مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه خبر داد:
برگزاری چهارمین جشنواره مرغوب ترین انجیر ایران در گلوگاه
مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه از برگزاری چهارمین جشنواره مرغوب ترین انجیر ایران در گلوگاه از 19 تا 23 مرداد در این شهرستان خبر داد.
به گزارش ایلنا از ساری ،رضا پورفلاح از برگزاری چهارمین جشنواره مرغوب ترین انجیر ایران در گلوگاه از 19 تا 23 مرداد در سالن ورزشی شهید چمران جنب اداره آموزش و پرورش گلوگاه خبر داد و اظهار کرد: افتتاحیه این جشنواره ساعت 6 عصر 19 مرداد با حضور استاندار مازندران، نماینده مردم شرق مازندران در مجلس و مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی برگزار می شود.
وی افزود: در سومین جشنواره انجیر گلوگاه 28 غرفه برپا شد و در سال جاری به 40 غرفه ارتقاء یافته است که غرفه داران انواع انجیر تازه خوری، فرآورده های انجیر، صنایع تبدیلی و تکمیلی انجیر، محصولات فرآوری شده زراعی و باغی گلوگاه و صنایع دستی و میراث فرهنگی این شهرستان را عرضه می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه گفت: در حال حاضر طبق برآورد صورت گرفته مساحتی حدود 150 هکتار باغات انجیر در شهرستان گلوگاه وجود دارد که حدود 30 هکتار باغات تجمیعی و مابقی به صورت پراکنده در حاشیه جاده ها و مرزبندی اراضی کشاورزی کاشته شده است و سالیانه حدود هزار تن انجیر در این شهرستان برداشت می شود.
پورفلاح با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی، اقیلم و آب و هوای مساعد شهرستان گلوگاه، محلی مناسب برای پرورش درخت انجیر است، خاطرنشان کرد: انواع انجیر گلوگاه شامل انجیر سفید، سیاه، 3 فصل و انجیر سفید دیررس(انجیر پاییزه) است که البته انجیر سفید گلوگاه به دلیل کیفیت، مرغوبیت، ارگانیک بودن و طعم و مزه مطلوب از طرفدارن و مشتریان بیشتری برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته مردم شهرستان گلوگاه از کاشت درخت انجیر به عنوان تعیین مرز بین اراضی کشاورزی خود استفاده می کردند، افزود: از دیگر کاربردهای درختان انجیر پراکنده در اطراف اراضی کشاورزی مصرف میوه، مرزبندی، سایه بان و استفاده از چوب خشک درخت انجیر به عنوان هیزم بوده است و همچنین از درخت انجیر در حاشیه زمین به عنوان بادشکن استفاده می شد تا وزش بادهای شدید به محصولات کشاورزی آسیب نرساند.
مدیر جهاد کشاورزی گلوگاه اظهار کرد: 4 سال پیش که هنوز جشنواره انجیر در گلوگاه برگزار نشده بود باغ انجیر مجتمع در این شهرستان وجود نداشت و فقط درختان انجیر به صورت پراکنده بودند اما در طی 4 سال اخیر مردم و کشاورزان گلوگاهی به کشت و توسعه باغات انجیر تشویق و ترغیب شدند و اکنون 30 هکتار باغات انجیر تجمیعی در این شهرستان وجود دارد که همچنان در حال توسعه است.