبیند
الواح هخامنشی نه به دلیل قدیمی و باستانی بودن بلکه بیشتر به دلیل وجود نوشتههایی که بخشی از تاریخ و تمدن بشری را در خود جای داده مورد اهمیت است.
ایلنا: جانشین رئیس شورای بینالمللی موزهها(ایکوم) گفت: با توجه به اتفاقات اخیر در رابطه با الواح هخامنشی که با حاشیههای سیاسی همراه شده است، اگر مرکز شرقشناسی شیکاگو از بازگرداندن این الواح به ایران خودداری کند به حیثیت علمی این موسسه در دنیا لطمه وارد میشود و اعتماد پژوهشگران به این مرکز علمی زائل خواهد شد.
به گزارش ایلنا، " احمد محیط طباطبایی " گفت: پس از کشف الواح هخامنشی در دوران پهلوی اول، پژوهشگران مرکز شرقشناسی شیکاگو بر اساس یک توافق، این الواح را برای مطالعه، تحقیق و خواندن متنهای نوشته شده بر روی آنها، به صورت امانت از کشور خارج کردند.
وی تصریح کرد: الواح هخامنشی نه به دلیل قدیمی و باستانی بودن بلکه بیشتر به دلیل وجود نوشتههایی که بخشی از تاریخ و تمدن بشری را در خود جای داده مورد اهمیت است.
رئیس شورای بین المللی موزهها یادآور شد: با توجه به اینکه در زمان کشف الواح هخامنشی هیچ کس در داخل کشور قادر به خواندن متنهای نوشته شده بر روی آنها نبود، یک پژوهشگر آلمانی در مرکز شرقشناسی شیکاگو پس از خواندن و ترجمه بخشی از این متون، آنها را در قالب دو کتاب منتشر کرد.
محیط طباطبایی با اشاره به اینکه در دوره رویدادهای انقلاب اسلامی و پس از آن ماجرای الواح هخامنشی به فراموشی سپرده شد، اظهار داشت: در زمان ریاست مهندس محمد بهشتی در سازمان میراثفرهنگی، پس از پیگیریهای بسیار بخشی از الواح که مورد مطالعه قرار گرفته بود به کشور بازگشت و در موزه ایران باستان قرار گرفت.
وی ضمن تاکید بر اینکه اهمیت حفاظت فیزیکی از الواح هخامنشی، برای خواندن و کسب اطلاع از متن آنها است، گفت: با توجه به اتفاقات اخیر در رابطه با الواح هخامنشی که با حاشیههای سیاسی همراه شده است، اگر مرکز شرقشناسی شیکاگو از بازگرداندن این الواح به ایران خودداری کند به حیثیت علمی این موسسه در دنیا لطمه وارد میشود و اعتماد پژوهشگران به این مرکز علمی زائل خواهد شد.